stoTapsi

Έχει δίκιο ο αντιπρόεδρος Μάκης Χρυσοστόμου που διαφωνεί
Γράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής
deyaiΣτα "μαχαίρια" βρίσκονται οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΙ με τον αντιπρόεδρο κ. Μάκη Χρυσοστόμου, με το δίκιο αυτή τη φορά να βρίσκεται προς την πλευρά του και η απόφασή του να τυγχάνει της επιδοκιμασίας των πολιτών, που στην πλειοψηφία τους δυσκολεύονται να πληρώνουν ακόμη και τα στοιχειώδη.
Διότι δεν φτάνει που ακριβοπληρώνουν το νερό, τώρα οι 177 με παχυλές απολαβές εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΙ, απαιτούν να τους δίδεται σε χρήμα το κόστος των ειδών ένδυσης, ατομικής προστασίας και του... γάλακτος!
Αυτά τα είδη κανονικά πρέπει να χορηγούνται στο εργατοτεχνικό προσωπικό και φυσικά όχι στους διοικητικούς υπαλλήλους. Είχε επικρατήσει, όμως, να παρέχονται σε χρήμα σε όλους ανεξαιρέτως, με εξαιρετικά μεγάλο κόστος για τη ΔΕΥΑΙ, που ανέρχεται σε πεντακόσια ευρώ ετησίως για τον καθένα, δηλαδή πάνω από 120.000 ευρώ το χρόνο !
Εκδόθηκε, λοιπόν, το ένταλμα πληρωμής κατά τα ειωθότα, αλλά ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου το επέστρεψε αθεώρητο ( αριθ.πράξης 17/ 2018) σύμφωνα με το νόμο 4484/2017, άρθρο 43, παράγρ.4.
Οι 177 της ΔΕΥΑΙ προσέφυγαν στο Ειρηνοδικείο και επέτυχαν την έκδοση διαταγής πληρωμής, για ένα ποσό 123.500 ευρώ συνολικώς, αγνοώντας (;) η δικαστής την ύπαρξη του προαναφερθέντος νόμου!
Πολύ σωστά, στη συνέχεια, ο αντιπρόεδρος της επιχείρησης κ. Μάκης Χρυσοστόμου, προσέφυγε στο ίδιο δικαστήριο, επιτυγχάνοντας την έκδοση προσωρινής διαταγής αναστολής εκτέλεσης της διαταγής πληρωμής, επικαλούμενος το νόμο, που λέει ότι δεν πρέπει να δίδονται χρήματα, αλλά τα είδη όπως ορίζονται και από τον κανονισμό της ΔΕΥΑΙ, για να συζητηθεί οριστικώς η αίτηση αναστολής την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου .
Μη μας ρωτήσετε πως συμβαίνει το ίδιο δικαστήριο να διατάσσει την καταβολή σε χρήμα και μετά να εκδίδει διαταγή αναστολής εκτέλεσης. Εκείνο που έχει σημασία είναι πως αφού ο νόμος λέει ότι πρέπει να δίδονται σε ειδικές κατηγορίες είδη, όπως στολές εργασίας, γαλότσες, κράνη και γάλα, έτσι πρέπει να γίνει κι όχι να παίρνουν ΟΛΟΙ, μέχρι και διευθυντικά στελέχη, από πεντακόσια ευρώ, επιπλέον των αποδοχών τους, που θεωρούνται ήδη από τις πλέον υψηλές.

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version