stoTapsi

Γράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής
emvolioΑΠΟ το κακό στο χειρότερο με τον κορωνοιό. Μεταλλαγμένος ή όχι, σαρώνει και στην Ήπειρο. Οι προβλέψεις λοιμωξιολόγων κάνουν λόγο μέχρι και είκοσι χιλιάδες κρούσματα ημερησίως τον Αύγουστο στη χώρα! Από την κυβέρνηση επιρρίπτονται ευθύνες στους νέους με τα πάρτι τους και στους ανεμβολίαστους. Φυσικά και δε γίνονται σε όλη την Ελλάδα ξεφαντώματα νέων και μη, αλλά κατά τόπους ίσως να επιβαρύνει την κατάσταση. Γενικό φαινόμενο πάντως δεν είναι, όσο κι αν οι ειδήσεις τηλεοπτικών σταθμών στοχοποιούν τα παιδιά. Ούτε είναι δυνατόν να πειστούν οι πολίτες ότι φταίνε μόνο όσοι δεν εμβολιάζονται, διότι ο κορωνοιός πλήττει και εμβολιασμένους. Απλώς πρόκειται για πανδημία με τον ιό να μεταλλάσσεται και δεν μπορεί να ελεγχθεί η εξέλιξή του, όπως λένε οι πιό ψύχραιμοι.

ΜΑΣ κάνει όμως εντύπωση που κανένας δεν μιλάει για τον τουρισμό, όταν μάλιστα και πέρυσι τα ίδια είχαμε. Δηλαδή με το που άνοιξαν τα σύνορα και προπαντός Ιούλιο- Αύγουστο, ο αριθμός των κρουσμάτων πολλαπλασιάστηκε και εκτοξεύτηκε στα ύψη! Τα ίδια και χειρότερα φέτος, παρά το γεγονός ότι ίσως πάνω από το 40% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί. Είναι επιθετικές οι μεταλλάξεις θα πείτε, αλλά και πέρυσι αυτός ο ρημαδοιός μεταλλάσσονταν συνεχώς. Τα λέμε αυτά μήπως και αναρωτηθεί κάποιος εκ των κυβερνώντων και ειδικών, ότι ενδέχεται με τον ερχομό στην Ελλάδα τουριστών από διάφορες χώρες του κόσμου και χιλιάδες λαθρομετανάστες, να έρχεται μαζί τους και κορωνοιός. Που μεταδίδεται και στους ντόπιους, οι οποίοι καλούνται να εμβολιαστούν, αλλά περιέργως δεν έχει προμηθευτεί η Ελλάδα με φάρμακα, που αντιμετωπίζουν τον κορωνοιό σχεδόν αποτελεσματικά!

ΕΠΕΙΔΗ αναφερθήκαμε στους αλλοδαπούς- λαθρομετανάστες, αξίζει να ληφθούν υπόψη όσα είπαν αξιόλογοι επιστήμονες και δη προβεβλημένοι, όπως ο κ.Σύψας και η κ.Παγώνη: Οι αλλοδαποί είναι χιλιάδες και διασκορπισμένοι και δεν μπορούν να τους βρουν για να εμβολιαστούν κι ότι είναι νέοι και δεν προσβάλλονται εύκολα από τον κορωνοιό! Άρα αυτοί απαλλάσσονται πάσης ευθύνης για όσα διαδραματίζονται, όπως και οι Ρομά που άντε να τους βρουν ή να τους υποχρεώσουν να εμβολιαστούν! Αν όμως οι νέοι αλλοδαποί δεν διατρέχουν τόσο κίνδυνο, οι Έλληνες νέοι πως γίνεται και αρρωσταίνουν από τον κορωνοιό; Είναι περισσότερο ανθεκτικοί οι άλλοι; Μοιάζει να είναι αδύνατον. Κι ακόμη, όσοι αλλοδαποί βρίσκονται σε «δομές φιλοξενίας»- και στην Ήπειρο- έχουν εμβολιαστεί; Κι αν όχι γιατί;

ΕΙΝΑΣΤΕ αναφανδόν υπέρ του εμβολιασμού, αλλά κατά του υφέρποντος διχασμού και εξοστρακισμού από την κοινωνία όσων αρνούνται να εμβολιαστούν. Για αυτό μας έκανε εντύπωση που ο πρωθυπουργός κ.Μητσοτάκης, στο πρόσφατο διάγγελμά του είπε μεταξύ άλλων ότι ... «ελευθερίες θα έχουν μόνο όσοι τις δικαιούνται»! Διαφωνούμε. Ελευθερίες δικαιούνται να έχουν όλοι! Το Σύνταγμα δεν αφήνει περιθώρια για το αντίθετο. Αλλά, αν δεχτούμε ως σωστή την άποψή του, τότε ο κ.Μητσοτάκης θα έπρεπε να πει πως ... δε θα ψηφίζουν οι ενεμβολίαστοι, δε θα μπορούν να πολιτεύονται, ούτε και θα καλούνται στα όπλα αν πατρίδα το χρειαστεί! Αν δεν έχουν ελευθερίες και δικαιώματα, τότε δε θα πρέπει να έχουν και υποχρεώσεις, όπως πχ να μην πληρώνουν φόρους κι ο,τιδήποτε άλλο σχετίζεται με τη συμμετοχή τους στο πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό γίγνεσθαι!

«ΤΕΤΟΙΕΣ ώρες, τέτοια λόγια», εδώ καιγόμαστε, θα μας πείτε. Δυστυχώς είναι παγκόσμιο φαινόμενο, αλλά ας δούμε μήπως και κάτι δε γίνεται σωστά από όσους έχουν την ευθύνη διοίκησης του κράτους και για αυτό κάνουμε αυτές τις επισημάνσεις για να διορθωθεί όσο είναι καιρός. Διότι πχ δεν αντιλαμβανόμαστε για ποιό λόγο ήδη αποκλείεται από την κοινωνική συμμετοχή ο πολίτης αν δεν έχει εμβολιαστεί, αλλά στους υγειονομικούς, γιατρούς και νοσηλευτές, δίδεται προθεσμία μέχρι το τέλος Αυγούστου. Ούτε για ποιό λόγο το σύστημα Υγείας της χώρας δε θωρακίζεται έτι περισσότερο, με προσλήψεις και δημιουργία νέων ΜΕΘ. Και γιατί η κυβέρνηση, όπως ήδη προανείγγελε ο πρωθυπουργός, σκοπεύει να κλείσει νοσοκομεία αντί να τα στελεχώσει ή και να φτιάξει κι άλλα, αφού όπως φαίνεται δε θα ξεμπερδέψουμε εύκολα με την πανδημία;

ΦΥΣΙΚΑ και δε θέλουμε να δεχτούμε ως αληθή την πληροφορία, ότι η πίεση που ασκείται για τον εμβολιασμό, έχει σχέση και με τις ημερομηνίες λήξης των εμβολίων! Άλλωστε όπως όλα τα φάρμακα και τα τρόφιμα ακόμη, έχουν ημερομηνία λήξης. Δεν είναι τραγικό αν συμβαίνει, διότι θα πρέπει να πεταχτούν εμβόλια που είναι πολύτιμα και κόστισαν αρκετά εκατομμύρια στους Έλληνες φορολογούμενους, πολλοί εκ των οποίων δεν τα εμπιστεύονται. Εδώ ακριβώς βρίσκεται η ευθύνη της κυβέρνησης, που μετήλθε παντός μέσου όλην της πειστικής επιχειρηματολογίας! Για να διερωτάται ευλόγως κάθε πολίτης, πως είναι δυνατόν ένας γιγαντιαίος μηχανισμός, όπως αυτός που διαθέτει κάθε κυβέρνηση, να αποτυγχάνει να πείσει για το «προϊόν» του, όταν το καταφέρνουν και οι πιο μικρές επιχειρήσεις για το δικό τους!

ΒΛΕΠΕΤΕ δεν αρκεί να πληρώνει Μέσα Ενημέρωσης για να πείσουν τρομοκρατώντας τους πολίτες. Αυτό το πέτυχε επί ένα και πλέον χρόνο, αλλά πλέον προκαλείται αντίδραση στο αυτονόητο· το να κάνει κάποιος εμβόλιο που εμείς δε λέμε ότι σίγουρα θα τον σώσει, αναμφίβολα όμως θα τον βοηθήσει σημαντικά να αντέξει στην επίθεση του κορωνοιού! Έτσι φτάσαμε στο σημείο χιλιάδες πολίτες να διαδηλώνουν την Τετάρτη κατά της υποχρέωσης σε εμβολιασμό, διεκδικώντας τις ελευθερίες που η κυβέρνηση αδοκίμως τους στερεί, καίτοι πρόκειται για τη ζωή τους. Η απάντηση ότι φταίει η αντιπολίτευση, δεν αρκεί για να καλυφθεί η αντικειμενική αδυναμία της κυβέρνησης να προωθήσει ομαλά τον εμβολιασμό. Κάπως έτσι όμως καλλιεργούνται και τα διχαστικά μηνύματα που εκπέμπονται, με ολέθριες συνέπειες.

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version