stoTapsi

A+ A A-
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
kafesΌλοι οι παραγωγικοί κλάδοι βρίσκονται στο πόδι διαμαρτυρόμενοι για την εξοντωτική πολίτικη της κυβέρνησης. Μαζί τους και το επιστημονικό δυναμικό της χώρας, το οποίο συκοφαντείται από την κυβέρνηση, με όλους όσους κινητοποιούνται.
Θλιβερή εξαίρεση αποτελούν οι νέοι, οι άνεργοι, που εξακολουθούν να είναι "αραχτοί" στις καφετερίες, ως να μη τους αφορούν όσα γίνονται.

tha fane kalaΣαν να μη πέρασε ούτε μια μέρα από τον Σεπτέμβριο του 1987. Ήταν τότε που ο Ανδρέας Παπανδρέου επέτρεψε στους διοικητές των ΔΕΚΟ, κρατικών οργανισμών κλπ να ορίσουν μόνοι τους την αμοιβή τους (τα αποσπάσματα από ρεπορτάζ στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - αρχείο Κ. Καλτσή).
Πριν από λίγο ανακοινώθηκε ότι "πέρασε"διάταξη στο νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια, που ορίζει ότι οι διοικητές των ΔΕΚΟ - κρατικών επιχειρήσεων, μπορούν να ορίζουν μόνοι τους την αμοιβή τους.

Γράφει ο Κώστας Καλτσής
politistikh protevousa logoΔυστυχώς τα Γιάννινα έχασαν την μάχη για την πρόκριση της διεκδίκησης της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.
Προκρίθηκαν η Ρόδος, η Ελευσίνα, η Καλαμάτα και η επιλογή έγινε.
Η Δημοτική Αρχή με το πνευματικό κέντρο, εκτιμάται πως έκαναν ό,τι μπορούσαν μόνοι τους και σίγουρα, κατά την προσωπική μας άποψη, από τις προκριθείσες πόλεις τα Γιάννινα - με εξαίρεση ίσως την Ρόδο - άξιζαν να επιλεγούν έχοντας να επιδείξουν μια αξιοζήλευτη ιστορία, πολιτισμό και προοπτική.

Γράφει ο Κώστας Καλτσής
stathmesi 4Στα Γιάννινα υπάρχει μια "άναρχη" κίνηση. Η ευθύνη των οδηγών αναμφισβήτητη, όπως όμως και εκείνη της Τροχαίας σε πολλές περιπτώσεις.
Δείτε τι γίνεται μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο με την αστυνομία να είναι απαθής παρατηρητής του φαινομένου, το οποίο είναι καθημερινό. Ποιοι είναι αυτοί που έχουν το ακαταδίωκτο; Εκτός και αν εκεί επιτρέπεται το παρκάρισμα οπότε θα μπορεί κάθε πολίτης να διευκολύνεται κατά τον ίδιο τρόπο.

metanastesΕδώ και ημέρες το είπαμε. Η Ηπειρος είναι μία απο τις περιοχές που θα γίνουν κέντρα φιλοξενίας λαθρομεταναστών. Το είπε τώρα και ο Καμμένος, με τις γυρω χώρες να έχουν κλείσει τα σύνορα, με πιθανότερα τα παλιά στρατόπεδα στη Φιλιππιάδα και Καλπάκι, χωρίς να αποκλείονται και άλλοι χώροι.
Η κατάσταση πλέον είναι εκτός ελέγχου και ολόκληρη η χώρα έχει καταληφθεί απο χιλιάδες αλλοδαπούς, το 60% των οποίων να προέρχεται απο Σουδάν, Σομαλία και άλλες χώρες, πέραν της Συρίας.

twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr