stoTapsi

Γράφει ο Κώστας Καλτσής
trapeza hpeirou εγγραφοΈχασε την ψυχραιμία της αναιτίως η διοίκηση της Τράπεζας της Ηπείρου μετά το προχθεσινό μας ρεπορτάζ για την κατάστασή της .
Με ανακοίνωση του προέδρου Κώστα Ζωνίδη και του γραμματέα Παύλου Χήτα μας επιτίθενται με ύβρεις τις οποίες φυσικά επιστρέφουμε.
Την ανακοίνωσή τους δεν την έστειλαν και σε μας όπως επιβάλλει η δεοντολογία την οποία επικαλούνται ,αλλά την διένειμαν όπως και όπου ήθελαν, επιδεικνύοντας εκείνοι κακόβουλη διάθεση.
Εν ολίγοις μας λένε ότι μας διακρίνει κακοβουλία, συκοφαντική πρόθεση και άλλα τινά, ενοχλημένοι από την επισήμανσή μας ότι η τράπεζα δεν φαίνεται να έχει την απαιτούμενη ρευστότητα .
Τους θυμίζουμε παλαιότερες δηλώσεις του προέδρου αλλά και του γενικού διευθυντή κ Βασίλη Τσουκανέλη που στις 15 Ιανουαρίου δήλωνε ότι:
"Η ανακεφαλαιοποίηση που ολοκληρώθηκε αφορά τα κεφάλαια και όχι την ρευστότητα. Χωρίς ρευστότητα εμείς δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε επενδύσεις να δώσουμε χρήματα για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων".
Αυτό υπενθυμίζαμε στο ρεπορτάζ και ότι χρειάζονται 20 με 25 εκατομμύρια ευρώ, η εκτίμηση ανήκει σε οικονομικούς κύκλους που γνωρίζουν καλά τα των τραπεζών.
Βεβαίως για το που δεν φάνηκαν ακόμη οι επενδυτές δεν λένε τίποτε, ούτε για το ότι τα μέλη- μεριδιούχοι έχασαν τα χρήματά τους με την ανακεφαλαιοποίηση. Αυτό είναι αλήθεια ή ψέματα; Αλήθεια είναι.
Τέλος μας κάνουν εντύπωση οι χαρακτηρισμοί τους, αφού κατά την διάρκεια της προσπάθειας για ανακεφαλαιοποίηση στηρίξαμε με θέρμη τον αγώνα. Ένας αγώνας στήριξης που άρχισε από το 1977 και συνεχίστηκε ενώ οι υβριστές μας απουσίαζαν τότε από τις μάχες για το στερέωμα του "Στόχου".
Επισημαίνουμε πάντως ότι είναι άστοχο να μας προκαλούν και να αμφισβητούν το δικαίωμα της κριτικής και ενημέρωσης των πολιτών, ως εκείνοι να είναι ιερά πρόσωπα και να έχουν το παπικό αλάθητο.Η τράπεζα δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Άλλωστε αν όλα ήταν καλώς καμωμένα δεν θα χρειάζονταν ανακεφαλαιοποίηση επί ανακεφαλαιοποιήσεων, χωρίς να θέλουμε να μπούμε να μπούμε στην διαδικασία τώρα να δούμε για ποιους λόγους πέραν της κρίσης απαιτούνταν κάτι τέτοιο. Κάποιοι έχουν ευθύνες. Ας ηρεμήσουν όμως. Κανένας δεν θέλει το κακό της τράπεζας ούτε το δικό τους, έστω κι αν είναι εκείνοι είναι ποικιλοτρόπως ωφελημένοι από την συμμετοχή τους στη διοίκηση της τράπεζας. Ήρεμα,λοιπόν!

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version