stoTapsi

A+ A A-
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
dimarxeio oanninonΔεν έχουν τον θεό τους στον Δήμο Ιωαννιτών! Ο κόσμος πεινάει και οι άνθρωποι που τον διοικούν τρώνε και πίνουν στην υγειά μας, αφού εμείς πληρώνουμε!
Όπως θα γνωρίζετε, δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, που έχουν ορισθεί Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι και αντιπρόεδροι Οργανισμών και Δημοτικών Επιχειρήσεων, αμείβονται!
Κακώς και παρανόμως για τους προέδρους και αντιπροέδρους, αλλά έτσι αποφάσισε ο δήμαρχος κ. Θωμάς Μπέγκας (κι αυτός αμείβεται με 4150 ευρώ μηνιαίως ,αλλά ορίζεται από τον νόμο) μετά των συντρόφων του.
Δεν τους πτοεί ότι οι πολίτες δεινοπαθούν, αλλά συνεχίζουν να προκαλούν. Έτσι την Τετάρτη στο Δημοτικό Συμβούλιο ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ κ. Φίλιππας Τσουμάνης, θα εισηγηθεί το θέμα της αμοιβής του κι εκείνης της αντιπροέδρου, ενώ η πρόεδρος του Δημοτικού Θεάτρου για την δική της.
Μέχρι στιγμής δεν έγινε γνωστό αν πρόκειται για αίτημα αύξησης ή απλώς συνέχισης της αντιμισθίας τους ως έχει. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μισθός του κ. Τσουμάνη ανέρχεται στα 1050 ευρώ, με τα μισά περίπου ο αντιπρόεδρος, με τα ίδια να ισχύουν και για τους άλλους επικεφαλής Οργανισμών του Δήμου, όπως το Πνευματικό Κέντρο, Δημοτικό Θέατρο, Σπήλαιο Περάματος, Δημοτική Αναπτυξιακή Εταιρεία Ακινήτων!
Όλα αυτά όμως είναι παράνομα, αφού απαγορεύεται (Νόμος 4024/2011, άρθρο 21, παρ. 1, εδ.β και 2.) ρητά και κατηγορηματικά. Ορίζεται πως, εκτός από την κατά συνεδρίαση αποζημίωση, δεν επιτρέπεται η καταβολή καμιάς πρόσθετης αμοιβής στα μέλη των συλλογικών οργάνων των ΝΠΙΔ που ανήκουν σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκτός κι αν εκδοθεί ειδική υπουργική απόφαση, η οποία εν προκειμένω δεν υπάρχει!
Τα ίδια ισχύουν και για τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΙ κ. Μάκη Χρυσοστόμου, αντιπρόεδρό της, δεδομένου ότι οι υπηρεσίες που προσφέρει εντάσσονται στα πλαίσια των καθηκόντων του, επιτρεπομένης μόνο αποζημίωση ανά συνεδρίαση!
Με κάτι τέτοια όμως κινδυνεύουν να οδηγηθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, αλλά το σημαντικότερο όλων η πρόκληση της Κοινής Γνώμης, την οποία η Δημοτική Αρχή περιφρονεί...
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr