stoTapsi

padikoi stathmoiΟ Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης & Προσχολικής Αγωγής (Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.), Δήμου Ιωαννιτών, ανακοινώνει ότι θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις εγγραφών και επανεγγραφών για τους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς για το σχολικό έτος 2016-2017 από 1 Ιουνίου έως και 30 Ιουνίου 2016.
Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται στους Σταθμούς στους οποίους ανήκουν οι ενδιαφερόμενοι, σύμφωνα με τα γεωγραφικά όρια των Σταθμών, τα οποία είναι αναρτημένα στο site του ΄Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.’ (http://www.okpapa.gr) και σε κάθε Παιδικό ή Βρεφονηπιακό Σταθμό από 2 Ιουνίου έως και 30 Ιουνίου 2016 και ώρες 9:30 πμ - 13:00μμ.

Για τις εγγραφές και επανεγγραφές ισχύουν τα εξής:
1. Τα γεωγραφικά όρια που ισχύουν για κάθε Παιδικό και Βρεφονηπιακό Σταθμό θα τηρηθούν απαράβατα.
2. Εμπρόθεσμες αιτήσεις θα είναι όσες υποβληθούν από 1 Ιουνίου έως και 30 Ιουνίου 2016 και ώρες από 9:30πμ έως 13:00μμ.

Για τις Νέες Εγγραφές ισχύουν τα εξής:
3. Τα πρώτα αποτελέσματα - πίνακες μοριοδότησης- θα ανακοινωθούν στις 20 Ιουλίου 2016.
4. Οι ενστάσεις επί της μοριοδότησης, θα υποβάλλονται από 22 Ιουλίου 2016 έως και 29 Ιουλίου 2016.
5. Τα τελικά αποτελέσματα -πίνακες μοριοδότησης- επί των ενστάσεων θα ανακοινωθούν περίπου μετά τις 20 Αυγούστου (αφού γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα του ΕΣΠΑ).
6. Το όριο ηλικίας των παιδιών που θα φιλοξενηθούν στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς είναι από 18 μηνών έως την εγγραφή τους στο Νηπιαγωγείο.
7. Στα βρεφικά τμήματα θα φιλοξενηθούν παιδιά ηλικίας από 18 μηνών έως 30 μηνών.
8. Στα παιδικά τμήματα θα φιλοξενηθούν παιδιά ηλικίας από 2,5 ετών (με απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν αγωγή τουαλέτας) έως την εγγραφή τους στο Νηπιαγωγείο.

Σε σημερινές του δηλώσεις ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ, Φίλιππος Τσουμάνης, με αφορμή την έναρξη των εγγραφών στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, τόνισε πως ο ΟΚΠΑΠΑ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα κάνει όλα τα απαιτούμενα (συντηρήσεις, επισκευές κλ.π) ώστε τον Σεπτέμβριο όλα να είναι έτοιμα για την επαναλειτουργία των σταθμών.
Όπως είπε ο κ. Τσουμάνης, αυτή τη στιγμή η δυναμικότητα των σταθμών είναι 1450 παιδάκια, αλλά οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες. Σημείωσε δε πως «έχουμε δεσμευθεί για τη λειτουργία δύο ακόμη παιδικών σταθμών σε Ανατολή και Μέλανδρα-Νέα Ζωή, όμως παρά τις επανειλημμένες προσκλήσεις που έχουν γίνει από τον ΟΚΠΑΠΑ, δεν υπάρχουν κατάλληλοι χώροι να νοικιάσουμε. Ελπίζω τη νέα χρονιά κάτι νέο να προκύψει ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε δύο νέους σταθμούς σε αυτές τις περιοχές που το έχουν ανάγκη».

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version