stoTapsi

papazogleiosΗ επικείμενη λειτουργία της Αρχιτεκτονικής Σχολής έχει δημιουργήσει μια σειρά προβλημάτων τα οποία αντί να λύσει το Πανεπιστήμιο, άγνωστο για ποιο λόγο, έχει μεταθέσει αυτήν την ευθύνη στο Δήμο Ιωαννιτών.
Ζητείται η παραχώρηση του κτιρίου της Παπαζόγλειας Σχολής στο κέντρο της πόλης, διότι η αρχιτεκτονική του κτιρίου έχει λένε ιδιαίτερο συμβολισμό για τη λειτουργία της νέας πανεπιστημιακής σχολής.
Τίθεται όμως ως προϋπόθεση η μεταστέγαση των δύο νηπιαγωγείων που λειτουργούν εκεί και ο Δήμος ψάχνει να βρει που θα τα πάει.
Όταν όμως απαιτούνταν η ίδρυσης αρχιτεκτονικής (για να βγουν κι άλλοι άνεργοι αρχιτέκτονες), οι αρχές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έπρεπε να είχαν μεριμνήσει για την εξεύρεση κτιρίου κι όχι να θέλουν να κάνουν έξωση στα νηπιαγωγεία.
Ας πάει η αρχιτεκτονική στο παλιό νοσοκομείο Χατζηκώνστα ή ακόμη σε εκείνο το τεράστιο κτίριο του Παλλαδίου εκπαιδευτηρίου που αγόρασε η πρώην Νομαρχία και νυν Περιφέρεια στα Καρδαμήτσια εδώ και χρόνια έναντι του ιλιγγιώδους ποσού των τριών εκατομμυρίων ευρώ έτσι για να «εξυπηρετήσουν» την οικογένεια του ιδιοκτήτη-μακαρίτη Παύλου Τραχανά.

Κώστας Καλτσής

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version