stoTapsi

A+ A A-
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
perifereia hpeirou logoΑκυρώθηκε η περιβαλλοντική αδειοδότηση για τη δημιουργία μονάδας βιομάζας στα Μάρμαρα Ιωαννίνων, αλλά το σκάνδαλο παραμένει.
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ. Παν. Σκουρλέτης πολύ καλά έπραξε και έκανε δεκτές τις προσφυγές του Δήμου Ιωαννιτών και άλλων δύο πολιτών που ζητούσαν της ακύρωση της απόφασης της Γενικής Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης για να δικαιώνεται για τις επιφυλάξεις της η περιφερειακή σύμβουλος κ. Νατάσα Τύρου - Ούζα.
Αποφεύγουν όμως σχεδόν όλοι να πουν ή το αναφέρουν... διακριτικά ότι τους περιβαλλοντικούς όρους τους ενέκρινε η Περιφέρεια Ηπείρου, με τους Αλέξ. Καχριμάνη και Τατιάνα Καλογιάννη να δίνουν μάχη για να τους επιβάλλουν, υπερθεματίζοντας για τα οφέλη από τη δημιουργία της μονάδας σε μια προστατευόμενη περιοχή με το πρόγραμμα NATURA.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην προκειμένη περίπτωση επιχειρήθηκε από τον επιχειρηματία (εταιρεία ΒΟΛΤΕΡ) και την περιφέρεια δημιουργία σύγχυσης, επικαλούμενοι προηγούμενη αδειοδότηση του 2010 για λειτουργία τότε φωτοβολτα'ι'κού πάρκου. Αυτό δεν προχώρησε οπότε στήθηκε πιο "προχωρημένη" επιχείρηση που όμως σκόνταψε στις οργισμένες αντιδράσεις της Κοινής Γνώμης, φορέων και του Δήμου Ιωαννιτών.
Τέλος σκάνδαλο παραμένει και η έγκριση της Περιφέρειας για μονάδα επεξεργασίας λυμματολάσπης σε περιοχή της Ελεούσας συμφερόντων του συζύγου της αντιπεριφερειάρχη κας Τατιάνα Καλογιάννη και ας μη μιλάει κανείς πλέον. Αλλά μήπως είναι τα μόνα;
Εδώ ο κ. Καχριμάνης όταν επρόκειτο να πουληθεί η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ έκανε δηλώσεις και αγώνα υπέρ επιχειρηματία του... Ολύμπου, ως να ήταν εκπρόσωπος των συμφερόντων του. Ή μήπως ήταν;
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr