stoTapsi

A+ A A-
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
politistikh protevousa logoΔυστυχώς τα Γιάννινα έχασαν την μάχη για την πρόκριση της διεκδίκησης της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.
Προκρίθηκαν η Ρόδος, η Ελευσίνα, η Καλαμάτα και η επιλογή έγινε.
Η Δημοτική Αρχή με το πνευματικό κέντρο, εκτιμάται πως έκαναν ό,τι μπορούσαν μόνοι τους και σίγουρα, κατά την προσωπική μας άποψη, από τις προκριθείσες πόλεις τα Γιάννινα - με εξαίρεση ίσως την Ρόδο - άξιζαν να επιλεγούν έχοντας να επιδείξουν μια αξιοζήλευτη ιστορία, πολιτισμό και προοπτική.
Φτάνουν αυτά; Προφανώς, από ο,τι φάνηκε, όχι, αλλά υπήρχαν στοιχεία που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν.
Είπαμε μόνοι τους - περίσσεψε η αλαζονεία και η υπεραισιοδοξία - διότι με την τακτική τους έδειξαν ότι ήθελαν όλη την... "δόξα" δική τους. Κινήθηκαν ως να επρόκειτο για προσωπική τους υπόθεση, δεν πρόσεξαν όσο θα έπρεπε την πόλη, δεν ενημέρωναν κανένα για το πώς επιλέχτηκαν οι εταιρίες που επιμελήθηκαν τον φάκελο, πόσο θα κόστιζε αυτή η ιστορία, που σύμφωνα με πληροφορίες ίσως να ξεπέρασε τις 300.000 ευρώ και από που βρέθηκαν.
Δεν μεμψιμοιρούμε, αλλά η Δημοτική Αρχή έπρεπε να γνωρίζει ότι τέτοιες προσπάθειες χρειάζονται κάτι περισσότερο από σόου στην πόλη και πανό για λόγους εντυπωσιασμού.
Τέλος πάντων τέλειωσε αυτό το παραμύθι, οπότε ας στρωθούν να κάνουν καμιά δουλειά στην πόλη.
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr