stoTapsi

Γράφει ο Κώστας Καλτσής
tsipras mikrosΕΞΑΝΙΣΤΑΤΑΙ σύμπασα η Αριστερά από το λαϊκό αίτημα να ζητήσει συγγνώμη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την καταστροφή από τις πυρκαγιές στην Αττική και τους νεκρούς ! Ωρύεται η κυβέρνηση με τα παπαγαλάκια της, ότι δεν φταίνε για ό,τι συνέβη , αλλά οι... προηγούμενες κυβερνήσεις και οι πολίτες με τα αυθαίρετά τους. Ανέλαβε, όμως, την πολιτική ευθύνη ο πρωθυπουργός και ως άλλος Πόντιος Πιλάτος ένιψε τας χείρας του, ικανοποιημένος ότι επιτέλεσε το χρέος του ως κυβερνήτης!
ΟΙ προηγούμενες κυβερνήσεις ασφαλώς και έχουν ευθύνες. Για αυτό και οι πολίτες υπερψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ για να τα αλλάξει όλα. Δεν το έκανε όμως! Με τη σειρά της και τούτη η κυβέρνηση νομιμοποίησε τα αυθαίρετα. Για να εισπράξει χρήματα και την επιδοκιμασία των αυθαιρετούντων. Για να στηρίξει , υποτίθεται , τη λαϊκή κατοικία . Δεν διστάζει βεβαίως να αναθεματίζει το παρελθόν και στήνει επικοινωνιακά πανηγύρια ότι αποφασίστηκε η κατεδάφιση των αυθαιρέτων!
ΠΑΡΑ ταύτα, φταίνε οι πολίτες! Όχι εκείνοι που τους επέτρεπαν να παρανομήσουν! Φταίνε οι νεκροί που δεν φρόντισαν εν ζωή να... ανοίξουν δρόμους και να μην εγκλωβιστούν στις φλόγες! Καμία ευθύνη η κυβέρνηση συνολικώς για την έλλειψη σχεδιασμού και τα ανύπαρκτα αντανακλαστικά. Είχαν εξοχικό οι... άθλιοι αστοί; Να γίνουν στάχτη! Παππούδες, γιαγιάδες, παιδάκια, στις φλόγες! Οι της Πολιτείας, αμέτοχοι της τραγωδίας! Έχουν, βλέπετε, το... ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς και αυτό λειτουργεί ως η κολυμβήθρα του Σιλωάμ!
ΑΥΤΟ το λένε έγκλημα! Το λένε και αθλιότητα! Κυνική αντιμετώπιση μιας εθνικής συμφοράς. Το λένε και ανικανότητα αυταπόδεικτη. Οι συνεπαρμένοι από την οίηση της εξουσίας, δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν, μαζί με εκείνον τον... καημένο Καμμένο των ΑΝΕΛ, ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν άλλο καταστρέφοντες. Δεν υπάρχει, άλλωστε, προηγούμενο σε πολιτισμένη χώρα, να καίγονται ζωντανοί πολίτες στην πρωτεύουσα και η κυβέρνηση να μη βρίσκει το θάρρος να ζητήσει συγγνώμη!
ΑΛΛΑ, τι λέμε τώρα... Ο πρωθυπουργός δεν ζήτησε συγγνώμη για την εξαπάτηση του λαού για να κερδίσει τις εκλογές. Ούτε για το δημοψήφισμα, όπου το ΟΧΙ το μετέφρασε σε ΝΑΙ, για τα capital control, για τα μνημόνια και τα μέτρα εξαθλίωσης, την εξοντωτική υπερφορολόγηση, τις καταστροφές από τις πλημμύρες στη Μάνδρα, την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό. Ούτε μια συγγνώμη για το ολέθριο λάθος με τους Σκοπιανούς και τη Μακεδονία, ούτε καν για τους δύο στρατιωτικούς που παραμένουν αιχμάλωτοι και φυλακισμένοι στις φυλακές της Τουρκίας!
ΓΙΑ να το κάνει χρειάζεται ευθιξία, πολιτική γενναιότητα και ανάστημα ηγέτη. Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας, όπως αποδεικνύεται, δεν διαθέτει τίποτε από αυτά! Ένας "μικρός" ηγετίσκος, γαντζωμένος στην καρέκλα της εξουσίας, που τρέμει στην ιδέα της απώλειάς της. Όπως κι όλα τα "ενεργούμενά" του, αυτά που τον χειροκροτούν στη Βουλή και υπερψηφίζουν ο,τι του ζητήσουν οι δανειστές και οι ισχυροί του κόσμου. Όλοι αυτοί τώρα αντιμετωπίζουν την οργή των πολιτών και έχουν το θράσος να διαμαρτύρονται για τις... απρέπειες... ακροδεξιών!
ΑΣ συνεχίσουν έτσι! Δεν θα είναι για πολύ άλλωστε. Διότι, επιπροσθέτως, έχει χαθεί και κάθε ίχνος σοβαρότητας. Ίσως αυτό να είναι το χειρότερο από όλα. Κι όταν υπουργός διακηρύσσει να μη χτυπάμε τον πρωθυπουργό, διότι είναι μόνο... σαράντα τεσσάρων ετών, αντιλαμβάνεστε ότι πλέον έχουμε να κάνουμε με φαιδρούς, που δεν κρύβουν κιόλας το μέγεθός της, απαιτώντας να αποδεχτούμε τη μοίρα μας! Επειδή αυτή εμείς την καθορίζουμε, ήρθε η ώρα να ανατρέψουμε αυτά που οι ασήμαντοι που μας κυβερνούν, θεωρούν δεδομένα πια. Όταν πάμε στις κάλπες θα τους δείξουμε τη δύναμη της οργής ενός λαού που ταπεινώνουν!

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version