stoTapsi

A+ A A-
gontas «Είναι πλεονέκτημα που δεν κάνετε τίποτα, αλλά δε χρειάζεται να κάνετε κατάκτηση» έλεγε ο Γάλλος πολιτικός και δημοσιογράφος Ριβαρόλ.
215 χρόνια μετά η άποψή του μοιάζει να απευθύνεται τόσο στη Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων όσο και στην αντιπολίτευση εν προκειμένω, δε, κυρίως, στη μείζονα, την Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία.

Δεν κινείται τίποτα, απολύτως τίποτα. Οι επικοινωνιακού τύπου κατά καιρούς εξαγγελίες, όπως π.χ. για αποθεματικό 8,5 εκατομμυρίων που θα πάνε δήθεν σε έργα, για αναπτυξιακούς σχεδιασμούς και τουριστικές ανατάσεις, αξιοποίηση δημοτικών και δημοσίων εκτάσεων, συντονισμό τάχα των φορέων για την προοπτική, με αποκορύφωμα τον «αγώνα» για να οριστούν τα Γιάννενα ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021 ασφαλώς και δε γεννούν ίχνος αισιοδοξίας, ουδέ καν για την αντιμετώπιση απλών καθημερινών προβλημάτων.

Τα Γιάννενα βρίσκονται στη  χειρότερη κατάσταση από ποτέ άλλοτε, με τον δήμαρχο κ. Θωμά Μπέγκα και την πέριξ αυτού δεκαμελή ηγετική ομάδα να δείχνουν αδύναμοι να προσδώσουν την απαιτούμενη δυναμική για να βγει η πόλη από το τέλμα που βυθίστηκε εδώ και τέσσερα χρόνια.

Και η αξιωματική αντιπολίτευση; Είναι, δυστυχώς, απούσα. Η παράταξη που διοίκησε το δήμο από το 2003 έως το 2010 και χωρίς αμφιβολία έκανε μια σειρά μεγάλων έργων που άλλαξαν την εικόνα της πόλης, από τις εκλογές του περασμένου Μαΐου έχει βυθιστεί σε λήθαργο.  

Δείχνει να μην μπορεί να βρει το βηματισμό της, να είναι ανήμπορη να παρακολουθήσει τις εξελίξεις οι οποίες όμως είναι απογοητευτικές και βρίσκονται πολύ μακριά από τις προγραμματικές δεσμεύσεις της Δημοτικής Αρχής. Αυτή η κωματώδης κατάσταση προβληματίζει πλέον σοβαρά τα στελέχη της παράταξης και διερωτώνται, όπως και οι δημότες, για ποιο λόγο ο επικεφαλής κα πρώην Δήμαρχος κ. Νίκος Γκόντας δεν αναλαμβάνει τις πρωτοβουλίες εκείνες που θα δημιουργούσαν τις συνθήκες για μια νέα πορεία.

Τα ερωτηματικά είναι πο0λά και αφορούν όχι μόνο τις προθέσεις του κ. Γκόντα, αλλά πηγαίνουν πάλι πίσω στη διαγραφή του κ. Βασίλη Χήτου, η οποία ωστόσο δεν έδειξε κανένα πρόβλημα, έστω κι αν κανείς ακόμη δε γνωρίζει ποιο ήταν εκείνο που προσδοκούνταν να αντιμετωπιστεί με την αιφνίδια διαγραφή του.
Έτσι λοιπόν φαίνεται να μην είχε άδικο ο κ. Γρηγόρης Γκίκας, δημοτικός σύμβουλος της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας, πρό0εδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ, που είχε πει σε τηλεοπτική συζήτηση ότι «η παράταξη χρειάζεται αυτοκριτική, επαναπροσδιορισμό στόχων και επανασχεδιασμό», δηλαδή επανίδρυση.

Εν τω μεταξύ, εντύπωση προκαλεί που ενώ τα στελέχη μουρμουρίζουν με Εκάλη δυσαρέσκεια, δεν κάνουν κάτι για να αφυπνιστεί η παράταξη η οποία δεν εκδίδει ούτε μια ανακοίνωση πια, δε δίνει ούτε μια συνέντευξη Τύπου, ούτε μια δήλωση του επικεφαλής της δεν υπάρχει αρκούμενη σε μια υποτονική παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο.

Δικαίως λοιπόν διερωτώνται πολλοί συμπολίτες: πράττει σε όλα σωστά η Δημοτική Αρχή και η μείζονα αντιπολίτευση δε βρίσκει κάτι μεμπτό; Περιμένει να… ωριμάσει ο χρόνος για να παρέμβει και να ασκήσει τον επιβαλλόμενο εκ του θεσμικού της ρόλου έλεγχο; Ή μήπως έχει αποδιοργανωθεί μετά τη νέα της ήττα, έχει επέλθει η κόπωση και άρα κάτι άλλο πρέπει να γίνει; Τι προτίθεται να κάνει ο κ. Νίκος Γκόντας; Θα περιμένει έως το 2019 για να διεκδικήσει εκ νέου τη δημαρχεία ή θα κινήσει τις διαδικασίες διαδοχής;

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΤΣΗΣ
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr