stoTapsi

A+ A A-
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
Samaras-ioannina"Η Ήπειρος είναι σαν την Ελλάδα, απογειώνεται", είπε σε μια αποστροφή του λόφου του ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς κατά την επίσκεψή του στα Γιάννινα, Θεσπρωτία και Άρτα τη Δευτέρα.
Εντάξει, δεν θα πάρουμε τοις μετρητοίς μια λεκτική υπερβολή, χαρακτηριστικό άλλωστε των προεκλογικών ομιλιών, αλλά δυστυχώς πρέπει να πούμε ότι δεν ενημέρωσαν σωστά τον πρωθυπουργό, που αναφέρθηκε σε κάποια έργα που πρέπει να γίνουν και όχι στο τι υπάρχει σήμερα.
Η Ήπειρος έχει το μικρότερο κατά κεφαλήν εισόδημα και έχει τις μεγαλύτερες απώλειες σε ότι το αφορά, είναι πρωταθλήτρια στην ανεργία (και μεταξύ των νέων στο 60%!), στη φτώχεια και την υπανάπτυξη.. Είναι μια περιοχή συνταξιούχων με ΜΗ ενεργό πληθυσμό 207.000 ανθρώπους (από 300.000 συνολικώς) σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Τα Γιάννινα είναι "πρωτοπόρα" στο κλείσιμο επιχειρήσεων και χαρακτηριστικό είναι ότι σε ένα χρόνο έκλεισαν 500 περισσότερες από ότι άνοιξαν, με τις εναπομείνασες 2 στις 3 να είναι ζημιογόνες. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι έως και 12 μήνες κυρίως στις τουριστικές επιχειρήσεις, ενώ 7 στις 10 θέσεις που δημιουργούνται είναι εποχικές.
Ο Νομός Ιωαννίνων είναι πρώτος στη διαφθορά στον τομέα της Υγείας, στα νοσοκομεία. Η λίμνη "πεθαίνει", μαζί και τα ποτάμια της Ηπείρου, με τον πρωτογενή τομέα να έχει περιέλθει σε ανυπαρξία, η αναβάθμιση του αεροδρομίου να πηγαίνει εδώ και οχτώ χρόνια από παράταση σε παράταση.
Η εξαθλίωση του μεγάλου μέρους των πολιτών είναι δεδομένη αφού στα Γιάννινα εφαρμόζεται πιλοτικά το πρόγραμμα του λεγόμενου ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και στα συσσίτια της εκκλησίας βρίσκουν καταφύγιο πολλοί Γιαννιώτες.
Αυτά και μόνο είναι αρκετά για να μην επιτρέπουν την... απογείωση της Ηπείρου.
Δεν προτιθέμεθα να χαλάσουμε την... ευφορία των στελεχών της ΝΔ, τον αγώνα τον οποίο σεβόμαστε, ούτε και να επιρρίψουμε ευθύνες. Απλώς παραθέτουμε γεγονότα (για τα οποία πρέπει να αναπέμπουμε... θρήνους και όχι ύμνους) με τη βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει ούτε ένας που να διαφωνεί ως προς την ορθότητα της περιγραφής, ανεξάρτητα από το ότι... πρέπει - κατά το κομματικό καθήκον - να μας αναθεματίσουν (πόσες φορές ακόμη;)! Ας το κάνουν αλλά να ξέρουν ότι κάνουμε δημοσιογραφία και όχι προπαγάνδα...
Πάντως η Ήπειρος μπορεί να απογειωθεί και αυτό έπρεπε να πει ο Πρωθυπουργός.
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr