stoTapsi

A+ A A-
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
prosfiges ioanninaΜετά από το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες, όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες σφραγίζουν τα σύνορά τους, με την Ελλάδα να αρχίζει τώρα να εντατικοποιεί τους ελέγχους στο Αιγαίο (πολύ αργά βεβαίως).
Αυτό θα πει ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες (λαθρομετανάστες όλοι τους, αφού ήρθαν χωρίς τις νόμιμες διαδικασίες) που βρίσκονται στην χώρα και εμείς όλοι, πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι θα... συνυπάρξουμε για αρκετά χρόνια - και... ζήτω που καήκαμε!
Αρέσει δεν αρέσει, θα μείνουν εδώ, με την Ήπειρο να καλείται να σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος, χωρίς να υπάρχουν οι απαιτούμενες υποδομές.
Για αυτό επιβάλλεται να αντιμετωπίσουν όσοι αρμόδιοι με σοβαρότητα τα ανακύπτοντα προβλήματα, να δώσουν λύσεις, να οργανωθούν.
Από την άλλη πλευρά και οι αλλοδαποί πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι βρίσκονται σε μια χώρα που είναι βυθισμένη σε φοβερή οικονομική κρίση και να προσαρμοστούν στα δεδομένα, έχοντας πάντοτε την επιλογή να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.
Εν τω μεταξύ υπάρχει σε εκκρεμότητα το θέμα με τους παράνομους μετανάστες από Αφγανιστάν, Πακιστάν, Ιράκ, Μαρόκο κλπ, οι οποίοι υποτίθεται πως θα απελαύνονταν.
Δυστυχώς κανένας δεν ασχολείται με αυτό και η συνύπαρξη ατόμων διαφόρων εθνικοτήτων αναπόφευκτα θα προκαλέσει κάποια στιγμή σοβαρά προβλήματα - παρ' ότι το καλύτερο θα ήταν να φύγουν όλοι, διότι είναι αδύνατον η χώρα μας να αντέξει τέτοιο βάρος.
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr