stoTapsi

Γράφει ο Κώστας Καλτσής
deyaiΚονταροχτυπήματα κατά τις ημέρες που πέρασαν για την ΔΕΥΑΙ. Κατά την Δημοτική Αρχή δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και πως όλα αποτελούν μυθεύματα κύκλων που την αντιμάχονται και εν πολλοίς εκείνων που δεν θέλουν την προκοπή της πόλης, αλλά η... "ναυαρχίδα" του Δήμου βούλιαξε στην ανυποληψία των πολιτών, που πληρώνουν πανάκριβα το αγαθό του νερού!
Το θέμα ήταν οι οφειλές της δημοτικής επιχείρησης προς την ΔΕΗ και την προειδοποίηση για διακοπή του ρεύματος. Η διοίκηση της ΔΕΥΑΙ επέμενε ότι έκανε... προφορική ρύθμιση την οποία τηρεί και πως η άλλη πλευρά αθέτησε την συμφωνία!
Θα πιστέψουμε τον κ. Φίλιππα Φίλιο, που είπε ότι η ΔΕΥΑΙ δεν τήρησε την συμφωνία και επιπροσθέτως πως οι οφειλές δημιουργήθηκαν κατά την θητεία της σημερινής Δημοτικής Αρχής!
Επί αυτών εκεί στον Δήμο έκαναν πως δεν κατάλαβαν, ούτε είπαν το καταπληκτικό... "υπερβαίνει τις δυνάμεις μας", που ξεστόμισε ο δήμαρχος κ. Θωμάς Μπέγκας όταν ζητήθηκε η βοήθεια του Δήμου για την φροντίδα των αδέσποτων!
Μας είχε πει όμως ο δήμαρχος ότι η ΔΕΥΑΙ εξυγιάνθηκε. Έφτιαξαν και έναν νέο κανονισμό, με τον οποίο κατέστησαν πανίσχυρο τον αντιπρόεδρό της κ. Μάκη Χρυσοστόμου, που πλέον έχει όλες τις αρμοδιότητες του... Προέδρου και του... Γενικού Διευθυντή, αποπέμποντας τον κ. Κ. Γιωτάκη, αποζημιώνοντας με χιλιάδες ευρώ.
Ο αντιπρόεδρος όμως αμείβεται με το 25% των αποδοχών του δημάρχου, έχει δηλαδή σχέση εργασίας με την ΔΕΥΑΙ, για να έχουμε το παράδοξο να είναι... ελεγκτής και ελεγχόμενος και το τραγικό (όπως προκύπτει από την σχετική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ με αρ.909/2015), σε περίπτωση κωλύματός του να τον αναπληρώνει ο Πρόεδρος και δήμαρχος ταυτοχρόνως, εκείνος δηλαδή που τον διόρισε!
Προφανώς και μόνο αυτό το γεγονός αρκεί για να θεωρηθεί ότι η ΔΕΥΑΙ εξυγιάνθηκε! Ότι δεν ενοχλείται από το ότι Οργανισμοί του Δήμου και του Δημοσίου και μεγάλες επιχειρήσεις της οφείλουν περί τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ και πλέον, δεν έχει σημασία! Ίσως... "υπερβαίνει τις δυνάμεις" τους να διεκδικήσουν τα οφειλόμενα, κάτι που όμως δεν συμβαίνει όταν πρόκειται να διακόπτει την παροχή νερού σε μικροφειλέτες!
Μάλλον ζητάμε πολλά από μια Δημοτική Αρχή η οποία έχει περίσσευμα λόγων παρά έργων. Κομπάζει όμως για μια ασφαλτόστρωση όλη κι όλη (28η Οκτωβρίου - Βηλαρά) και την υπογειοποίηση μερικών κάδων σκουπιδιών στην πόλη και... έναν στο Πέραμα! Και γιατί όχι σε κανέναν άλλον από τους πρώην Δήμους; Και γιατί δεν εντάχθηκε μέχρι τώρα κανένα έργο στο ΕΣΠΑ, όπως κατάγγειλε ο κ. Αρης Μπαρτζώκας της παράταξης "Γιάννενα Τώρα";
Όμως η περιγραφή ανυπαρξίας πραγματικού έργου... "υπερβαίνει τις δυνατότητες" της στήλης, λόγω χώρου. Θα επισημάνουμε μόνο ότι δυστυχώς και αυτή η Δημοτική Αρχή απέτυχε παταγωδώς, όπως και η προηγούμενη υπό τον κ. Φίλιο, από τον οποίο πήρε την σκυτάλη ο κ. Θωμάς Μπέγκας και την ...έχασε! Έτσι απλά και χωρίς περιστροφές!

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version