stoTapsi

A+ A A-
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
tsakal 2"ΟΙ Έλληνες μπορεί να είναι φτωχοί, αλλά είναι ευτυχισμένοι"! Το είπε πριν από λίγες ημέρες στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να πείσει ότι όλα πάνε καλά και πως σε λίγους μήνες η χώρα θα είναι ένας παράδεισος!
ΠΟΣΟ όμως ευτυχισμένοι είμαστε οι Έλληνες; Ο κ. Τσακαλώτος "κάτι" ξεχνά και μάλιστα πολύ σημαντικό. Ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, μόνο να ονειρεύεται μπορεί την δική του οικονομική άνεση και των συντρόφων του στην κυβέρνηση.
ΑΝ συμπεριφέρονται ως... ευτυχισμένοι, είναι διότι σε λίγο δεν θα έχουν τι να χάσουν! Όσα έφτιαξαν αγωνιζόμενοι μια ζωή, τα βλέπουν να εξανεμίζονται, να τα καταβροχθίζει αυτό το αδηφάγο κράτος, που απώλεσε την εθνική του κυριαρχία και το καταδυναστεύουν κυνικοί δανειστές.
ΓΙΑ να δούμε όμως, μερικούς αριθμούς "ευτυχίας" και παρακαλούμε τους Συριζαίους και το δεκανίκι τους ΑΝΕΛ, να μας διαψεύσουν: οι... ευτυχισμένοι Έλληνες οφείλουν στο Δημόσιο πάνω από 100 δις ευρω, προφανώς σε μια... έκρηξη ευτυχίας, η οποία οδήγησε 4.170.753 εξαυτών να δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις εν γένει υποχρεώσεις τους και δη τις φορολογικές .
ΓΙΑ τον ίδιο λόγο γίνονται 1.000 κατασχέσεις την ημέρα, 1.014.295 πολίτες υπέστησαν δεσμεύσεις λογαριασμών και κατασχέσεις, ενώ 1.718.371 απειλούνται με τα ίδια μέτρα! Σε αυτά να προσθέσουμε τους πλειστηριασμούς, για να χάσουν και τα σπίτια τους ακόμη κι όσοι οφείλουν 500 ευρώ στην εφορία, η οποία δεν αφήνει πλέον τίποτε όρθιο, μαζί με τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες.
ΣΕ αυτούς τους δραματικούς αριθμούς, οι Συριζοανελίστες αντιτάσσουν το "κοινωνικό μέρισμα", για να δημιουργήσουν την αίσθηση... ανάκαμψης της οικονομίας! Ναι, δόθηκαν πεντακοσάρικα σε 3,3 νεόπτωχους Έλληνες, προερχόμενα από το οικονομικό στράγγισμά τους, για την δημιουργία ψευδαισθήσεων και τίποτε άλλο, αφού προηγήθηκε η καταστροφή τους!
ΤΗΝ ίδια άθλια πολιτική ακολούθησαν και έναντι των νέων. Αφού τους καταδίκασαν στην... δια βίου ανεργία και πάνω από 500.000 με επιστημονικές γνώσεις τους εξανάγκασαν να ξενιτευτούν, τους εξευτέλισαν δίνοντάς τους από 400 ευρώ , επαιρόμενοι οι ΑριστεροΔεξιοί της κυβέρνησης ότι νοιάζονται για αυτούς!
ΣΕ αυτά τα λίγα αριθμητικά δεδομένα "ευτυχίας", έχει ιδιαίτερη σημασία να πούμε ότι το συναίσθημα... ευφορίας των Ελλήνων, ενισχύεται και από την προνομιακή μεταχείριση των αλλοδαπών, των λαθρομεταναστών που συνεχίζουν να καταφτάνουν κατά χιλιάδες. Αυτό από μόνο του σημαίνει, συν τοις άλλοις και αλλοίωση της σύνθεσης του πληθυσμού.
ΚΑΘΕΝΑΣ από τους καταγεγραμμένους "εισβολείς", εισπράττει 400 ευρώ τον μήνα, επίδομα ενοικίου, δωρεάν μετακινήσεις και περίθαλψη, δωρεάν παιδικούς σταθμούς και πάει λέγοντας, όταν οι πολίτες της χώρας δυστυχούν κυριολεκτικώς! Αν λοιπόν, όσα παραθέτουμε συνθέτουν σκηνικό... ευτυχίας, τότε όντως οι Έλληνες πλέουμε στα πελάγη της και οι κυβερνώντες στα πλούτη που έχουν εξασφαλίσει τοποθετώντας τα στις τράπεζες του εξωτερικού!
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr