stoTapsi

A+ A A-
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
tsipras thumps upΘΥΜΑΣΤΕ την ρήση του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή "έξω πάμε καλά"; Αυτό τότε. Τώρα ούτε μέσα, ούτε έξω πάμε καλά! "Μέσα" έχουμε έναν λαό χρεοκοπημένο και μια κυβέρνηση που παλινωδεί, που ενεργεί λες και βάλθηκε να τον εξοντώσει, ως να είναι εχθρός της!
"ΈΞΩ", μας έχουν στριμώξει άσχημα από όλες τις πλευρές και μας σφυροκοπούν αλύπητα, με μια κυβέρνηση που εμφανίζεται ως ενδοτική, που συνεχίζει να στηρίζει την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε!
ΑΥΤΗ σε γενικές γραμμές είναι η εικόνα. Γεμάτη σκιές και καθόλου ευοίωνη. Πριν από λίγες ημέρες, άλλωστε, η Τουρκία μας εξευτέλισε εμβολίζοντας ένα πλοίο του Λιμενικού στα Ίμια, τα οποία σχεδόν έχει αποκλείσει. Η κυβέρνηση αντιμετώπισε... χαλαρά, μάλλον φοβισμένα, το πολεμικό γεγονός! Πρόκειται για νέα επώδυνη ήττα μετά από εκείνη του 1996, πάλι στα Ίμια! Η Τουρκία πιέζει, σταθερή στις επιδιώξεις της στο Αιγαίο και στην Θράκη, από τις οποίες δεν πρόκειται ποτέ να παραιτηθεί!
ΔΕΙΤΕ τώρα το μπέρδεμα. Δίπλα μας..."ξιφουλκεί" και η Αλβανία! Αποθρασύνθηκε από την Ελληνική ενδοτικότητα. Είναι, λέει, δικά της τα εδάφη, άλλοτε μέχρι την Πρέβεζα κι άλλοτε μέχρι την Ναύπακτο! Και η Ελλάδα; Πριν από λίγες ημέρες πήγε στην Αθήνα ο Αλβανός υπουργός... Ομογένειας κ. Μάϊκο, τον οποίο διαβεβαίωσε και ο υπουργός κ. Σκουρλέτης, ότι η Ελλάδα θα στηρίξει το αίτημα της γείτονος για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
ΣΥΝΕΒΗ, όμως, τούτο το εξοργιστικό σε αυτή την συνάντηση. Ο κ. Μάϊκο έθεσε θέμα... προστασίας των Αλβανών που ζουν εδώ και ο κ. Σκουρλέτης συμφώνησε! Από τί κινδυνεύουν οι Αλβανοί στην Ελλάδα; Απολαμβάνουν προνομίων που οι Έλληνες στο όνειρό τους τα βλέπουν. Δεν τόλμησε, όμως, να πει στον θρασύ και αναιδή Αλβανό, ότι γκρεμίζουν τα σπίτια των Ελλήνων στην Χιμάρα, πως οι Βορειοηπειρώτες βρίσκονται υπό διωγμόν κι ότι οι διεκδικήσεις Ελληνικών εδαφών είναι απαράδεκτες.
ΥΠΑΡΧΕΙ κι άλλο, χειρότερο. Ο κ. Μάϊκο συναντήθηκε με εκπροσώπους Αλβανικών συλλόγων και τους ζήτησε να είναι ενωμένοι και... οργανωμένοι! Δηλαδή έτοιμοι προς... "αυτονόμηση"; Ερωτηματικό και του τι θα κάνουν σε περίπτωση πολεμικής εμπλοκής μας με την Τουρκία, η οποία ενισχύει στρατιωτικά τους γείτονες. Πέραν αυτών, ζήτησε - κι έγινε δεκτό- να διδάσκονται τα Αλβανικά στα παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο και μάλιστα από τα Αλβανικά βιβλία, αυτά που διδάσκουν τον μεγαλοϊδεατισμό τους!
ΕΝ τω μεταξύ, η κυβέρνησή μας συνεχίζει να διαβουλεύεται με τους Σλάβους Σκοπιανούς για το όνομα της Μακεδονίας. Το δήλωσε και ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, είναι αποφασισμένη να συμφωνήσουν σε αυτό. Κανένας ενδοιασμός! Όπως και να στηρίξει την ένταξη των τυχοδιωκτών στο ΝΑΤΟ και ΕΕ. Κι αν αυτό ήταν (;) αναμενόμενο από μια ΑριστεροΣταλινική κυβέρνηση, οι ύβρεις που εκτοξεύονται προς όσους διαφωνούν είναι εξοργιστικές.
ΔΗΛΑΔΗ, όσοι υπερασπίζονται την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, είναι... φασίστες , ακραίοι εθνικιστές και ακροδεξιοί. Όσοι την ξεπουλούν... σώφρονες Έλληνες ή και αντιεθνικιστές, όπως κι εκείνοι που με συμπάθεια βλέπουν τις Τουρκικές και Αλβανικές ιταμές απαιτήσεις!!! Δεν μπορεί να μην το έχετε προσέξει... Η Αριστερά εν γένει, δεν έχει καμιά αναστολή για παραχωρήσεις σε ό,τι αφορά την εθνική μας κυριαρχία.
ΤΟ διαλαλούν άλλωστε. Παράδειγμα το Κ.Κ.Ε, που στους καταστατικούς του στόχους τονίζει ότι... σε περίπτωση πολεμικής εμπλοκής της χώρας, τα μέλη του να ανατρέψουν το αστικό καθεστώς και οι στρατιώτες θα κληθούν να πάρουν την διοίκηση των μονάδων τους! Έτσι έκαναν και το 1940 και το 1941 και το 1944 και μετά. Το ίδια έλεγαν όταν επέχαιραν για την ήττα στην Μικρά Ασία , υπογραμμίζοντας πως την εύχονταν και την επεδίωκαν!
ΤΙΘΕΝΤΑΙ, συνεπώς, κάποια αμείλικτα ερωτηματικά. Τι θα κάνουν σε περίπτωση "εμπλοκής", όπως και σύμπασα η Αριστερά που δείχνει να αρνείται ο,τιδήποτε Εθνικό; Πως θα αντιδράσουν οι εν Ελλάδι Αλβανοί, Πακιστανοί, Αφγανοί κλπ αλλοδαποί μουσουλμάνοι, τους οποίους κατά χιλιάδες στέλνει στην χώρα μας η Τουρκία; Πόσο έτοιμη είναι η ηγεσία μας για ένα τέτοιο, υποθετικό προς το παρόν- αλλά όχι απίθανο στο μέλλον- ενδεχόμενο; Και για ποιό λόγο δεν καλούνται, χωρίς περιστροφές, ΝΑΤΟ, Ε.Ε και λοιποί σύμμαχοι να αναλάβουν εδώ και τώρα τις ευθύνες τους; Γιατί εμφανίζεται τόσο ενδοτική σε όλα η κυβέρνησή μας; Ο χρόνος θα δείξει και μακάρι να διαψευστούν οι φόβοι μας...
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr