stoTapsi

A+ A A-
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
pista Thalassiou ski IoanninaΤο θέμα της νομιμότητας ή όχι διαμόρφωσης του στίβου θαλασσίου σκι στην λίμνη των Ιωαννίνων το 2012, με προσωπική εντολή του τότε δημάρχου κ.Φίλιππα Φίλιου, εξακολουθεί να απασχολεί τους Επιθεωρητές του υπουργείου Περιβάλλοντος, δεδομένου και του ότι επιβλήθηκε στον Δήμο πρόστιμο 26.000 ευρώ.

Σύμφωνα με έκθεσή τους, η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτ. Μακεδονίας έγινε μεταγενέστερα της κατασκευής του στίβου, οι αποφάσεις της καθώς κι εκείνες της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών, κρίνονται ως αμφιβόλου νομιμότητας, ενώ η ζημιά που προκλήθηκε στους καλαμώνες (περιοχή του δικτύου NATURA 2000), δεν αποκαταστάθηκε, όπως υποχρεώνονταν να πράξει ο Δήμος!

Γίνεται ακόμη λόγος για υποβάθμιση του περιβάλλοντος και για όλους τους λόγους που αναφέρθηκαν, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ακύρωσε τον Μάιο του 2016 τους περιβαλλοντικούς όρους, που παρανόμως είχαν εγκριθεί από τη Αποκεντρωμένη Διοίκηση και πλέον η υπόθεση διερευνάται σε βάθος, με τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης να μελετά για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Φίλιος... αθωώθηκε στην δίκη που είχε παραπεμφθεί, ύστερα από αυτεπάγγελτη δίωξη που του είχε ασκηθεί!
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr