stoTapsi

Γράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής
Papoulias SarztetakisΕίναι που νοιάζονται δήθεν για το λαό και χύνουν πικρά δάκρυα για όσα δεινά υφίσταται. Για τους πρώην Προέδρους της Δημοκρατίας μας κ.κ. Κάρολο Παπούλια και Χρήστο Σαρτζετάκη ο λόγος, που απαίτησαν και πήραν σε χρόνο ρεκόρ, ο πρώτος και τρίτη σύνταξη και ο κ. Σαρτζετάκης δεύτερη !
Ο νόμος απαγορεύει περισσότερες από μία συντάξεις από το Δημόσιο, αλλά εκείνοι έκριναν ότι δεν αφορά τους πρώην Προέδρους Δημοκρατίας και η κυβέρνηση το δέχτηκε!

Γράφει ο Κώστας Καλτσής
Filios υδροβιότοπος εκδήλωσηΣτην αρχή νομίσαμε ότι επρόκειτο για φάρσα, αλλά μετά πειστήκαμε ότι είναι αλήθεια. Ο Φορέας Διαχείρισης της λίμνης των Ιωαννίνων, του οποίου πρόεδρος διορίστηκε προ ημερών ο πρώην δήμαρχος κ.Φίλιππας Φίλιος, διοργανώνει σήμερα εκδήλωση για τη σημασία των υδροβιότοπων της λίμνης!
Καλεί δε τους μαθητές να την παρακολουθήσουν καθώς και τις σχετικές προβολές που θα γίνουν.
Δηλαδή ο άνθρωπος που με το έτσι θέλω, χωρίς αρχικώς καμιά άδεια, χωρίς μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων,

Γράφει ο Βασίλης Μασσαλάς, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ
Massalas Vasilis 2Θα συμφωνήσω εξαρχής με όσους υποστηρίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας χειρίστηκε το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων με κύριο στόχο, όχι την λύση του προβλήματος, αλλά για να δημιουργήσει προβλήματα στην αντιπολίτευση, και ειδικά στη Ν.Δ. Ο κύριος Μητσοτάκης αντέδρασε γρήγορα, απομονώνοντας φιλελεύθερες απόψεις από τον πολιτικό του χώρο του που πιθανότατα θα υποστήριζαν μια συμβιβαστική λύση, και επιβάλλοντας την συντηρητική, εθνικιστική άποψη της πλειοψηφίας στο κόμμα του. Η Φώφη Γεννηματά υπέκυψε στις συντηρητικές απόψεις τμήματος του Πασοκ, φοβούμενη το πολιτικό κόστος, και παρόλο που οι υπόλοιπες δυνάμεις που στήριξαν το Κιναλ διαφωνούσαν, πήρε θέση κατά της συμφωνίας, οδηγώντας, καταρχάς το Ποτάμι σε αποχώρηση, και τέλος, με την διαγραφή της Δημαρ μετά την απόφαση της Κ.Ε, ουσιαστικά στην διάλυση του Κιναλ.

Γράφει ο Κώστας Καλτσής
makedoniaΠΡΟΚΕΙΤΑΙ γιά εθνοκτονία. Αυτό είναι η παράδοση του ονόματος Μακεδονία και της ταυτότητας στους Σλάβους Σκοπιανούς. Δηλαδή δεν ξεπουλιέται μόνο η περιουσία της χώρας στους διεθνείς τοκογλύφους, μέσω των μνημονίων, αλλά και η ίδια η Ελλάδα σε συμφέροντα υπερδυνάμεων, με μιά κυβέρνηση εθνομηδενιστών. Χωρίς ποτέ να έχει καταστεί σαφές ποιό Εθνικό συμφέρον εξυπηρετείται.

Γράφει ο Κώστας Καλτσής
kaxrimanis 2mpegasfiliosΧΑΛΙΑ αδιόρθωτα. Στην κεντρική πολιτική σκηνή και στην τοπική. Στην πρώτη, μια ημιθανής κυβέρνηση που στηρίζεται στην αγοραπωλησία βουλευτών, οδεύει προς την εθνική μειοδοσία, παραχωρώντας το όνομα της Μακεδονίας και όχι μόνο. Στη δεύτερη, μια ηγεσία που τρέχει ασθμαίνουσα πίσω από τις εξελίξεις και μάλιστα αναποτελεσματικώς.
ΘΑ σταθούμε στη δεύτερη περίπτωση, σε μερικά από όσα εξοργιστικά διαδραματίζονται. Για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα, παρότι οι ντόπιοι παραγοντίσκοι που περιφέρονται κορδακιζόμενοι ως μέγιστοι ηγέτες, θα διαλαλούν, ως συνήθως, ότι υπερβάλλουμε. Αν, όμως, είναι υπερβολή η αλήθεια, τότε έχουν χάσει οι λέξεις το νόημά τους.

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version