stoTapsi

A+ A A-
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων ξεσάλωσε...

kopi kalamiwn 240413Η ξεφτίλα σε όλο της το μεγαλείο και αφορά την Αποκεντρωμένη διοίκηση, την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Ιωαννιτών, που ντε και καλά θέλουν να φτιάξουν αυτό το ρημάδι στίβο σκι σε προστατευόμενη περιοχή (NATURA) της λίμνης Παμβώτιδας προς την Αμφιθέα.

Μετά το στραπάτσο του δημάρχου κ. Φίλιου και της συζύγου του Κατερίνας Χαρίση (προέδρου του συλλόγου θαλασσίου σκι) με τη διακοπή των εργασιών ως παρανόμων, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση στις 3 Ιουλίου εξέδωσε νέα απόφαση που τροποποιεί την αρχική!

Και η νέα άδεια (αρ.δημοσ. στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΒΛ4ΨΟΠ1Γ-ΘΩ5) όμως κάνει λόγο για κοπή καλαμών (και όχι εκρίζωση), εκσκαφή σε βάθος ενός μέτρου (και όχι τριών που γίνονται τώρα) αλλά σε πλάτος 80μ (!) και μήκος 800 μέτρα, δηλαδή 64 στρεμμάτων!!!

Σκοπός του έργου, όχι ο στίβος θαλασσίου σκι (που δεν αναφέρεται πουθενά) αλλά η «βελτίωση της διαχείρισης εκτάσεων του καλαμιώνα, η βελτίωση τον τόπων αναπαραγωγής και τροφοληψίας υδρόβιων ειδών… και την ξεκούραση κάποιων ειδών παπιών του χειμώνα καθώς και των εκατοντάδων γλάρων…».

Τώρα, ποια σχέση έχει ο στίβος σκι που γίνεται με εντολή του δημάρχου (γι’ αυτό απαιτείται περιβαντολλογική μελέτη, ου δεν υπάρχει…) και της επιθυμίας της συζύγου του με τα παραπάνω, μόνο οι τις Αποκεντρωμένης Διοίκησης, της Περιφέρειας και του Δήμου Ιωαννιτών, θα μπορούσαν να εξηγήσουν.

Εν τω μεταξύ, το θράσος του κ. Φίλιου δεν έχει πια όρια, αφού τώρα απειλεί με μηνύσεις και αγωγές όσων έχουν καταγγείλει τα διαδραματιζόμενα στη Λίμνη – και εμάς δηλαδή – παραβλέποντας μεταξύ άλλων και το γεγονός ότι η Περιφέρεια Ηπείρου αναγκάστηκε (υπό το βάρος των αποκαλύψεων και της εισαγγελικής έρευνας που διατάχτηκε) με την με αρ. 56619/2826/13-6-13 απόφασή της να επιβάλλει «διοικητικές κυρώσεις στο Δήμο Ιωαννιτών», όπως… κομψά αναφέρεται, στην ουσία όμως πρόστιμο, για παραβίαση της αρχικής άδειας (άδεια με αρ. 20076/533/11-4-13). Αυτό το απέκρυψαν όλες οι πλευρές. Γιατί; Εξάλλου, αν νομίμως έκανε το «έργο» τι χρειαζόταν η νέα τροποποιημένη άδεια;

Ως να μην έφτανα αυτά ο δήμαρχος… προειδοποιεί ότι θα συνεχίσει το θεάρεστο έργο του, φτιάχνοντας στη λίμνη κωπηλατοδρόμιο, προφανώς επειδή κρίνει ότι το υπάρχων δεν τον ικανοποιεί αλλά και γήπεδο του γκολφ.

Αλλά, θα μας πείτε, αφού δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο από το να παρακολουθεί ανήμπορος τον αλληλοσπαραγμό στην παράταξή του, ας κάνει τρύπες στο νερό, ακολουθώντας την προσφιλή του φιλοσοφική «προσέγγιση» της… «δημιουργική καταστροφής»!

Φτύστε τον μη βασκαθεί και έχουμε άλλα προβλήματα με ξεματιάσματα κλπ.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΤΣΗΣ

twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr