stoTapsi

A+ A A-
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
strikeΓενική απεργία σήμερα. Μην ακούτε τι θα πουν οι της εξουσίας. Ολοι μαζί γιά να καταλάβουν οτι δεν πάει άλλο. Το μήνυμα να πάει στην κυβέρνηση που θέλει να εφαρμόσει μέτρα που αποδιαλύουν την κοινωνία.
Το δήθεν επιχείρημα, οτι τα μέτρα τα επιβάλλουν οι δανειστές ενω τάχα αυτοί αντιστέονται, ειναι χονδροειδές παραμύθι. Ειτε θέλουν και δεν μπορουν, ειτε είναι ανίκανοι, γεγονός ειναι οτι για να διατηρηθούν στην εξουσία μεταβλήθηκαν σε υποχείρια των δανεστών, χειρότερα και απο τους προκατόχους τους.

Γράφει ο Κώστας Καλτσής
varoufakis eurogroupΗ κατ’ αρχήν συμφωνία της χώρας με τους δανειστές έγινε δεκτή από την πλειοψηφία των πολιτών με ανακούφιση, αφού είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχει προοπτική αυτόνομης πορείας χωρίς χρήματα και παραγωγή.
Ακούγονται πολλά περί… «κωλοτούμπας» του ΣΥΡΙΖΑ, που ενώ έλεγε ότι θα καταργήσει το μνημόνιο με ένα νόμο, τώρα συζητά για ανάκαμψη νέου και αυτό είναι δήθεν ανεπίτρεπτο από μια κυβέρνηση της Αριστεράς.
Θα πω ευθέως ότι αν πρόκειται να οδηγηθούμε σε καταστροφή, όπως είναι προφανές ότι θα συμβεί αν δεν επιτευχθεί συμφωνία, ας κάνει όσες «κωλοτούμπες» θέλει, αρκεί να μη ληφθούν

Γράφει η Άννα Ζιάγκα
varoufakis1Έναν όρο ξεχασμένο έφερε στο προσκήνιο των συζητήσεων ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, τα perpetualbonds – «ομόλογα στο διηνεκές», ελληνιστί, τα οποία πρότεινε ως μία εναλλακτική λύση στο ελληνικό χρέος.
Τα ομόλογα στο διηνεκές ή αλλιώς αέναα ομόλογα, χρησιμοποιήθηκαν ξανά στο παρελθόν και συγκεκριμένα πρωτοεμφανίστηκαν στην Μεγάλη Βρετανία το 1752 και τις περασμένες δεκαετίες χρησιμοποιήθηκαν επίσης, από βρετανικές και ιαπωνικές τράπεζες και από μία βραζιλιάνικη σιδηροβιομηχανία.

Γράφει ο Κώστας Καλτσής
exafanisi giakoumakisΠέρασαν δώδεκα ημέρες αφότου εξαφανίστηκε από το οικοτροφείο της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων ο 20χρονος σπουδαστής Βαγγέλης Γιακουμάκης και δεν βρέθηκε κανένα ίχνος του.
Πώς εξαφανίστηκε χωρίς κανένας να γνωρίζει το παραμικρό και μάλιστα όταν απ’ όσα ειπώθηκαν και γράφτηκαν φαίνεται πως το μυστικό κρύβεται εκεί, στη σχολή του; Δεν μιλάνε τα παιδιά και γιατί; Φοβούνται ποιους και γιατί; Η διεύθυνση και οι διδάσκοντες τι έκαναν; Όταν η αστυνομία μπορεί και εντοπίζει απαχθέντες και συλλαμβάνει

Γράφει η Άννα Ζιάγκα
grexitΤον τελευταίο καιρό το ενδεχόμενο του Grexit πρωταγωνιστεί στα θέματα συζήτησης των εγχώριων και παγκόσμιων ΜΜΕ. Τι είναι όμως, ουσιαστικά, το Grexit; H ίδια η φύση της λέξης οδηγεί τη σκέψη σε μία έξοδο. Έξοδο απ’ το ευρώ; Έξοδο απ’ την ΟΝΕ; Έξοδο απ’ την ΕΕ;
Οι συνθήκες της ΕΕ, ουσιαστικά, δεν προβλέπουν την αποχώρηση καμίας χωράς - μέλους απ’ την Ευρωζώνη. Το ρεαλιστικότερο σενάριο είναι η οικειοθελής αποχώρηση της Ελλάδας με δικό της αίτημα στην περίπτωση που επιλέξει να μην τηρήσει τις δεσμεύσεις που τις έχουν επιβληθεί από τον δανεισμό.

twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr