stoTapsi

A+ A A-
Μια ψύχραιμη προσέγγιση από τον "Τελάλη"
PAS Giannina emblemΟργή, αγανάκτηση, θυμός, απελπισία και άλλα πολλά συναισθήματα κατακλύζουν από χθες τον φίλαθλο κόσμο των Ιωαννίνων και των απανταχού φίλων του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, από η απόφαση της ΕΠΟ να μην αδειοδοτήσει για άλλη μία φορά το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΣ.
Δυστυχώς είναι η 4η φορά που συμβαίνει αυτό από τα 7 συνολικά χρόνια που είναι πρόεδρος ο κ. Γιώργος Χριστοβασίλης. Σίγουρα οι οικονομικές συνθήκες δεν είναι καλές για να μπορέσει μια επιχείρηση να είναι εντάξει σε όλες τις υποχρεώσεις της αλλά φαίνεται ότι το πάθημα δεν έγινε μάθημα στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Για να αποφύγουμε όμως να μπούμε στη διαδικασία του "ισοπεδωτισμού" και του "τσουβαλιάσματος" λόγω φόρτισης των τελευταίων ημερών να πάρουμε τα πράγματα ψύχραιμα:

Επιτυχημένος πρόεδρος
Ο κ. Χριστοβασίλης είναι ομολογουμένως ο πιο πετυχημένος πρόεδρος του ΠΑΣ, αφού επί προεδρίας του η ομάδα βρίσκεται 6 χρόνια στη Superligue και 1 χρόνο στη Football League. Έχει καταφέρει να εδραιώσει την ομάδα στα μεγάλα σαλόνια και επί ημερών του να μπει στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος.

Άσχημα τα οικονομικά της ΠΑΕ
Σύμφωνα με τους ισολογισμούς ο ΠΑΣ έχει άνοιγμα στην εφορία περίπου στα 6 εκ. και φαίνεται να υπάρχουν και οφειλές στ τρίτους, παρ' ότι έχει καταφέρει να πουλήσει αρκετούς παίκτες και δη νεαρούς. Σίγουρα η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει την ομάδα, αλλά σύμφωνα με το πλάνο των τριών τελευταίων ετών όπου ο ΠΑΣ έχει σταματήσει τις ακριβές μεταγραφές και έχει στηριχθεί αναγκαστικά λόγω μη αδειοδότησης σε νέα (και δικά του) παιδιά, έχει συμμαζευτεί κάπως η κατάσταση.

Είναι δυνατόν να πολεμάνε τον ΠΑΣ συνέχεια;
Όχι δα, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ευφυΐα για να καταλάβει κανείς ότι ο ΠΑΣ έχει δύναμη στο ελληνικό ποδόσφαιρο ή είναι τόσο ανεξάρτητος και γι' αυτό θέλουν να τον καταστρέψουν. Άλλωστε και την προηγούμενη φορά που προσέφυγε στο CAS δεν κέρδισε κάτι και με το άνοιγμα φακέλου φάνηκαν όλες οι ελλείψεις του. Αυτή λοιπόν την καραμέλα που μασάνε και γνωστοί δικηγόροι, ας την καταπιούν και ας καταλάβουν ότι το επίκεντρου του ελληνικού ποδοσφαίρου ΔΕΝ είναι ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Αντιθέτως οι τελικές ημερομηνίες για την κατάθεση φακέλου ήταν γνωστές και θα έπρεπε, αν ήθελα και μπορούσε, να ήταν συνεπείς σε αυτές.

Συνέφερε τον ΠΑΣ να έβγαινε Ευρώπη;
Η έξοδος στην Ευρώπη είναι ο διακαής πόθος των φιλάθλων του ΠΑΣ. Βλέπαμε στα social media να πετάνε αεροπλάνα με το σήμα του ΠΑΣ ή να βγαίνουν μπαλάκια από ευρωπαϊκή κλήρωση με το όνομά του. Η επιχειρηματική όμως πλευρά που είναι συνδεδεμένη με την αγωνιστική λέει το εξής: Σε περίπτωση που ο ΠΑΣ έμπαινε στα play off κερδίζοντας το εισιτήριο για ευρωπαϊκό παιχνίδι, θα έπρεπε, τελειώνοντας το πρωτάθλημα, να αρχίσει προετοιμασία μόλις σε δύο εβδομάδες. Αυτό θα σήμαινε πολύ λίγος χρόνος για τους ποδοσφαιριστές να ξεκουραστούν και πολύ λιγότερος για διοίκηση και προπονητές να σχεδιάσουν την επόμενη χρονιά με μεταγραφές, ανανεώσεις, προετοιμασία κτλ.
Εάν συνυπολογίσουμε ότι του χρόνου στην κατηγορία θα υπάρχουν ΑΕΚ και ΗΡΑΚΛΗΣ, τότε αντιλαμβανόμαστε ότι περιορίζονται οι ομάδες που θα παλέψουν να μην πέσουν κατηγορία και ο ΠΑΣ, λόγω των ανωτέρω λόγων, μπορεί να είναι μία από αυτές. Αυτό επιχειρηματικά είναι καταστροφή και δεν χρειάζεται ανάλυση γι΄ αυτό. Βέβαια ο αντίλογος λέει ότι και τώρα, με τις παρούσες συνθήκες, χωρίς αδειοδότηση ελλοχεύει αυτός ο κίνδυνος. Ίσως να πίστευε ο κ. Χριστοβασίλης ότι θα έπαιρνε άδεια για την Ελλάδα...

Τι γίνεται από εδώ και πέρα;
Τ α πράγματα είναι απλά. Να ανοίξει ο φάκελος, να βγει η αλήθεια και να εξηγηθεί αντρίκια. Αυτά είναι τα δεδομένα, αυτές είναι οι οικονομικές δυνατότητες, αυτός είναι (αν υπάρχει) ο νέος επενδυτής - συμπαίκτης, αυτό είναι το πλάνο για την ομάδα.
Ειλικρίνεια κ. Πρόεδρε...



twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr