stoTapsi

Γράφει ο Κώστας Καλτσής
maxairiΜΠΟΡΕΙ να δόθηκε προς το παρόν τέλος στα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοιού (με τα Γιάννινα να κινδυνεύουν να τεθούν ξανά σε καραντίνα), δυστυχώς δε συμβαίνει το ίδιο και με την εγκληματικότητα που καλπάζει στη χώρα. Οι ληστείες, οι διαρρήξεις, οι βιασμοί, οι ανθρωποκτονίες διανύουν περίοδο έξαρσης, με τα ειδεχθή εγκλήματα να συγκλονίζουν. Όπως αυτό πριν από λίγες ημέρες του στραγγαλισμού νεαρής μητέρας στα Γλυκά Νερά, μπροστά στο σύζυγό της και το μωρό τους, για να αρπάξουν όσα χρήματα είχαν στο σπίτι, μέχρι που κρέμασαν και το σκύλο τους για να μη γαυγίζει!

ΔΕ θα αναλύσουμε το φρικιαστικό έγκλημα και την αγριότητα των δραστών, αλλά θα επικεντρωθούμε στην ελαστική αντιμετώπιση τέτοιων καθαρμάτων από τη Δικαιοσύνη λόγω της νομοθεσίας. Και σε ισόβια να καταδικαστούν, σε λίγα χρόνια θα είναι ελεύθεροι για να συνεχίσουν τη δράσης τους, εμπλουτίσαντες ήδη τις «γνώσεις» τους στα υποτιθέμενα σωφρονιστικά ιδρύματα. Η νομοθεσία όμως κάνει κι άλλα λάθη. Βάζει στην ίδια μοίρα τους θύτες με τα θύματα σε περίπτωση που δοκιμάσουν να αμυνθούν και πολύ χειρότερα αν συμβεί ο εισβολέας τραυματιστεί ή χάσει τη ζωή του.

ΔΗΛΑΔΗ είσαι στο σπίτι σου, όπου λογικά πρέπει να αισθάνεσαι ασφαλής (διότι κυκλοφορώντας κινδυνεύεις έτσι κι αλλιώς- κυρίως οι γυναίκες), κοιμάσαι με την οικογένειά σου, μπαίνουν κάποια καθαρματοειδή, χτυπούν, συχνά βιάζουν κιόλας, σου ζητάνε χρήματα που ίσως δεν έχεις, έχεις όπλο και ρίχνεις ή παλεύεις και συμβαίνει το μοιραίο για τον απρόσκλητο επισκέπτη. Καταστράφηκες, θα σου αποδώσουν κατηγορίες οπλοκατοχής, παράνομης οπλοχρησίας και ανθρωποκτονίας, θα πας φυλακή! Απλουστευμένη και συνοπτική παράθεση του τι θα συμβεί στον κάθε πολίτη που θα αποπειραθεί να υπερασπιστεί το ρημάδι το άσυλό του!

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ακριβώς έτσι είναι και χειρότερα. Θα αρχίσουν να ωρύονται αρκετοί «πονόψυχοι» ... «μα τον σκότωσε για λίγα ευρώ, ...κρεμάστε τον» και πάει λέγοντας κι αν οι εισβολείς- κατσαπλιάδες- εγκληματίες, είναι Ρομά (...λίγο ψωμί μπήκαμε να πάρουμε...),τότε ο δύσμοιρος υπερασπιστής της τιμής, της ζωής της οικογένειάς του και της περιουσίας του, θα πρέπει να αλλάξει ήπειρο κι αν αλλοδαπός, τότε θα τον κατηγορήσουν για ρατσιστικές αντιλήψεις και ξενοφοβία! Διότι ως γνωστόν οι αλλοδαποί, οι λαθρομετανάστες, στη χώρα μας θεωρούνται σχεδόν ιερά πρόσωπα, που χρήζουν ιδιαίτερης προστασίας και ευμενούς μεταχείρισης.

ΑΥΤΗ είναι η μιά αλήθεια. Η δεύτερη είναι ότι η εγκληματικότητα απογειώθηκε στην Ελλάδα αφ ότου άρχισαν να καταφθάνουν «πρόσφυγες» και «μετανάστες» από διάφορες χώρες της υφηλίου (μεταξύ αυτών και κάποιοι που πραγματικά χρήζουν προστασίας), που για αυτούς η ανθρώπινη ζωή ελάχιστη αξία έχει. Για αυτό και τα ειδεχθέστερα εγκλήματα τα διαπράττουν αλλοδαποί, που κι αν συλλαμβάνονται όταν αποφυλακίζονται εξακολουθούν να εγκληματούν, χωρίς να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και Έλληνες με τέτοιες επιδόσεις. Η εποχή όμως που μπορούσαν οι πολίτες να κυκλοφορούν χωρίς να φοβούνται, πέρασε ανεπιστρεπτί.

ΚΑΤΙ πρέπει να κάνει επειγόντως η Πολιτεία, η κυβέρνηση εν προκειμένω. Να νομοθετήσει αυστηρότερες ποινές, να μην αποφυλακίζονται οι εγκληματίες πριν από την έκτιση της ποινής τους, να μη διώκονται οι αποδεδειγμένα αμυνόμενοι και δη μέσα στο σπίτι τους, στην περιουσία τους. Να επιτραπεί η οπλοφορία υπό προϋποθέσεις, διότι το κακό παράγινε και ουδείς αισθάνεται ασφαλής. Και στις πόλεις και προπαντός στα χωριά, όπου αλωνίζουν διάφορα ρεμάλια, χωρίς κανένας εξ όσων ετάχθησαν να προστατεύουν τους κατοίκους να μπαίνει στη θέση των λιγοστών ηλικιωμένων και ανήμπορων κυρίως κατοίκων.

ΘΑ μπορούσε να συμβεί αυτό αν υποχρεώνονταν βουλευτές, υπουργοί και διάφοροι εκπρόσωποι των Αρχών, να κοιμηθούν μια νύχτα σε ένα απομακρυσμένο χωριό χωρίς την προσωπική τους ασφάλεια. Οι διακηρύξεις τους για την «τάξη και ασφάλεια» που δήθεν επικρατούν, ηχούν ως άνοστοι αστεισμοί ευτυχών ανοήτων. Τους ακούνε οι πολίτες και χτυπιούνται από τα γέλια, διότι τα κλάμματα τα κρατούν για τη μοναξιά της νύχτας που ο φόβος τους παραλύει. Αυτό το συναίσθημα είναι άγνωστο σε όσους έχουν την ευθύνη να διοικούν και να φροντίζουν για να ζουν χωρίς το φόβο ότι κινδυνεύουν.

ΞΕΡΕΤΕ τι μας κάνει εντύπωση; Ότι ενώ η κοινωνία είναι τουλάχιστον αναστατωμένη, για να μην πούμε διαλυμένη από την οικονομική κρίση, την πανδημία και τα εξουθενωτικά μέτρα, ουδείς «αρμόδιος» ευαισθητοποιείται επί της ουσίας. Η ... ανησυχία τους και το ενδιαφέρον τους εξαντλούνται παρακολουθώντας τα δελτία ειδήσεων και το πολύ- πολύ κάτι να μουρμουρίσουν εκείνη την ώρα. Διότι εκείνοι ζουν σε καθεστώς απόλυτης ασφάλειας, μακριά από κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι «υπήκοοι». Φυσικά και υπόσχονται ότι «θα λάβουν μέτρα», αλλά έχουν καταργήσει σχεδόν όλα τα αστυνομικά τμήματα και τα στρατιωτικά φυλάκια, ακόμη και στην παραμεθόριο...

Δημοσιεύθηκε στον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ στις 15/05/21

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version