stoTapsi

A+ A A-
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
Egkainia μουσείο αργυροχρΠρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο. Λέμε για το Μουσείο Αργυροχοΐας στο Κάστρο των Ιωαννίνων, που χρηματοδότησε το Ίδρυμα Πολιτισμού της Τράπεζας Πειραιώς.
Καμιά προσπάθεια απαξίωσής του και μηδενισμού της γενναιόδωρης προσφοράς, που αναδεικνύει την παραδοσιακή λαϊκή τέχνη και την τοποθετεί στο βάθρο που της αξίζει.
Άλλο είναι το θέμα μας και αφορά την παρουσία στα εγκαίνια όλης της Πολιτειακής, Εκκλησιαστικής και Πολιτικής ηγεσίας της χώρας, με την... αυτονόητη παρουσία των τοπικών Αρχών!
Ο Αρχιεπίσκοπος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο προκάτοχός του στον Προεδρικό θώκο, ένας πρώην πρωθυπουργός, εκπρόσωποι των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, υπουργοί , βουλευτές, δήμαρχοι, μεγαλοδημοσιογράφοι των Αθηνών και λοιποί παρατρεχάμενοι, όλοι εκεί!
Ο λόγος... απλός: Η παρουσία του προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς κ. Μιχάλη Σάλλα και της συζύγου του, η οποία είναι Πρόεδρος του Ιδρύματος Πολιτισμού της τράπεζας!
Όλοι στα πόδια τους! Έδιναν την εντύπωση γραικύλων, υποτακτικών, έτοιμων να γίνουν οι στιλβωτές των υποδημάτων τους. Εκείνοι που διαλαλούν σε όλους τους τόνους , ότι είναι ανήθικο να συμφύονται πολιτικοί μετά των τραπεζιτών, που δήθεν καταγγέλλουν τέτοιες... ανίερες σχέσεις, Αριστεροί, Δεξιοί, Σοσιαλιστές, ανταποκρίθηκαν χαρωποί, μάλλον ευτυχισμένοι, στην πρόσκληση της συζύγου του πανίσχυρου κ.Σάλλα.
Γνωρίζουμε τι θα πουν όλα αυτά τα σούργελα. Ότι ήταν εδώ για να τιμήσουν την ευεργεσία, αλλά κυρίως για να αποδώσουν τις δέουσες τιμές στην Ηπειρωτική λαϊκή τέχνη!
Οι ψεύτες! Αν δεν επρόκειτο για τον κ. Σάλλα ή κάποιον σαν κι αυτόν, δεν υπήρχε περίπτωση να βλέπαμε κανέναν εξ αυτών στα Γιάννινα! Αλλά, θα λέγαμε άντε χαλάλι τους, αν έδειχναν στοιχειώδες ενδιαφέρον για την περιοχή μας.
Egkainia μουσείο αργυροχρ2Πρώτη στην φτώχεια, στην (υπ)ανάπτυξη, στην ανεργία. Θλιβερές πρωτιές, για τις οποίες αυτοί έχουν την κύρια ευθύνη, αλλά ο παχυδερμισμός τους δεν έχει όρια. Ούτε καν για το άθλιο αεροδρόμιο δεν ενδιαφέρθηκαν, που εκείνοι εγκατέλειψαν στην μοίρα του, ούτε μια κουβέντα για όσα οι πολίτες υφίστανται τόσα χρόνια εξ αιτίας τους!
Και τοπικοί μας παράγοντες; Γελοιοδέστεροι των γελοίων "υψηλών" επισκεπτών, δεν τόλμησαν να αρθρώσουν μια κουβέντα διαμαρτυρίας, ούτε καν ο δήμαρχος Ιωαννίνων, που τους καλωσόρισε με υπερηφάνεια και πολλές ευχαριστίες...
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr