stoTapsi

Γράφει ο Κώστας Καλτσής
Mitropolitis IoanninonΕπικαλούμενος την... επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, ζητά από τους πιστούς τον οβολόν τους, για να χτιστεί εκκλησία στο όνομα του Αγ. Παισιου στα Γιάννινα, στην Κιάφα, σε οικόπεδο που δώρισε ο Δήμος!
Γι αυτό και με εγκύκλιό του, που διαβάζεται στις εκκλησίες, καλεί σε μάζεμα χρημάτων, διότι η Μητρόπολη δεν έχει και θα απαιτηθούν πολλές χιλιάδες ευρώ, όπως τονίζει, χωρίς να λέει πόσα!
Η απόφαση του μητροπολίτη - ιδίως αυτόν τον καιρό - είναι τουλάχιστον περίεργη και η επίκληση του Αγίου Πνεύματος, αποτελεί ύβρη.
Η Μητρόπολη δεν έχει χρήματα, τα Αγαθοεργά είναι χρεοκοπημένα, όπως είχε πει, τόσο που δεν μπορούν να συντηρήσουν το γηροκομείο, οι πολίτες δυσκολεύονται να επιβιώσουν και τα Γιάννινα έχουν πλήθος εκκλησιών.
Θα ήταν προτιμότερο να ζητούσε από τους πιστούς να στηρίξουν το γηροκομείο, όπου φιλοξενούνται ηλικιωμένοι συμπολίτες ή και να βοηθηθούν άστεγοι και παιδάκια.
Είμαστε σίγουροι ότι κάτι από όλα αυτά θα προτιμούσε και ο Άγιος Παίσιος, από το να γίνει τώρα μια εκκλησία με το όνομά του!

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version