stoTapsi

Άρθρα

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ (ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ 08/06/24)

kalpesΕΚΛΟΓΕΣ για την Ευρωβουλή με ακραία πόλωση και εναπόκειται στην κρίση καθενός μας η επιλογή των πλέον καταλλήλων να υπερασπιστούν τα Ελληνικά συμφέροντα στο κοινοβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ακούστηκαν από κόμματα και υποψηφίους πολλά, άλλα ενδιαφέροντα και πολλά περισσότερα ανούσια, για το πως βλέπουν την πορεία της χώρας στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Χωρίς βεβαίως να έχουν καμιά σχέση με τις ευρωεκλογές, ειπώθηκαν πολλά μέχρι και για τα πόθεν έσχες των κκ.Μητσοτάκη και Κασσελάκη- όχι, δεν άνοιξε ακόμη συζήτηση για το πόθεν έσχες του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ.Καχριμάνη.

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ

skrekasΕΝΤΑΞΕΙ, νομίζει ότι επιτέλεσε το καθήκον του ο υπουργός Ανάπτυξης κ.Κων. Σκρέκας με τον ερχομό του στα Γιάννινα την Τετάρτη! Συμμετείχε σε σύσκεψη, συνάντησε τον Περιφερειάρχη κ. Αλ. Καχριμάνη, του έπλεξε το εγκώμιο και έκανε τις πιο τραγικές δηλώσεις. Όχι για την ακρίβεια, ούτε βεβαίως που δεν τόλμησε να πάει στην αγορά για να ακούσει τα … εξ αμάξης. Θα επαναβιομηχανοποιηθεί η Ηπειρος, είπε η υπουργάρα, αν δεν πετύχει ο διαγωνισμός που έκανε η Περιφέρεια για το Πάρκο Τεχνολογίας θα φροντίσει να χρηματοδοτηθεί και πως η κυβέρνηση παίρνει παραδείγματα από τον κ.Καχριμάνη και τα εφαρμόζει.

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ

panepistimio ιωαννινωνΤΟ πανεπιστήμιο Ιωαννίνων , της Ηπείρου καλύτερα, αποτελεί κοιτίδα μάθησης, πολιτισμού, ζυμώματος ιδεών. Η συνεισφορά του στην πορεία και προοπτική του τόπου αναμφισβήτητη. Η παρουσία χιλιάδων φοιτητών αποτελεί πηγή ζωής- ασφαλώς όχι μόνο από οικονομικής πλευράς. Φαίνεται όμως ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στις σχέσεις πανεπιστημίου- πόλης και τούμπαλιν. Αλλιώς δε θα μιλούσαν συχνά- πυκνά οι τοπικοί παράγοντες, πότε για τη «βελτίωση των σχέσεων» και πότε για τη «σύνδεση» των «δύο πόλων»- διότι έτσι αντιμετωπίζονται.

Γράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής (Πρωϊνός Λόγος 11/5/24)

blurΜΑ τι γίνεται,  ζούμε σαν σε παραμύθι και δεν το καταλάβαμε; Παρακολουθώντας ειδήσεις στα τηλεοπτικά κανάλια αυτό μας λένε και «μας έρχεται ο ουρανός σφοντύλι». Τι στο καλό, στην Ελλάδα είμαστε ή σε κάπου σε άλλο πλανήτη; Παρουσίασαν ένα Πάσχα αλλιώτικο από τα συνηθισμένα, με … ευτυχισμένους πολίτες που ήθελαν να αποδράσουν από τα αστικά κέντρα, κυρίως την Αθήνα. Όλοι τους, υποτίθεται, με τις τσέπες γεμάτες χρήματα, όλα τα ξενοδοχεία και διάφορα καταλύματα με πληρότητα 100% και μιά κυβέρνηση που νοιάζεται για τους ... υπηκόους της και για αυτό άλλωστε ήταν όλοι ενθουσιασμένοι, προπαντός με εκείνα τα περιπφημα για τη φαιδρότητά τους «καλάθια του Πάσχα» και νωρίτερα της «νοικοκυράς».

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ (ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ 13/4/24)

KAXRIMANIS TAXIAOΕΧΟΥΜΕ την αίσθηση ότι καταβάλλεται προσπάθεια να ξεχαστούν οι καταστροφολογικές δηλώσεις- καταγγελίες του Περιφερειάρχη κ.Αλ. Καχριμάνη στην Περιφερειακή Επιτροπή, ότι μιά σήραγγα της Εγνατίας οδού κινδυνεύει με κατάρρευση και πως ο δρόμος γενικώς είναι επικίνδυνος! Πως το διαπίστωσε και πότε; Ότι προέβη αργότερα σε μιά γελοία ανακοίνωση με την οποία επιχειρούσε να ανασκευάσει, δε θα πει ότι «έκλεισε το θέμα», όπως συνηθίζει να λέει. «Συνήθεις υπερβολικές εκφράσεις της καθομιλουμένης σε μιά ιδιωτική συζήτηση», τόνιζε, επιρρίπτοντας στη συνέχεια με θράσος τις ευθύνες στους δημοσιογράφους,

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version