stoTapsi

Καλεί τους πολίτες να την... δοξάσουν!
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
mantalovas"Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων επιστρέφει στους πολίτες τα χρήματα που δίνουν, υπό μορφή έργων"! Κάπως έτσι, αλλά με πανηγυρικούς τόνους, ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού κ. Αθαν. Μανταλόβας στους Γιαννιώτες ότι... προγραμματίζεται σειρά παρεμβάσεων στην πόλη! Μάλλον σαν κι αυτές που... έγιναν μέχρι τώρα, όπως με εκείνη την εξαγγελία για την... "έξυπνη πόλη "!
ΘΑ πρέπει, δηλαδή, να τους χρωστάμε χάρη! Να ομνύουμε στην μεγαλοψυχία τους και στη γενναιοδωρία τους! Τέτοια... απλοχεριά δεν ξανάγινε! Εντυπωσιακό να... προγραμματίζονται (ακόμη; ) κάποια έργα ή να γίνονται ήδη! Ως να μην είναι υποχρεωμένη η Δημοτική Αρχή να το πράξει και οι δημότες οφείλουν να υποκλιθούν! Να τους χειροκροτήσουν και να τους αποθεώσουν!
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ο ξιπασμός των "διοικούντων" την πόλη δεν έχει όρια. "Επιστρέφουν", λοιπόν, τα χρήματα στους πολίτες και νομίζουν ότι τους πιστεύουν! Πρόκειται για μια μικροπολιτικάντικη αντίληψη που ανάγεται στο πολύ μακρινό παρελθόν. Τότε που ενδεχομένως να είχε πέραση αυτό το γελοίο "τερτίπι". 
ΦΤΗΝΟΙ παραγοντίσκοι! Για να αιτιολογήσουν την ανικανότητά τους, εφευρίσκουν χονδροειδείς, δήθεν επικοινωνιακές κορώνες. Ανήμποροι να δημιουργήσουν, επιρρίπτουν τις ευθύνες σε άλλους, ως αυτή η παράταξη να μη διοικεί από το 2011! Συμπεριφέρεται ως να προέκυψε από... παρθενογένεση!
ΟΙ ατάλαντοι και στα ψέματα, μάλλον δεν κυκλοφορούν στην πόλη, παρά μόνο ...νύχτα!Αλλιώς θα έβλεπαν τους δρόμους με τις λακκούβες. Τα δένδρα στην Ακτή Μιαούλη που τα πετσόκοψαν. Τη λίμνη, που στο "μώλο" θέλει καθάρισμα. Τις παιδικές χαρές που είναι κατεστραμμένες. Τα τουριστικά λεωφορεία που δημιουργούν ασφυκτική κατάσταση στην παραλίμνιο περιοχή.
ΔΕΝ αντιλαμβάνονται ότι τους βρίζουν όλοι! Δεν τους νοιάζει που πληρώνουμε το νερό ως να είναι χρυσάφι, το ακριβότερο στην Ελλάδα! Ούτε ότι τα λεγόμενα ανταποδοτικά τέλη, μόνο ανταποδοτικά δεν είναι! Η πιο καθαρή πόλη, μεταβλήθηκε σε χαβούζα! Αρκούνται, όμως, να λένε παραμύθια. Ενώ θα μπορούσαν οι Γιαννιώτες, με το εργοστάσιο ανακύκλωσης, να πληρώσουν μειωμένα τέλη, αυτά θα... απογειωθούν κατά 100%!
ΓΙΑ το θέμα αυτό, όμως, όλοι κατάπιαν τη γλώσσα τους. Όταν ρωτήθηκαν, ο Περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης και ο ταξιδευτής δήμαρχος κ. Μπέγκας, μουρμούρισαν κάτι που κανένας δεν κατάλαβε. Ούτε εξήγησαν για ποιό λόγο δεν αξιοποιούνται τα σκουπίδια κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να κερδίζουν οι Δήμοι χρήματα αντί να επιβαρύνονται οι δημότες!
ΕΤΣΙ, λοιπόν, δεν... επιστρέφει ο Δήμος χρήματα στους πολίτες, αλλά τους παίρνει ολοένα περισσότερα! Βεβαίως, θα πείτε, χρειάζεται χρήματα για τα ταξίδια... τουριστικής προβολής, ανά την υφήλιο. Μόλις  πριν από λίγες ημέρες επέστρεψε ο κ. Μπέγκας με συνεργάτες του και τον Μητροπολίτη κ. Μάξιμο (!), από την Γερμανία. Και για να μας "χρυσώσουν το χάπι", μας διαβεβαίωσαν ότι συντόμως, πιθανόν θα γίνουν πτήσεις προς το αεροδρόμιο Ιωαννίνων!
ΜΑΚΑΡΙ να σοβαρευτούν, που δεν το πιστεύουμε. Θα συνεχίσουν να ασχημονούν και να... ασελγούν (και δια πλήθους σκανδάλων) επί της ψήφου των Γιαννιωτών και της νοημοσύνης τους. Δεν χρειάζεται να εμφανίζονται τόσο υπερφίαλοι και αιθεροβάμονες. Ανθρώπους να δουλεύουν θέλουμε και να σέβονται, έστω και λίγο, τους πολίτες. Από ό,τι φαίνεται, δεν μπορούν. Νομίζουν ότι αυτοί είναι οι έξυπνοι και όλοι οι άλλοι ηλίθιοι!

ΥΓ: Ανακοινώθηκε ότι η Δημοτική Αρχή διοργανώνει αγώνα... τσιχλόφουσκας! Θα είναι μάλλον από τα... έργα, μέσω των οποίων επιστρέφει χρήματα στους Γιαννιώτες. Πάντως αν λάβει μέρος, σίγουρα θα ανακηρυχθεί... πρωταθλήτρια! Έτσι κι αλλιώς έχει σημαντικές επιδόσεις στις πομφόλυγες...

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version