stoTapsi

A+ A A-
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
dikastirioΤα αδικήματα διαπράχθηκαν όχι από δόλο, αλλά από ...αμέλεια!!! Με αυτό το σκεπτικό οι δικαστές του Τριμελούς Πλημ/δικείου Ιωαννίνων απάλλαξαν από τις κατηγορίες της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες και απόκρυψης εισοδημάτων τον Περ/ρχη Ηπείρου κ. Αλέξ.Καχριμάνη!!!
Ο κ. Καχριμάνης διώχθηκε με βάση τις διαπιστώσεις της Αρχής Καταπολέμησης Εσόδων Από Εγκληματικές Ενέργειες ότι επί τριετία ο απέκρυψε εισοδήματα, με σημαντικότερο το γεγονός ότι σε κοινό κλειστό λογαριασμό μετά της συζύγου του είχε περί τις 900.000 ευρώ αδήλωτα!
Ο κ. Καχριμάνης επανέλαβε το απλοϊκό ότι... ξέχασε να τα δηλώσει, δεν γνώριζε πως έπρεπε να τα αναφέρει καθώς αυτά, όπως είπε, προέρχονταν από δάνειο για έναν ξενώνα που δεν προχώρησε και άλλα ποσά από συντάξεις και δωρεά του κουμπάρου του από την Αμερική...
Η πρόεδρος του δικαστηρίου κυρία Ιωάννα Πάλλα, οι δικαστές κ. Γρίβα και ο κ. Σταματέλος και η εισαγγελέας κυρία Κυριάκου πείστηκαν από τις εξηγήσεις και δεν τον τιμώρησαν κρίνοντας ότι δεν είχε δόλο και επρόκειτο για αμέλεια!
Ο κ. Καχριμάνης όμως, όπως έχουμε αποκαλύψει και άλλες φορές είχε "ξεχάσει" να δηλώσει εισοδήματα στο πόθεν έσχες και περιουσιακά στοιχεία, γεγονός που τον καθιστά κατ επάγγελμα και κατά συνήθεια... ξεχασιάρη που περιφέρει τώρα την περίεργη απαλλαγή του μεμφόμενος τούς ...λασπολόγους!
Απλοί πολίτες όμως κάνουν λόγο για εξοργιστικά προκλητική απόφαση και πως αν ένας εξ αυτών αντιμετώπιζε τέτοια κατηγορία θα είχε αφ' ενός καταδικασθεί και αφ' ετέρου θα τον είχε ξετινάξει η εφορία.
Εμείς απλώς αρκούμαστε σε αυτό που είχε πει ο Σόλων:
Οι νόμοι είναι σαν τον ιστό της αράχνης·τα μεγάλα έντομα τον σπάνε και φεύγουν , ενώ τα μικρά πιάνονται σε αυτόν!
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr