stoTapsi

Γράφει ο Κώστας Καλτσής
KALANTZHS NΔεν το περίμενε μάλλον ο δήμαρχος Ζηρού κ.Νίκος Καλαντζής το ηχηρό χαστούκι από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και... ζαλίστηκε!
Η απόφασή του (αρ.πρωτ.92/2017) να δώσει ντε και καλά στον κουνιάδο του την προμήθεια φωτιστικών σωμάτων προυπολογισμού 69.000 ευρώ με έκπτωση 1,5% ως μοναδικού μειοδότη (!), απορρίφθηκε με την με αριθ. 86072/21-6- 2017 απόφαση του ασκούντος καθήκοντα Γενικού Γραμματέα κ. Βασ. Μιχελάκη.
Στο μακροσκελές σκεπτικό της γίνεται λόγος γιά "ανεξέλεγκτη χρήση της δυνητικής ευχέρειας" της επιτροπής, του δημάρχου εν πάση περιπτώσει, και αφήνεται να εννοηθεί εμμέσως πλην σαφώς ότι επικράτησε λογική ευνοιοκρατίας και παράνομου αποκλεισμού άλλων συμμετασχόντων στον "διαγωνισμό".
Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν , φαίνεται ότι υπήρξε κατάτμηση του έργου, για να δοθεί άλλο "κομμάτι" σε άνθρωπο της επιλογής του, που σημαίνει ότι διαπράχτηκε και ποινικό αδίκημα, συν τοις άλλοις!
Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ο δήμαρχος εκεί στην Φιλιππιάδα, ενεργεί ως ο Δήμος να είναι τσιφλίκι του και είναι απορίας άξιον πότε πρόλαβε κι απόκτησε αυτή την νοοτροπία, αφού είναι "...πρωτάρης" .
Κι όμως από την αρχή της θητείας του άρχισε τις απευθείας αναθέσεις, μια ολόκληρη βιομηχανία, που σε τελική ανάλυση ζημιωμένος είναι ο Δήμος , οι δημότες.
Χαρακτηριστικότερο όλων είναι αυτό που είχε καταγγείλει ο πρώην δήμαρχος της Φιλιππιάδας κ. Μιχάλης Κατραχούρας, ότι για να καταστεί υλοποιήσιμη μια μελέτη για την ανάπλαση της μικρής πόλης, πρέπει να γίνουν άλλες...18 μελέτες!
Καλή "φάμπρικα" δηλαδή, που θα πει ότι κάποιοι παίζουν επικερδή παιχνίδια σε βάρος των συμφερόντων του Δήμου. Όπως έγινε και με διάφορες εργασίες στο πρώην στρατόπεδο Πετροπουλάκη (όπου έχουν εγκαταστήσει πρόσφυγες), τις οποίες ο αξιότιμος κύριος δήμαρχος ανέθετε σε συγγενείς του, ίσως επειδή θα τους είχε απόλυτη εμπιστοσύνη ότι θα έφερναν σε πέρας την αποστολή που τους ανέθεσε...

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version