stoTapsi

Γράφει ο Κώστας Καλτσής
MIXELAKHSΔΕΝ μας τα λέει καλά ο κ. Βασίλης Μιχελάκης, Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτ. Μακεδονίας, στην απάντησή του σε σχόλιο του "Πρωϊνού Λόγου". Εμφανής ο εκνευρισμός του και εμφανέστατη η έπαρσή του, που όμως προσωπικώς δεν μας τρομάζει αυτή η έκρηξη ..." Μεγαλοπρέπειας".
ΔΙΕΠΡΑΞΕ, όμως, και άλλο ατόπημα. Κάλεσε, όπως, διαβάσαμε, την εφημερίδα να στείλει δημοσιογράφο να τα πούν! Τι να πουν; Για τον καιρό ή για την... "μαύρη Παρασκευή"; Γνώριμη τακτική του παρασκηνίου , από αυτές που συνηθίζει η εξουσία, αντί να δώσει δημοσίως απαντήσεις. Ετσι όμως, επιβεβαίωσε την νοσηρή αντίληψη των εξουσιαστών, που μας θεωρούν υποτακτικούς!
ΕΠΙ της ουσίας, λοιπόν δεν θα είχε να πεί τίποτε. Οπως δεν έλεγε και στην σχοινοτενή επιστολή του (δημοσιεύθηκε στις 22/11). Αναλώθηκε σε διαμαρτυρίες, διαπιστώνοντας... "έλλειψη συμπάθειας και σεβασμού" εκ μέρους της εφημερίδας, επιμένοντας ότι επιλέχτηκε μέσω του ΑΣΕΠ και ότι κάνει στο ακέραιο το καθήκον του, ζητήματα βεβαίως που καθένας έχει δικαίωμα να κρίνει.
ΔΕΝ είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τα αισθήματα της εφημερίδας απέναντί του. Δεν είναι όμως αυτό το ζήτημα, αλλά η απαίτησή του.
Φαίνεται πως αγνοεί ο κ. Μιχελάκης ότι ο σεβασμός και η συμπάθεια, έμπνέονται, κερδίζονται και δεν επιβάλλονται! Επειδή το θέλει εκείνος, όλοι εμείς οι... "υπήκοοι", πρέπει να υποκλιθούμε;
ΜΕ γνώμονα αυτά, ας πούμε ότι εμείς δεν τον συμπαθούμε καθόλου κι ούτε τον σεβόμαστε ως φορέα εξουσίας, όπως επιθυμεί. Βεβαίως, ούτε και τον αντιπαθούμε, μας ειναι αδιάφορος, δεν μας καίγεται καρφί τι είναι και ποιός. Όποιος ομως κι αν πιστεύει πως είναι, δεν πρόκειται να μένει στο απυρόβλητο και κανένας άλλωστε σε μια δημοκρατική χώρα.
ΠΑΜΕ παρά κάτω τώρα, αφού ξεκαθαρίσαμε τα συναισθήματά μας, που στο κάτω- κάτω δεν ενδιαφέρουν και κανέναν. Η επιλογή του μέσω ΑΣΕΠ, όπως διατείνεται, δεν μας λέει κάτι. Είναι ο άνθρωπος της Εξουσίας της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και πριν του ΠΑΣΟΚ. Συνεπώς
κινείται στα πλαίσια που καθορίζει η κυβέρνηση.
ΟΙ πολίτες και οι φορείς της Ηπείρου, τους οποίους επικαλείται, διαπιστώνουν ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.. αποκεντρώθηκε! Η άσκηση της διοίκησης γίνεται κυρίως απο την Κοζάνη! Ο κύριος Συντονιστής απουσιάζει, ευρισκόμενος τις περισσότερες ημέρες εκεί πάνω.
ΚΑΝΕΙ, γράφει, το καθήκον του. Επιλεκτικά, λέμε εμείς. Αλλιώς θα διαπίστωνε π.χ ότι στον Δήμο Ιωαννιτών η παρανομία έχει αναχθεί σε επιστήμη. Γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει, εκτός κι αν διαβάζει μόνο όσα επικριτικά αναφέρονται σε εκείνον και τότε ευαισθητοποιείται.
ΔΕΝ μπορεί δηλαδή να μη γνωρίζει, γιά την βιομηχανία των απευθείας αναθέσεων, για τις παράνομες μισθοδοτήσεις στελεχών της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων και μάλιστα απο Οργανισμούς και Επιχειρήσεις που έχουν ζημιές. Παρά ταύτα, όμως ο κύριος Συντονιστής τις κρίνει νόμιμες, αγνοώντας τις όποιες επώνυμες καταγγελίες, πέραν των όσων γράφηκαν.
ΚΑΝΕΙ λοιπόν το καθήκον του; Αν είναι έτσι, θα ήθελε να πει αν άκουσε ή αν διάβασε κάτι για την παράνομη συμμετοχή δύο, τουλάχιστον, στελεχών της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων και την παράνομη ανάδειξή τους στο αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου; Αν όχι, τότε θα έπρεπε να είχε εξετάσει τις καταγγελίες που έχει στο γραφείο του!
ΠΟΛΛΑ ακόμη θα μπορούσαμε να πούμε στον ... "ακριβό στα πίτουρα και φτηνό στο αλεύρι" κ.Μιχελάκη, που εμφανίζεται εύθικτος στα μικρά και... καταπίνει αμάσητα τα σοβαρά και μεγάλα. Του λέμε μόνο ότι η τακτική που ακολουθεί, με βάση τις ιδεολογικές συγγένειες, όπως με τον Δήμο Ιωαννιτών, τον οδηγούν σε επικίνδυνους ατραπούς και ίσως στην... αγκαλιά της Δικαιοσύνης.

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version