stoTapsi

Γράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής
SilenceΜΟΝΟ κάποιος σαν τον δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Μωυσή Ελισάφ, θα μπορούσε να αποδώσει ευθύνες στα Μέσα Ενημέρωσης για την ανάδειξη των προβλημάτων που ταλανίζουν το κέντρο πρόληψης εξαρτήσεων «Σχεδία». Το διέπραξε ανερυθριάστως κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη (που το θεωρεί ανεύθυνο ο δήμαρχος, όπως δήλωσε προ καιρού επειδή δεν εγκρίνει προτάσεις του), όπου σφυροκοπήθηκε ανελέητα από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, που στήριξαν τον κ. Στέφανο Τζιμογιάννη.. Είχε δε τη μικροψυχία να μην αναφέρει ότι αυτά τα... «Μέσα Ενημέρωσης» ήταν ο «Πρωινός Λόγος», που με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ του υπογράφοντος, έθεσε την πόλη και τις Αρχές ενώπιον των ευθυνών τους για όσα διαδραματίζονται στο κέντρο πρόληψης, με τη την ανοχή τους και τη νοσηρότητα της άποψής τους για το «ποιός κάνει κουμάντο».

ΤΟ γεγονός ότι το θέμα απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο δυό φορές, αποτελεί την απόλυτη δικαίωση της εφημερίδας, που υπηρετεί την αλήθεια και την Κοινή Γνώμη επί 65 χρόνια και του συντάκτη του κειμένου, που ασκεί τη δημοσιογραφία από πεντηκονταετίας και πλέον. Η αποκάλυψη του σκανδάλου -διότι περί αυτού πρόκειται- συνέβαλε στο να ριφθεί φως σε όλες τις πτυχές του και δη στην, ακόμη ανεξήγητη από όλους, κάλυψη από τους μικροεξουσιαστές των υπό εισαγγελική έρευνα επιδόσεων του λεγόμενου επιστημονικά υπευθύνου της «Σχεδία». Επιπροσθέτως φώτισε την περισσή υποκρισία όσων συμμετέχουν ως μέλη- εταίροι σε αυτή, κυρίως των Μητροπολίτη, Περιφερειάρχη και Δημάρχου, οι οποίοι όντως συνέπτυξαν «ιερή συμμαχία» και ας είπε ο κ. Ελισάφ σε αποστροφή του λόγου του ότι αποτελεί αποκύημα φαντασίας των... «Μέσων Ενημέρωσης», για να τον επικροτήσουν οι μόνιμοι εφαψίες κάθε είδους ηγετίσκων.

ΑΛΛΙΩΣ δεν εξηγείται το μέτωπο των τριών που θέλουν να ποδηγετούν τις εξελίξεις και όχι μόνο επί του συγκεκριμένου θέματος- αλλά αυτό αποτέλεσε την πλέον απτή απόδειξη. Άλλο η καλή συνεργασία για το καλό του τόπου κι άλλο ο «συνασπισμός« για την επιβολή των απόψεών τους και του θρασύτατου ετσιθελισμού τους, με την αναίδεια που χαρακτηρίζει αλαζόνες που εμπνέονται από τον μικρόκοσμο που έχτισαν και από την «ιερότητα» της ύπαρξής τους. Αν δεν είναι έτσι, δε θα διανοούνταν ο κ. Καχριμάνης να γράψει στην προ ημερών επιστολή του προς τον «Πρωινό Λόγο» (απαντώντας σε σχόλιο του υπογράφοντος), ότι για τη «Σχεδία» ξέρουν καλύτερα τι πρέπει να γίνει αυτοί που πληρώνουν! Εννοούσε ο υψιπετής Περιφερειάρχης ότι οι φορείς μέλη- εταίροι που καταβάλλουν κάποια ποσά κάθε χρόνο, μόνο αυτοί μπορούν να έχουν άποψη και συνεπώς μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν!

ΠΡΟΦΑΝΩΣ τα ίδια σκέπτονται και οι κκ. Μάξιμος- Ελισάφ, όπως άλλωστε δείχνει η τακτική που ακολουθούν (και) στο συγκεκριμένο θέμα. Λησμονούν όμως οι καλαμοκαβαλάρηδες, ότι αυτά τα χρήματα που δίνουν δεν τα βγάζουν από την τσέπη τους. Είναι χρήματα από το υστέρημα των από χρόνια φτωχοποιημένων πολιτών, που αγογγύστως συνεισφέρουν και χωρίς να τους ζητηθεί. Αποτελεί βάναυση προσβολή στη νοημοσύνη όλων να ξεστομίζουν με ιταμότητα τέτοιες κουβέντες, όταν μάλιστα και οι τρεις παράγοντες που προαναφέρθηκαν, αρνήθηκαν να δώσουν έστω για μιά φορά το μισό μισθό ενός μηνός για την ενίσχυση του συστήματος Υγείας (για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοιού), όπως είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός!
«ΕΧΩ άλλες υποχρεώσεις αυτόν τον καιρό», είχε δηλώσει χωρίς ντροπή ο κ. Καχριμάνης, που δε σκέφτηκε ότι επί τριανταπέντε χρόνια οι πολίτες τον πληρώνουν (όπως και τους κκ. Μάξιμο- Ελισάφ) κι ας έχουν υποχρεώσεις επιβίωσης! Άρα λοιπόν αυτή η τριάδα δε δικαιούται να ομιλεί και όσο λιγότερα λέει τόσο το καλύτερο για εκείνους. Διότι είναι πολλαπλώς και για πολλά εκτεθειμένη, που αν οι Γιαννιώτες, οι Ηπειρώτες εν γένει, δεν ήταν από τη φύση τους ήρεμοι και συγκρατημένοι μέχρις υποταγής, θα τους έπαιρναν στο κυνήγι με τις πέτρες. Θα πείτε, μα και τον Μητροπολίτη; Ασφαλώς ναι, που μεταβλήθηκε ανενδοίαστα σε κυνηγό επιχειρηματικών ευκαιριών (όπως και ο κ .Καχριμάνης οικογενειακώς) και επενδύσεων με την μονοπρόσωπη ανώνυμη εταιρία του (Αναπτυξιακή Μητρόπολης Ιωαννίνων) ως Βασίλειος Παπαγιάννης και που δεν είχε την ευαισθησία να δώσει από το φουσκωμένο πορτοφόλι του έστω και μιά δεκάρα για το σύστημα Υγείας ή τους αναξιοπαθούντες.

ΣΙΩΠΗ, λοιπόν, όσοι καρεκλοκένταυροι, αρχομανείς και θεσιθήρες, που ενοχλούνται κιόλας που υπάρχουν τα Μέσα Ενημέρωσης, οι δημοσιογράφοι, επειδή δε θέλουν να μαθαίνουν οι πολίτες τα καμώματά τους. Και για να ξαγυρίσουμε στη «Σχεδία», η συγκάλυψη των ανομιών, η συμπεριφορά στρουθοκαμήλου από τους Ιατρικό και Δικηγορικό Σύλλογο, η χορήγηση φαρμάκων, η αποδοχή από τη Δικαιοσύνη ψευδών βεβαιώσεων (ως προς το είδος του προγράμματος απεξάρτησης) για την επιεική μεταχείριση ή και αποφυλάκιση χρηστών και διακινητών, είναι από εκείνα που θα πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος, όπως η συμμετοχή κι άλλων προσώπων. Αυτά τα περί χυδαιότητας προς τις Αρχές και κυρίως στο πρόσωπο του δημάρχου κ. Ελισάφ, πρέπει να επιστραφούν στον εκστομίσαντα «μικρό» δήμαρχο, που μαζί με τους Μητροπολίτη και Περιφερειάρχη εκβιάζουν με αποχώρηση από τη «Σχεδία» αν κάποιος τολμήσει να πειράξει τον προστατευόμενό τους γιατρό άνευ ειδικότητας κ. Κούτρα.

Δημοσιεύθηκε στον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ, το Σάββατο 22/05/21

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version