stoTapsi

Γράφει ο Κώστας Καλτσής
tsipras2Το ακούω από παντού και από όλους! Τα μέτρα του τέταρτου μνημονίου είναι καταστροφικά. Δεν χρειάζεται όμως υπόμνηση για το τι είναι. Το ζει καθένας μας στην οκογένειά του, στον περίγυρό του. Όλοι κλαίγονται πως δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, να ζήσουν και προβλέπουν ότι θα έλθουν χειρότερες ημέρες! Άλλωστε και μόνο το γεγονός ότι δεν μπορούν οι περισσότεροι να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, είναι αρκετό για επιβεβαίωση.

Ως εδώ ..."καλά"! Τι έγινε όμως όταν στην Βουλή συζητούνταν και ψηφίζονταν τα μέτρα περαιτέρω εξαθλίωσής μας; Έγιναν κάποιες πορείες ολίγων ατόμων ανά την Ελλάδα και στην πλατεία Συντάγματος συγκεντρώθηκαν περί τους τρεις χιλιάδες, όπως μεταδόθηκε και από τα δελτία ειδήσεων. Για ποιά... οργή λαού μιλάνε όλοι; Που είδε η αντιπολίτευση την αγανάκτηση και την απελπισία; Ποιός λαός δήθεν εξεγείρεται; Όλοι βρίζουν κι όλοι μέσα στην καλή χαρά είναι! Κλειστές οι τράπεζες, επιχειρήσεις κλείνουν, οι άνεργοι αυξάνονται και η φτώχεια χτυπά την πόρτα ολοένα και περισσοτέρων!

Το λογικό είναι να έβγαιναν στους δρόμους εκατομμύρια και να μην άφηναν τίποτε όρθιο! Αμ δε! Οι "κινητοποιήσεις" έγιναν ανέκδοτο, ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας συνεχίζει το τροπάριο περί ανάπτυξης, εξόδου από την κρίση και... μείωσης του χρέους. Όλοι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απαιτούν να... πανηγυρίσουμε το τέταρτο μνημόνιο, που υποτίθεται μας οδηγεί σε ένα λαμπρό μέλλον! Ένα μέλλον που θα αχνοφαίνεται μετά το 2060, σύμφωνα και με... διαβεβαιώσεις των Γερμανών!

Και οι πολίτες αυτής της χώρας τους ακούνε και δεν αρπάζουν μια βρεγμένη σανίδα. Εντάξει, λένε, μέχρι το 2019... ποιός ζει και ποιός πεθαίνει! Το είπε κι εκείνος ο ανεκδιήγητος κ. Ζουράρις, ναι αυτός που πήγε με σαγιονάρες στην Βουλή και επιμένει να προκαλεί, όπως άλλωστε οι περισσότεροι που ζουν το παραμύθι τους, ως βολευτές (σωστά το γράφω). Και καλά οι πιο ηλικιωμένοι, οι νέοι, το ενάμιση εκατομμύριο ανέργων, τι περιμένει αποχαυνωμένο στις καφετέριες με τα κινητά να παίζουν στο ίντερνετ επί ώρες;

Όλα, λοιπόν, ένα παραμύθι! Δεν φταίει η κυβέρνηση για ό,τι γίνεται, αλλά οι προηγούμενες- που φυσικά και έχουν τις ευθύνες τους. Δεν ήταν ψέματα όσα έλεγε στο παρελθόν ο κ. Τσίπρας, αλλά... αυταπάτες, όπως αναιδώς είπε. Διαπραγματεύονται, δήθεν, επί μήνες και στο τέλος υπογράφουν όλα όσα απαιτούν οι δανειστές. Μειώνονται οι συντάξεις κι αυτοί διακηρύττουν ότι αυξάνονται! Καταστήματα κλείνουν και οι κατασχέσεις μπήκαν στη ζωή μας και οι κυβερνήτες μας ανακοινώνουν ότι... τέλειωσαν τα βάσανά μας!

Καλά να πάθουμε! Σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις κι ένα δημοψήφισμα, τους δώσαμε την πλειοψηφία και - γιατί όχι...- ίσως τους ξαναδοθεί. Γιά να ολοκληρώσουν, θα πουν, το έργο τους , υποσχόμενοι τα πάντα. Την ίδια ώρα που οι λοβοτομημένοι πολίτες αυτής της χωρίς μέλλον χώρας, θα ζουν χειρότερα από ότι στα Σοβιετικά καθεστώτα! Και δεν αντιδρά κανένας, εκτός κι αν θεωρείται αντίδραση η συζήτηση στα καφενεία!

Εξαθλιωμένοι, εξευτελισμένοι, ανελεύθεροι, άβουλοι. Αυτός είναι ο στόχος των δανειστών και σε γενικές γραμμές τον επιτυγχάνουν με την Αριστερά! Ποιά άλλη κυβέρνηση θα έπαιρνε τέτοια μέτρα και δεν θα καίγονταν η Αθήνα; Ποιός θα μας " δούλευε ψιλό γαζί", όπως ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο κι εμείς θα χαμογελούσαμε ηλιθιωδώς και μάλιστα αναμένοντες να φορέσει γραβάτα ο πρωθυπουργός; Πότε; Μα σύντομα, μόλις επιτύχει... μείωση του χρέους, πιθανότατα δηλαδή παράταση της υποταγής κατά 40-50 χρόνια!

Ώσπου όμως να ισοπεδωθούμε εντελώς, ας ...απολαύσουμε αυτή την ειδυλλιακή (μαγική) εικόνα, που μας παρουσιάζει η εθνοσωτήριος κυβέρνηση. Χωρίς διαμαρτυρίες, με στωικότητα και ...αισιοδοξία! Η δε αντιπολίτευση, κυρίως η Ν.Δ, ας μένει με την εντύπωση ότι συνεγείρει τα πλήθη, αποχαυνωμένη από τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων, που όμως λένε πως δεν εισπράττει εκείνη τις απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ! Οι Έλληνες θα εξεγερθούν όταν θα τα έχουν χάσει όλα! Μέχρι τότε έχουμε δρόμο μπροστά μας...

Αναδημοσίευση από τον "Πρωινό Λόγο"

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version