stoTapsi

A+ A A-
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
Biblio Nikos DimouΕΙΜΑΣΤΕ ένας λαός μακαρίων. Βυθισμένοι σε μια ευδαίμονα αμεριμνησία ! Δεν θέλουμε να πούμε... ηλιθίων, διότι δεν μας αξίζει τέτοιος χαρακτηρισμός. Δυστυχώς, δεν απέχει από την πραγματικότητα. Κρίνοντας από την συμπεριφορά μας πάντοτε.
ΓΙΑ την ψευδαίσθηση της διατήρησης της εναπομείνασας αξιοπρέπειάς μας, ας μείνουμε στο πρώτο, στην ευδαιμονία της αμεριμνησίας. Που και αυτή, όμως, δεν δικαιολογείται με τίποτε, με όσα διαδραματίζονται στην προχωρημένη Ελλάδα.
ΕΙΧΕ γράψει ένα καταπληκτικό βιβλιαράκι στις αρχές του 70' ο Νίκος Δήμου, "Η δυστυχία του να είσαι Έλληνας". Έλεγε αλήθειες, έστω κι αν επιστράτευσε το χιούμορ για να ξεπεράσει τους "σκοπέλους" της εποχής. Περιέγραφε γλαφυρά τον χαρακτήρα μας και τις ιδιομορφίες μας. Τα όσα έγραφε, έχουν διαχρονική αξία .
ΝΑ, για παράδειγμα, μας ξάφνιασε ότι πάμπλουτοι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί της Αριστεράς εισπράττουν ως...ε πίδομα ενοικίου χίλια ευρω τον μήνα! Μας εξόργισε όλους και δικαιολογημένα. Το συζητήσαμε, το... αναλύσαμε ενδελεχώς στις καφετέριες , έγινε "ανασχηματισμός " με τον κ. Κουβέλη και το ξεχάσαμε!
ΗΤΑΝ γνωστό, όμως. Το είχαν ψηφίσει 221 βουλευτές (και οι της Ν.Δ) τον Αύγουστο του 2015! Ναι, τότε μαζί με το νέο μνημόνιο, με το οποίο φαλκιδεύονταν όσα δικαιώματα είχαν απομείνει στους Έλληνες. Τότε που πετσόκοβαν το ΕΚΑΣ των υπερηλίκων και καθιστούσαν τους δανειστές γενικούς δερβέναγες στη χώρα μας!
ΕΧΟΥΜΕ να κάνουμε, όχι με κοινοβουλευτικούς, με υπηρέτες του λαού, αλλά με... πιράνχας! Βαρύς χαρακτηρισμός, θα πείτε, αλλά θα διαφωνήσουμε. Διότι, είχαν φροντίσει, χρόνια νωρίτερα, να νομοθετήσουν απίστευτα προνόμια για τον εαυτό τους. Τέτοια, που αν άλλοτε θεωρούνταν... φυσιολογικά (;), σήμερα σε μια πτωχευμένη χώρα, είναι εξωφρενικά.
ΟΙ βουλευτές, που προέρχονται από την λεγόμενη επαρχία, έχουν επίδομα ενοικίου χιλίων ευρώ. Δεν τους φτάνουν όσα εισπράττουν και σχεδόν αφορολόγητα (1,11% φόρος, με τους επαγγελματίες στο 37,67) και που ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ ετησίως, ώστε το να πληρώσουν ένα ενοίκιο θα τους ήταν δυσβάστακτο;
ΔΕΝ γνωρίζετε βεβαίως, ότι η ίδια πρόβλεψη υπάρχει και για όσους βουλευτές δεν έχουν ιδιόκτητο σπίτι στις- εκτός Αθηνών- εκλογικές τους περιφέρειες! Έτσι, μας κοστίζει κάθε ένας εκπρόσωπός μας στη Βουλή περί τις 30.000 ευρω τον μήνα - μισθός, συμμετοχή σε επιτροπές, γραφεία, επιδόματα, ατέλειες, φρουρές, αυτοκίνητο κλπ, πέραν του ότι παίρνουν άτοκα δάνεια από την Βουλή και του ότι δεν ισχύουν για αυτούς τα capital controls!
ΔΕΝ τους φτάνουν, λένε! Όταν οι νέοι αμείβονται με 400 ευρώ το πολύ τον μήνα και όταν μειώνονται και οι συντάξεις των 500 ευρώ. Όταν χάνονται σπιτάκια στους πλειστηριασμούς. Θρασείς, προκλητικοί, αδηφάγοι, αναιδείς, επηρμένοι, αρπακτικά, θεσιθήρες, φιλοτομαριστές, ξετσίπωτοι! Έτσι τους βλέπει ο λαός, που αγωνιά για το πως θα επιβιώσει και δεν το κατορθώνει. Διότι διαπιστώνει ότι νοιάζονται περισσότερο για τον εαυτό τους και λιγότερο για εκείνους. Διότι ενώ οι πολίτες δυστυχούν, οι πολιτικάντηδες, ΟΛΟΙ, ευημερούν!
ΕΠΙΔΟΜΑ ενοικίου για τους δυστυχούντες Έλληνες δεν προβλέπεται! Ούτε και καμία άλλη προστασία! Αυτά ισχύουν μόνο για τους βουλευτές και τους αλλοδαπούς! Αυτοί που "εισέβαλαν" στην Ελλάδα, συν τοις άλλοις εισπράττουν και 400 ευρώ μηνιαίως ο καθένας τους, ενώ δίδονται 2 δις τον χρόνο σε "μετανάστες" και "πρόσφυγες", με 77.178 εξ αυτών να είναι... άγνωστης εθνικότητας, σύμφωνα με στοιχεία του ΙΚΑ!
ΚΑΙ εμείς; Πιστεύουμε τις βλακώδεις θεωρίες που μας ξεφουρνίζουν, ότι εκείνοι, οι πολιτικοί μας, πρέπει να ζουν αξιοπρεπώς για να μπορούν να πασχίζουν να μας... σώσουν! Και πως οι λαθρομετανάστες ή όπως αλλιώς θέλετε να τους πείτε, επιβάλλεται να προστατευτούν! Δηλαδή, αυτό το ίδιο στοιχειώδες δικαίωμα, από το Σύνταγμα απορρέον, δεν πρέπει να το έχουν οι Έλληνες; Προφανώς όχι!
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr