stoTapsi

A+ A A-
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
mpegasΔΕΝ έπρεπε ίσως να ασχολούμαστε, αλλά το κάνουμε από επαγγελματική διαστροφή. Και για να μη νομίζουν ότι απευθύνονται σε λοβοτομημένους. Ο λόγος για τον δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Θωμά Μπέγκα, που μετουσιώνει σε πράξη τη ρήση του (Γάλλου ποιητή και δημοσιογράφου ) Κόμη Ριβαρόλ: "…είναι φοβερό πλεονέκτημα να μην έχετε κάνει τίποτε, αλλά δεν πρέπει να κάνετε κατάχρηση"!
ΙΣΩΣ θεωρηθεί από ορισμένους ότι η εκτίμηση είναι υπερβολική. Όμως, όντως έχει εξαιρετικές επιδόσεις σε αυτόν τον τομέα. Κάνει κατάχρηση του τίποτε! Έχει βεβαίως κι άλλες τάσεις ο κ. Μπέγκας. Στη μυθοπλασία, ας πούμε. Την οποία συγχέει με την πραγματικότητα και πιστεύει ότι και οι πολίτες συμμερίζονται την κατάστασή του και τους δήθεν σχεδιασμούς του.
ΔΕΙΤΕ γιατί τα λέμε αυτά και να μας πείτε αν έχουμε άδικο. Πριν από ημέρες ο δήμαρχος έδωσε μια συνέντευξη Τύπου. Ξέρετε, από αυτές που γίνονται για δηλωθεί μιά παρουσία ή μιά (ανύπαρκτη) δράση. Κάτι έπρεπε να πει και βρήκε (πάλι) το... φυσικό αέριο. Πότε αυτός, πότε ο Περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης, κάτι θα πουν για το θέμα. Ενδιαφέρει, βλέπετε, τους πολίτες και τούτοι οι φωστήρες διαγκωνίζονται ποιός θα φανεί ότι νοιάζεται περισσότερο.
ΕΙΠΕ, λοιπόν, η προσωποποίηση της ρήσης του Ριβαρόλ: "... Η διαβούλευση (για το φυσικό αέριο) συμπίπτει χρονικά με την εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ενέργειας του Δήμου, όπου εξετάζονται οι δράσεις για τη μείωση του δημοτικού ενεργειακού αποτυπώματος, με ορίζοντα το 2030 και το 2050"! Καταλάβατε κάτι, πέραν της φαιδρότητας του πράγματος; Σε εμάς πάντως θύμισε τον Τσοχατζόπουλο, όταν έκανε δηλώσεις για το... σοσιαλιστικό όραμα του ΠΑΣΟΚ!
ΕΛΥΣΕ ο κ. Μπέγκας όλα τ' άλλα προβλήματα των Ιωαννίνων και σχεδιάζει, λέει, το ενεργειακό... αποτύπωμα του Δήμου για το... 2030 και το… 2050! Αν δεν πρόκειται για φραστικό λάθος ή παιχνίδια του "δαίμονα" του ηλεκτρονικού υπολογιστή, κατά τη σύνταξη του δελτίου Τύπου (7 Αυγούστου), τότε σίγουρα πρόκειται για... μεγαλειώδη πομφόλυγα και αμετροέπεια, η οποία εκθέτει ανεπανόρθωτα τον δήμαρχο.
ΔΕΝ διαψεύστηκε, όμως, όταν δημοσιοποιήθηκε κι έτσι πρέπει να θεωρήσουμε ότι αποδόθηκαν απολύτως σωστά οι δηλώσεις του κ. Μπέγκα. Για να γελάει κάθε πικραμένος σε τούτη την πόλη, όπου ανθεί η μπουρδολογία, εκπορευόμενη εκ των χειλέων ονειροβατούντων "παραγόντων", για να καλύπτουν την ανεπάρκειά τους. Η οποία φυσικά και δεν περνά απαρατήρητη από τους πολίτες.
ΔΙΟΤΙ η πόλη βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση από ποτέ άλλοτε. Πολλοί δρόμοι μοιάζουν βομβαρδισμένοι και η καθαριότητα δεν είναι στα καλύτερά της. Οι παιδικές χαρές διαλυμένες. Τα δημοτικά διαμερίσματα και οι πρώην Δήμοι σε εγκατάλειψη. Οι πολίτες δεν μπορούν να δουν τον δήμαρχο. Αυτός ασχολείται με τις... διεθνείς σχέσεις, πλέον. Οι αντιδήμαρχοι άφαντοι, πλην εξαιρέσεων. Οι ρεαλιστικές πρωτοβουλίες ανύπαρκτες. Περισσεύουν, όμως, οι ουτοπιστικοί σχεδιασμοί και οι προσπάθειες εντυπωσιασμού με δράσεις σαν το Φεστιβάλ... τσιχλόφουσκας και αγώνες δρόμου.
ΜΕ τέτοια κατάσταση ο κ. Μπέγκας τολμά να ομιλεί για... εκπόνηση σχεδιασμών για το ενεργειακό... αποτύπωμα για το 2030 και το 2050! Τώρα για ποιό λόγο δεν είπε για την προσεχή πενταετία ή το... 2040 και πήγε στο 2050, δεν το διευκρίνισε ο άνθρωπος που παριστάνει την αυτοδιοικητική αυθεντία, εμπνεόμενος από τον ομόλογό του της Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη. Κι όμως, ο κ. Θωμάς Μπέγκας θέλει να είναι εκ νέου υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές. Για να ολοκληρώσει, είπε, το έργο του! Ποιό ακριβώς, εναπόκειται στους Γιαννιώτες να κρίνουν.
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr