stoTapsi

logo Sports LabΈνα σύγχρονο εργομετρικό κέντρο ξεκινάει στα Ιωάννινα από τον καθηγητή φυσικής αγωγής του Αρσακείου Σχολείου Ιωαννίνων και προπονητή ποδοσφαίρου και φυσικής κατάστασης κ. Βασίλη Καλτσή.
Πρόκειται για ένα καινοτόμο project για τα δεδομένα της βορειοδυτικής Ελλάδος που έχει σκοπό να συμβάλλει στην μεγιστοποίηση των επιδόσεων των αθλητών στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης (ταχύτητα, δύναμη, αντοχή, πρόληψη τραυματισμών κτλ).

Το Sports Lab θα χρησιμοποιεί μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας προκειμένου η προπονητική διαδικασία να στηρίζεται σε αριθμούς και αποτελέσματα παρά σε υποκειμενικές εκτιμήσεις αμφιβόλου προελεύσεως.

- Ανάλυση σώματος των αθλητών με πληροφορίες για το βάρος, ποσοστό Λίπους %, λιπώδη, άλιπη, οστική και μυϊκή μάζα, μεταβολική ηλικία, ημερ. θερμ. πρόσληψη, σπλαχνικό λίπος και συνολικά υγρά (Kg, %).

- Καρδιακή, πνευμονική και μεταβολική ανάλυση αθλητών με φορητό μηχάνημα αξιολόγησης (μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου κτλ)

- Σύστημα συλλογής δεδομένων για τη μέτρηση εκρηκτικής και ελαστικής ισχύος, περιλαμβανομένων των μετρήσεων χρόνων αντίδρασης σε οπτικά και ηχητικά ερεθίσματα με τον προπονητή να έχει στη διάθεσή του πολυάριθμους δείκτες αξιολόγησης όπως: των αριθμό αλμάτων. τους χρόνους επαφής, τους χρόνους πτήσης, το ύψος άλματος σε cm, το ρυθμό, την ενέργεια (J/kg), την ειδική ισχύ (W/kg), τη συνολική ενέργεια (J), τη συνολική ισχύ (w), κτλ.
- Καταγραφή χρόνου επαφής με το έδαφος, τους χρόνους πτήσης και το μήκος διασκελισμού του αθλητή κατά το τρέξιμο.
- Αξιολόγηση της μυϊκής ασυμμετρίας των κάτω άκρων και αξιολόγηση παραμέτρων όπως: φόρτιση δεξιού και αριστερού κάτω άκρου, ισορροπία και ιδιοδεκτικότητα, έλεγχος του κέντρου βάρους, μέγιστη δύναμη και συμμετρία.
Το εργομετρικό κέντρο απευθύνεται σε όλους τους αθλητές και ασκούμενους που θέλουν να εξελιχθούν, να βελτιώσουν τις φυσικές τους ικανότητες ασχολούμενοι είτε ερασιτεχνικά είτε επαγγελματικά με τον αθλητισμό.

Περισσότερες πληροφορίες στο 6972301999, Βασίλης Καλτσής

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version