stoTapsi

A+ A A-
samaras---tsipras-face-to-face-apopse-sti-bouli.w hrΔε χρειάζονταν οι δημοσκοπήσεις για να καταδειχτεί ότι η πλειοψηφία των πολιτών στηρίζει τις επιλογές της κυβέρνησης και εκείνες του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα.

Το διαπιστώνει ο οποιοσδήποτε που δε φοράει παρωπίδες, ανεξαρτήτως πολιτικών απόψεων, όπως διαπιστώνει ότι οι εταίροι-δανειστές μας ασκούν έναν πρωτοφανή και επαίσχυντο εκβιασμό στη χώρα μας με διάφορα προσχήματα.

Αυτό είναι το ένα μεγάλο πρόβλημα για τον κ. Τσίπρα και το άλλο, ίσως σοβαρότερο, είναι εκείνο που αφορά τις διαφωνίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ σχετικώς με το αν πρέπει να οδηγηθούμε σε συμφωνία ή σε ρήξη.

Όχι, δεν αποτελούν πρόβλημα οι αιτιάσεις της αντιπολίτευσης και ιδιαιτέρως της Ν.Δ. που με τον κ. Σαμαρά ακόμη στην ηγεσία της κατρακυλά με ταχύτητα για να πλησιάσει το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ όπως έχδουμε ήδη επισημάνει.

Δυστυχώς έτσι είναι και ας θυμώσουν οι εναπομείναντες θιασώτες της πολιτικής του κ. Σαμαρά, ο οποίος καταλογίζει αναξιοπιστία στην κυβέρνηση.

Δηλαδή, εκείνος που ανήγαγε την αξιοπιστία σε επιστήμη, που αντιμνημονιακός ηγέτης έγινε υπερασπιστής των μνημονίων και υπερασπιστής της κ. Μέρκελ μαζί με τον κ. Βενιζέλο, έχει το θράσος να μιλεί για αναξιοπιστία.

Διότι, λέει, συν τοις άλλοις, δεν τηρεί τις δεσμεύσεις του ο κ. Τσίπρας. Αν όμως πρόκειται να καταστραφεί η χώρα και εμείς όλοι ποτέ να μην τις τηρήσει. Αρκεί να κρατήσει τη χώρα όρθια. Αυτό θέλουν οι πολίτες και δυστυχώς είναι έτοιμοι να υποστούν τα όποια νέα μέτρα. Θα μπορέσει;

Μακάρι και σε ό,τι αφορά τα λάθη εδώ είμαστε για να τα επισημαίνουμε και να ασκούμε κριτική. Αλλά να τελειώνουμε με τις διαπραγματεύσεις διότι η παράταση της αβεβαιότητας διαλύει τα πάντα παρότι υπάρχει και η άποψη που λέει αν είναι να πεθάνεις κάθε μέρα, καλύτερα να πεθάνεις μια φορά.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΤΣΗΣ
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr