stoTapsi

A+ A A-
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
tsipras-samaras2Αυτό ήταν. Οι Έλληνες εξέφρασαν τη βούληση για αλλαγή σελίδας. Διάλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Αλέξη Τσίπρα να κάνει πράξη τις προσδοκίες τους για μια νέα πορεία, χωρίς μνημόνια και εξαρτήσει από τους δανειστές. Για μια καλύτερη ζωή!

Αυτά προσδοκούν όλοι. Από εκεί ως τη μετουσίωση σε πράξη υπάρχει διαφορά και  πολύς δρόμος. Η επιλογή είναι υψηλού ρίσκου και οι προσεχείς μήνες θα είναι κάτι περισσότερο από περιπέτεια.

Ενδεχομένως να είναι συναρπαστική και να αξίζει τον κόπο και μακάρι να μην αποδειχθεί ολετήρας της χώρας μια Αριστερή Κυβέρνηση με κορμό ένα κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ (και την στήριξη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων) με 12 συνιστώσες με αναφορά στον κομμουνισμό, σταλινισμό, τροτσκισμό και μαο'ι'σμό, που άλλοι θα αναζητούν συμμάχους στο εξωτερικό και άλλοι θα επιδίδονται σε αριστεροεπαναστατικά γυμνάσια.

Ήταν όμως αναπόφευκτη εξέλιξη και γράφαμε συχνά ότι οι ευθύνες για την κατάντια της χώρας και της δική μας ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ, αλλά η συγκυβέρνηση της ΝΔ μαζί του αποδείχθηκε ακόμη πιο ολέθρια και η τυφλή, απόλυτη υποταγή στους δανειστές και εκπροσώπους τους, οδήγησαν το λαό στην εξαθλίωση. Εξόργισαν, προσέβαλαν, ταπείνωσαν, εξευτέλισαν, πλήγωσαν εν τέλει το φιλότιμό του και καμιά τρομολαγνική προεκλογική εκστρατεία δεν θα τους έσωζε.

Σαμαράς και Βενιζέλος, τα στελέχη τους στην κυβέρνηση, όλοι τους, γεμάτοι από εκνευριστική τουλάχιστον αλαζονεία, βολεμένοι στη θαλπωρή της εξουσίας, αγνόησαν τα μηνύματα της κοινωνίας, η οποία δεν πείστηκε για τις συνεχείς κωλοτούμπες της πολιτικής ηγεσίας, κυρίως της ΝΔ που από υπέρ αντιμνημονική μεταβλήθηκε σε υπέρ μνημονιακή και υμνητής των δανειστών.

Έλεγαν ότι μας σώζουν εκείνοι που μας κατέστρεψαν, ότι βγαίνουμε από την κρίση και όσο το έλεγαν τόσο και βυθιζόμαστε πιο βαθιά σε αυτή. Τους έφταιγε για πολλά δεινά η Χρυσή Αυγή, τους έστειλαν όλους "πεσκέσι" στη φυλακή προσδοκώντας ότι θα τη σβήσουν από τον πολιτικό χάρτη και πέτυχαν το ακριβώς αντίθετο.

Ο κ. Σαμαράς (που δεν πήγε να παραδώσει στον νέο πρωθυπουργό κ. Τσίπρα και είναι ντροπή του αυτό) εξοβέλισε από τη ΝΔ ο,τιδήποτε που δεν είχε σχέση με την Πολιτική Άνοιξη που ίδρυσε το 1993 όταν γκρέμισε τη ΝΔ και έφερε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία για άλλα 12 χρόνια και τώρα την Αριστερά.

Τα λέγαμε, τα γράφαμε, χωρίς βεβαίως να τα λαμβάνουν υπόψη τους. Η έπαρση τους τύφλωνε και ζούσαν το δικό τους "παραμύθι" για να διαπιστώνουν τώρα πόσο καταστροφικοί ήταν για τη χώρα και την ΝΔ.

Και τώρα; Θα τους δείτε να ικανοποιούνται αν η νέα κυβέρνηση δεν πάει καλά να απολαμβάνουν ότι κακό συμβεί  και αν επιρρίπτουν στους πολίτες τις ευθύνες. Μην το τολμήσουν διότι εκείνοι τους οδήγησαν σε λύσεις που δεν θα ήθελαν κατά βάθος.
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr