stoTapsi

A+ A A-
Αντιφατικές αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
Apofasi vioaerio 2018Απέκρυψε ο δήμαρχος Ιωαννίνων και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ κ. Θωμάς Μπέγκας από το Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης, τη δυσμενή εξέλιξη για την αξιοποίηση του βιοαερίου της χωματερής της Δουρούτης, που ίσως σημάνει και την ακύρωση του πολυδιαφημισθέντος έργου!
Πρόκειται για την ανάκληση από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Βασίλειο Μιχελάκη, προηγούμενης απόφασής του, με την οποία είχε κρίνει... νόμιμη εκείνη της ΔΕΥΑΙ για την αξιοποίηση του βιοαερίου Δουρούτης και άρα τη σύναψης σύμβασης με την ανάδοχο εταιρία «ΗΛΕΚΤΩΡ».
*
Όπως θα θυμούνται οι αναγνώστες, ο «Π.Λ» πριν από λίγο καιρό είχε αποκαλύψει ότι ο Συντονιστής είχε ακυρώσει ως μη νόμιμες 198 αποφάσεις που αφορούσαν τη ΔΕΥΑΙ (αριθ. 46675/02-03-2018).
Μεταξύ αυτών ήταν και η 17/341/11-12-2017, που αφορούσε την έγκριση του πρακτικού για την εκμετάλλευση του βιοαερίου Δουρούτης.
*
Ο τραγέλαφος ,όμως, συνεχίζεται. Ο κ. Μιχελάκης δύο μήνες αργότερα, με την με αριθ. 79753/29-05/2018 , κρίνει ως... νόμιμη την απόφαση που είχε ακυρώσει!
Την επομένη κιόλας και προφανώς πριν κόμη κοινοποιηθεί στη ΔΕΥΑΙ, ο αντιπρόεδρός της κ. Μάκης Χρυσοστόμου σπεύδει να υπογράψει με την εταιρία ΗΛΕΚΤΩΡ την σύμβαση για την αξιοποίηση του βιοαερίου, ποσού 907.132 ευρώ, πλέον του ΦΠΑ.(αριθ. πρωτ. 4693/30-05-2018.
Το σήριαλ των παλινωδιών συνεχίζεται... Ο κ. Μιχελάκης με νέα απόφαση την με αριθ. 108429/16-07-2018, ανακαλεί την προηγούμενη δική του απόφαση ως μη... νόμιμη!
*
Αλαλούμ, για το οποίο οφείλονται εξηγήσεις, δεδομένου ότι όλα δείχνουν πως το έργο πάει... περίπατο, ενώ ανακύπτουν εύλογα ερωτηματικά:
- Γνώριζε ο Συντονιστής στις 27/3/18 ότι μεταξύ των αποφάσεων που είχε ακυρώσει ήταν και εκείνη που αφορούσε το συγκεκριμένο έργο;
- Αν ναι, πως γίνεται και μετά από δύο μήνες την θεωρεί νόμιμη και μετά από ενάμιση μήνα την ανακαλεί ως μη νόμιμη;
- Αφού το συμφωνητικό μεταξύ ΔΕΥΑΙ και της εταιρίας υπογράφηκε την επομένη από την δεύτερη απόφαση του κ. Μιχελάκη, η εταιρία πρόλαβε να προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά (φορολογική, ασφαλιστική ενημερότητα κλπ) και να σταλούν στο ελεγκτικό συνέδριο;
*
Και τώρα τι θα γίνει; Σύμφωνα με όσα περιγράψαμε μάλλον τίθεται εν αμφιβάλω η ομαλή εξέλιξη του έργου, ενώ εκφράζονται υπόνοιες για το αν πράγματι υπάρχει πλέον βιοαέριο στη ΧΑΔΑ Δουρούτης, οπότε η εταιρία χωρίς πολλές διαδικασίες, και δεδομένης της τελευταίας απόφασης του Συντονιστή, μπορεί να παραιτηθεί της υλοποίησης του έργου και να ζητήσει ενδεχομένως και αποζημίωση...
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr