stoTapsi

2021

Γράφει ο Παντελής Κολόκας, Πρόεδρος Ε.Δ. ΠΕΑΚΙ
Dromos Limni άρθρο ΚολοκαΑντιμετωπίζοντας με θάρρος τις προκλήσεις του 21ου αιώνα για ένα βιώσιμο και πιο καθαρό, πιο πράσινο μέλλον, ένα ψηφιακό μέλλον, οφείλουμε να δούμε εκείνο το μέλλον, το οποίο θα προσφέρει στους πολίτες την ποιότητα ζωής που η πόλη μας, η περιφέρεια μας, ο αστικός ιστός του λεκανοπεδίου των Ιωαννίνων, έχει την πραγματική δυνατότητα να προσφέρει.
Τον Ιούνιο του 2021, ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσίασε στο πλαίσιο της ανάπλασης της «Αθηναϊκής Ριβιέρας», τη δημιουργία ενός μεγάλου ποδηλατόδρομου.
Ένα σημαντικότατο έργο το οποίο σε συνδυασμό με την εμβληματική επένδυση του Ελληνικού δίνει τη δυνατότητα στην Αθήνα να ξαναπάρει τη θέση της στη μεγάλη συμφωνία του κόσμου αντιμετωπίζοντας με θάρρος τις προκλήσεις του 21ου αιώνα, όπως ο ίδιος ανέφερε.

Γράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής
kaxri rizoΔΥΣΤΥΧΩΣ, διαπιστώνεται ότι η λεγόμενη Περιφερειακή Αρχή, έχει μιά ολισθαίνουσα προς τον αυταρχισμό και την αυθαιρεσία πορεία- μοιραία δε και σε ολοένα περισσότερα και μεγαλύτερα λάθη. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από την τελευταία συζήτηση με τους δημάρχους της Ηπείρου για τη διαχείριση των απορριμμάτων, όπου ο Περιφερειάρχης κ. Αλ. Καχριμάνης θέλησε να καταστήσει σαφή την κηδεμονία που ασκεί και επί της αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού, για να αποτρέψει τη διογκούμενη αμφισβήτησή του.

Γράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής
hitler stalinΗΤΑΝ έτοιμο το κείμενο, αλλά διαβάζοντας στο φύλλο του «Πρωινού Λόγου» της Πέμπτης το άρθρο του γνωστού Γιαννιώτη δικηγόρου κ.Λευτέρη Ζώλα περί του φασισμού, επήλθαν αναγκαίες τροποποιήσεις. Διότι ο φασισμός έχει δυό όψεις, το ίδιο αποκρουστικές. Το να μιλάμε μόνο για το Ναζισμό, αφήνοντας ανέγγιχτο το Σταλινισμό- κομμουνισμό, θα μοιάζουμε με τη στρουθοκάμηλο. Φασιστικά, εγκληματικά καθεστώτα και τα δυό, που ισοπεδώνουν την ανθρώπινη ύπαρξη, κάθε αξιοπρέπεια, ποδοπατούν τις έννοιες της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και της ελευθερίας. Άλλωστε αυτό είπαν με ψηφίσματά τους το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Γράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής
tatianna kalogianni 2ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ενδιαφέρον οι συνάξεις στελεχών που κάνουν οι παρατάξεις, δημοτικές και περιφερειακές. Δυστυχώς, όμως, συνήθως τις εντυπώσεις κερδίζει η γραφικότητα των επικεφαλής τους, που εμφανίζονται ως μεσσίες και Τιμητές των πάντων, αρκούμενοι στο να αυτοδοξάζονται, να... ευχαριστούν το Θεό που τους έστειλε να μας σώσουν. Φυσικά θα ανέμενε ο ακροατής να ακούσει κάτι σημαντικό για τον τόπο, χωρίς περικοκλάδες και εκείνο τον «ξύλινο» λόγο που τσακίζει τα νεύρα και του πιό υπομονετικού.

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version