stoTapsi

Γράφει ο Κώστας Καλτσής
dimarxeio oanninonΞάφνιασε τον δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Θωμά Μπέγκα και συνεργάτες του, η καταδίκη σε οκτάμηνη φυλάκιση για παράβαση καθήκοντος, επειδή ως μέλη της Οικονομικής Επιτροπής ενέκριναν την μίσθωση, με απευθείας ανάθεση της πλατείας Μαβίλη σε επιχειρηματία για λούνα Παρκ.
Μάλλον πρέπει να το... συνηθίσουν! Διότι, παρά τις συνεχείς επισημάνσεις μας καί του "Πρωϊνού Λόγου", τούτη η Δημοτική Αρχή ξεπέρασε ακόμη κι εκείνη του κ. Φ. Φίλιου, οπότε αναμενόμενες είναι κι άλλες ποινικές διώξεις, με απρόβλεπτα αποτελέσματα!
Παράνομες αποφάσεις για (παράνομες) αμοιβές στελεχών της, απευθείας αναθέσεις και κατάτμηση έργων, εικονικές εκπτώσεις, ασύμφορες για τον Δήμο κατακυρώσεις έργων, σύναψη συμβάσεων χωρίς διαγωνισμό, κατασπατάληση των χρημάτων των δημοτών!
Ασυδοσία! Το ίδιο και στην ΔΕΥΑΙ, όπου η παρανόμως ορισθείσα γενική διευθύντρια, εξακολουθεί να παραμένει στην θέση της, παρά την αυστηρή σύσταση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και μάλιστα να υπογράφει και να εγκρίνει δαπάνες! Ουδείς πάντως αντιλαμβάνεται για ποιό λόγο εδώ κι ένα χρόνο δεν προκηρύσσουν διαγωνισμό, όπως ορίζει ο νόμος.
Μάλιστα δε σε ό,τι αφορά αυτό το θέμα, η διοίκηση της επιχείρησης, δηλαδή ο δήμαρχος- πρόεδρός της κ. Μπέγκας, ο αντιπρόεδρος κ.Χρυσοστόμου (τον οποίο αναπληρώνει ο ...δήμαρχος!) και η γενική διευθύντρια κ. Αντωνία Ζέρβα, διέπραξαν ένα πολύ σοβαρό ατόπημα, μεταξύ των πολλών άλλων.
Απέκρυψαν από το Δ.Σ της ΔΕΥΑΙ και το Δημοτικό Συμβούλιο, την πράξη 75/2017 του Κλιμακίου Προληπτικού Ελέγχου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που εκδόθηκε στις 28 Μαρτίου, σύμφωνα με την οποία δέχτηκε ότι από "συγγνωστή πλάνη" (λόγω του δαιδαλώδους νομικού καθεστώτος), η "γενική διευθύντρια" υπέγραψε για να πάρει έξτρα αμοιβές οκτώ και πλέον χιλιάδων ευρώ, αλλά... ως εδώ, λέει, και μη παρέκει!
Συνιστά να εφαρμοστεί άμεσα ο νόμος και να προκηρυχθεί η θέση, αλλά πέρασαν πάνω από δύο μήνες και κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Ως να μην έφτανε αυτό, η εκλεκτή της Δημοτικής Αρχής εγκρίνει (με την ανοχή του δημάρχου και προέδρου της ΔΕΥΑΙ) δαπάνες, απευθείας αναθέσεις έργων και προμήθειες, υπογράφοντας φαρδιά- πλατιά μέχρι και τώρα, γράφοντας (ξέρετε πού...) αποφάσεις και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που ισοδυναμούν με δικαστικές...
Φυσικά και δεν είναι μόνο αυτά. Επί παραδείγματι το Πνευματικό Κέντρο προσέλαβε ως... μάνατζερ κάποιον από την Πάτρα, με αμοιβή πάνω από εικοσιπέντε χιλιάδες ευρώ ετησίως, ως να μην υπήρχε ουδείς Γιαννιώτης ικανός για αυτή την δουλειά! Κι όμως υπάρχουν εδώ πλήθος νέων ανθρώπων με σπουδές, προσόντα, καλλιτεχνικές ευαισθησίες και εμπειρία.
Αλλά, θα πείτε, τι ψάχνουμε να βρούμε, όταν η διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου ανέθεσε την προμήθεια υφάσματος για τα καθίσματα (15.000 ευρώ) σε επιχείρηση της Ξάνθης και τις εργασίες για το "ντύσιμό τους"( 24.600 ευρώ) σε άλλη της Θεσσαλονίκης! Δηλαδή για τον πρόεδρο κ. Κ. Γκόγκο και τους συνεργάτες του δεν υπήρχαν στα Γιάννινα, στην Ήπειρο άξιοι για να κάνουν αυτό το... σπουδαίο έργο!
Αυτή είναι σε γενικές γραμμές η ..."αναπτυξιακή" πολιτική της Δημοτικής Αρχής (να μην επεκταθούμε σήμερα τι γίνεται στους άλλους Οργανισμούς και επιχειρήσεις του Δήμου), που συμπληρώνεται και από το " βλαχομπαρόκ" καλωσόρισμα των Σκανδιναβών τουριστών στο αεροδρόμιο, του οποίου για την ολοκλήρωση των εργασιών δόθηκε παράταση ενός ακόμη έτους, την ώρα που επαίρεται μαζί με άλλους, ότι... "κατακτούμε τους διεθνείς τουριστικούς ορίζοντες"...

Υ.Γ: Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει καμιά απόφαση της δικαιοσύνης που να αφορά τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΙ κ. Χρυσοστόμου να αμείβεται με το 50% των αποδοχών του δημάρχου.

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version