stoTapsi

A+ A A-
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
likosΚάτι δεν πάει καλά στη Ν.Δ. Το "κάτι" ίσως είναι επιεικής έκφραση. Πολλά λοιπόν είναι αυτά που την κρατάνε καθηλωμένη, να βολοδέρνεται πότε 3% μπροστά και πότε να είναι στα ίδια επίπεδα με τον ΣΥΡΙΖΑ!
Επ' αυτού αναπτύσσονται διάφορες θεωρίες, αν δηλαδή φταίει η ΝΔ, αν ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί αποτελεσματική διοίκηση ή οι πολίτες έχουμε σαλέψει ομαδικώς και υποταχθεί πλήρως στα κελεύσματα της εξουσίας.
Αποτελεσματική, υπέρ του λαού διοίκηση δεν ασκείται, που να χτυπιούνται κάτω τα κυβερνητικά στελέχη. Το μνημόνιο που υπέγραψε ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, είναι το χειρότερο όλων, ενώ η επί ενάμιση χρόνο διαπραγμάτευση και τα capital controls χειροτέρευσαν όλους τους δείκτες της οικονομίας.
Πάμε λοιπόν στο άλλο επίμαχο θέμα, τις ευθύνες των πολιτών. Εδώ σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. Διότι, όταν έχουν κλείσει από το 2015 εκατό χιλιάδες επιχειρήσεις (διακόσιες πενήντα χιλιάδες από την αρχή της κρίσης ), οι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.500.000, το 30% των Ελλήνων ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, από την ΔΟΥ Ιωαννίνων κατά το τετράμηνο που πέρασε έγιναν 12.935 κατασχέσεις λογαριασμών οφειλετών, που συνεχίζονται, τότε είναι απορίας άξιον που καθόμαστε όλοι σαν αποχαυνωμένοι και δεν αρπάξαμε βρεγμένη σανίδα και να γίνει το έλα να δεις!
Είναι λοιπόν δεδομένο ότι οι Έλληνες και την πείνα αντέχουν και ζυγόν επί του αυχένος τους και τον εμπαιγμό και την έλλειψη προοπτικής και τον απόλυτο εξευτελισμό τους. Αλλιώς θα είχαν ήδη ξεσηκωθεί, θα ήταν στους δρόμους και δεν θα ξανασυμμαζεύονταν αν δεν ανατρέπονταν άπαξ διά παντός αυτή η άθλια πολιτική. Αλλά όταν τρομοκρατούνται από την κυβερνητική προπαγάνδα και δεν τολμούν να συγκεντρωθούν παρά ελάχιστοι, τότε είναι σίγουρο ότι έχουν παραδοθεί άνευ όρων .
Τώρα σε ό,τι αφορά τις ευθύνες της Ν.Δ , ως αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι αναμφισβητήτως τεράστιες. Δεν μπόρεσε, ακόμη τουλάχιστον, ούτε με την νέα ηγεσία, να αποτινάξει την... σκόνη, τα αμαρτήματα του παρελθόντος, τα "βαρίδια" που δεν την αφήνουν να πετάξει. Όμως δεν βλέπουν οι πολίτες και να ασκείται δυναμική, ανατρεπτική πολιτική, που θα δημιουργούσε την αίσθηση τουλάχιστον, ότι μπορεί να αποτελεί την ελπίδα, την προοπτική και κυρίως πως δεν θα εφάρμοζε την ίδια πολιτική με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, για να ανασάνει η ασφυκτιούσα αγορά.
Πέραν αυτών, θα επαναλάβουμε ότι έτσι κι αλλιώς οι πολίτες φταίμε, που έχουμε αναγάγει σε επιστήμη το... "βολεύεσθε" και το... "σφάξε με αγά μου να αγιάσω"! Έτσι θα πορευόμαστε έως ότου εξαθλιωθούμε εντελώς και τα χάσουμε όλα. Τότε ίσως υπάρξει κάποια αντίδραση, αλλά θα είναι πολύ αργά. Θα μας έχουν στύψει και ξεζουμίσει, με την χώρα να έχει μεταβληθεί σε έναν απέραντο καταυλισμό αλλοδαπών, που θα αλλοιώσουν τον εθνικό μας χαρακτήρα και θα απαιτούν ολοένα και περισσότερα...
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr