stoTapsi

Γράφει ο Κώστας Καλτσής
MHTROPOLITHSΏστε έτσι λοιπόν... Όσοι γράφουν για τα της Μητρόπολης και του προκαθημένου της κ. Μαξίμου σκανδαλίζουν τους πιστούς, είναι εχθροί της Εκκλησίας και της Μητρόπολης!
Έτσι είπε από του άμβωνος του ιερού ναού της Αγ. Μαρίνας ο Μητροπολίτης, συμπληρώνοντας ότι προσεύχεται για αυτούς, ευχόμενος να μετανοήσουν!
Αυτό που προκάλεσε την οργή του κ. Μαξίμου, ήταν κάποια σχόλια για το πρόσφατο ταξίδι του, με άλλους τοπικούς παράγοντες στην Μόσχα, για μια έκθεση Γιαννιώτικης ασημουργίας, διευκρινίζοντας ότι τα έξοδά του τα πλήρωσε ως χορηγός η Τράπεζα Πειραιώς.
Έτσι όπως τα λέει ο Μητροπολίτης θα έπρεπε να νοιώθουμε τουλάχιστον... ντροπή, διότι κατά καιρούς τον έχουμε επικρίνει. Όμως όχι, διότι εκείνος όπως φαίνεται διεκδικεί το... παπικόν αλάθητον και δεν διστάζει να το διακηρύττει από του άμβωνος , σκανδαλίζοντας το χριστεπώνυμο πλήρωμα.
Η συμπεριφορά του δείχνει να διαπνέεται από μια προκλητική ιδιοκτησιακή αντίληψη του χώρου της εκκλησίας και της Εκκλησίας γενικότερα, όπου εκείνος μπορεί να λέει και να κάνει ό,τι θέλει, χωρίς διάλογο!
Το αντιπαρερχόμαστε, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε το ίδιο με την εμπρηστική του άποψη ότι όποιος σχολιάζει τις ενέργειές του είναι εχθρός της Μητρόπολης και της Εκκλησίας, μη επιδεχόμενος αντίλογο!
Ποιός είναι αυτός που απαιτεί με περισσή έπαρση να μένει στο απυρόβλητο; Ποιός είναι και με τέτοια αλαζονεία - μέγιστο αμάρτημα - ταυτίζει τον εαυτό του με την Εκκλησία; Και ποιός του είπε ότι και οι επί της γης εκπρόσωποί της απαγορεύεται να υφίστανται έλεγχο και κριτική;
Εν πάση περιπτώσει, πήγε λέει στην Μόσχα για το καλό του τόπου. Δηλαδή αν δεν πήγαινε, ο τόπος θα ζημιώνονταν και η προώθηση της ασημουργίας στην Ρωσία θα αποτύγχανε! Το ίδιο ισχύει για τους Περιφερειάρχη, δήμαρχο και λοιπούς συνταξιδιώτες, εκ των οποίων πολλοί έχουν αναγάγει σε... επιστήμη τέτοια ταξίδια για την... τουριστική προβολή της Ηπείρου.
Όμως σε μια περίοδο που οι Έλληνες υποφέρουν, αποτελούν πρόκληση αυτά τα ταξίδια, έστω και αν γίνονται με χορηγίες, οι οποίες θα έπιαναν καλύτερα τόπο αν διατίθονταν για τους πένοντες.
Ειδικώς δε για τον κ. Μάξιμο είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα, αφού με εντολή του οι όλες οι ενορίες της ευθύνης του αποστέλλουν ένα ποσό από τις συνεισφορές των πιστών στην Μητρόπολη, για την κάλυψη των εξόδων των μετακινήσεών του!
Ας μην... μετακινείται λοιπόν, αν δεν έχει χρήματα, παρ ότι θα αρκούσε ο μισθός του γι αυτό και επειδή όλα τούτα, κατά τα... θεία εμπνεύσει, λεγόμενά του αποτελούν... πόλεμο κατά της Εκκλησίας, ας πράξει τα δέοντα για έναν αμετανόητο!
Σε ό,τι δε αφορά την πρόσκληση του "Πρωινού Λόγου" να δώσει συνέντευξη Τύπου ο Μητροπολίτης, μάλλον δεν θυμάται την λαϊκή ρήση που λέει... "να σε φυλάει ο Θεός από τα πισινά του μουλαριού και το πείσμα των καλογέρων", οπότε μάταιη η προσμονή...

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version