stoTapsi

anexartitidimotikiprotoporiaΣτο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σχοινί και στον ρόλο του κρεμασμένου βρίσκεται και αυτή την φορά η προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΥΑΙ, η οποία αντί να απολογείται για τα εγκλήματα που διέπραξε επί πέντε σχεδόν χρόνια, βυθίζοντας στα χρέη την επιχείρηση και στην αναξιοπιστία, βρίσκουν τώρα το θράσος να καταγγέλλουν την μόλις δύο μηνών διοίκηση, η οποία προσπαθεί να βάλει μια τάξη. Μιλούν για αταξία στην σημερινή διοίκηση της ΔΕΥΑΙ, εκείνοι που επί θητεία τους, την βούλιαξαν στα χρέη και που έκαναν επάγγελμα το «πλιάτσικο», δημιουργώντας πελατειακές σχέσεις, τέτοιες που να φέρουν την επιχείρηση στην πιο δυσχερή θέση. Η σημερινή διοίκηση καλείται να μαζέψει τα συντρίμμια που άφησε φεύγοντας η «παρέα» Μπέγκα – Χρυσοστόμου και να είναι σίγουροι πως θα τα καταφέρει.
Δείχνει να νοιάζεται ο κ. Μπέγκας, πολύ όψιμα όμως για την τύχη και το καθεστώς που διαμορφώνεται στις εργασιακές σχέσεις, ξεχνώντας ότι όλα τα χρόνια της θητείας τους αυτές οι σχέσεις είχαν φτάσει σε ακραίες καταστάσεις. Επίπλαστο και άκαιρο το ενδιαφέρον για τις εργασιακές σχέσεις, που θα διέπουν AMΕA στην επιχείρηση. Εντελώς παράνομα, στην ημέρα ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου η απερχόμενη διοίκηση υπέγραφε τις νέες συμβάσεις των συγκεκριμένων εργαζομένων, χωρίς να διασφαλίζεται και να νομιμοποιείται αυτή η σχέση εργασίας ενώ η σύμβασή τους λήγει στις 13-01-20020. Προς τι λοιπόν η βιασύνη η οποία είναι φυσικό να γεννά κάθε είδους υποψία; Αλήθεια η τώρα κοπτόμενη για τα AMΕA προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΥΑΙ, δεν ήταν εκείνη που απέλυσε στην αρχή της θητείας της πολλά άλλα ΑΜΕΑ, ένας εκ των οποίων λίγο καιρό μετά εγκατέλειψε τα εγκόσμια από την βαριά κατάθλιψη στην οποία οι τώρα ευαίσθητοι τον οδήγησαν; Η νέα Δημοτική Αρχή και η νέα διοίκηση της ΔΕΥΑΙ, ούτε ανάλγητη είναι, ούτε όμως θα αγνοήσει την νομιμότητα των διαδικασιών όπως κατά κόρον έκανε η προηγούμενη διοίκηση. Ένα τέτοιο θέμα είναι πολύ σοβαρό και δεν θα πρέπει να το ευτελίζουν εκείνοι που πολύ όψιμα σκέπτονται για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Θέλει δεν θέλει, η παράταξη Μπέγκα, θα γίνει κάθε έλεγχος νομιμότητας των πράξεων τους ,εκτός και αν τα μέλη της έχουν διαφορετική άποψη περί αυτής.
Η επιλεκτική ευαισθησία της παράταξης Μπέγκα και του ίδιου του πρώην Δημάρχου, καθόλου δεν βοηθούν στο να μπει στο δρόμο της κανονικότητας η ΔΕΥΑΙ. Επισημαίνουμε ότι στη συνεδρίαση 04/11/2019 του ΔΣ της ΔΕΥΑΙ η συζήτηση για τα ΑΜΕΑ στην επιχείρηση, είχε να κάνει με την νομιμότητα της διαδικασίας της μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου και κυρίως τον χρόνο που επέλεξε η προηγούμενη διοίκηση να κάνει την μετατροπή 30/08/2019. Κανείς λόγος δεν έγινε για απολύσεις, όπως ισχυρίζεται ψευδώς η πλευρά Μπέγκα. Ωστόσο το ίδιο θέμα θα επανέλθει αμέσως στο προσεχές διάστημα και βεβαίως μέσω της νομίμου οδού και όχι κρυφίως, όπως συνήθιζε να κάνει η προηγούμενη διοίκηση. Μια διοίκηση που το μόνο στίγμα που άφησε είναι αυτό της κακοδιοίκησης και της κακοδιαχείρισης.
Όσον αφορά για την λυματολάσπη, θα συνιστούσαμε υπομονή και αυτοσυγκράτηση για όσα θα ακολουθήσουν. Η ΔΕΥΑΙ πάντως δεν θα εξακολουθήσει να λειτουργεί ως ξέφραγο αμπέλι και φέουδο κανενός.

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version