stoTapsi

logo orizontesΈχω δεσμευτεί ότι από τη θέση της αντιπολίτευσης θα «σύρω» και θα αλλάξω τη νοοτροπία των αρχών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο βαθμό που μου επιτρέπεται, ούτως ώστε σε τέσσερα χρόνια η Ήπειρος, με δική μας πρωτοβουλία και πίεση, να μη μοιάζει με την Ήπειρο που βρήκαμε όταν εισήλθαμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Το πετυχαίνουμε, σιγά σιγά σε όλα τα μέτωπα οι Ορίζοντες Ηπείρου δικαιωνόμαστε.
Όταν κυκλοφόρησε η ιδρυτική διακήρυξη των Οριζόντων Ηπείρου που οδήγησε στην τελική συγκέντρωση 330 υπογραφών, ένα από τα τρία χαρακτηριστικότερα στοιχεία ήταν η καταπολέμηση της ανεργίας.
Μάλιστα, προεκλογικά βάλαμε την ανεργία στο κέντρο του πολιτικού διαλόγου και λοιδορηθήκαμε διότι υποτίθεται «δεν ξέραμε» τι ακριβώς είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Τις τελευταίες δυο εβδομάδες όμως οι έστω ερασιτεχνικοί τρόποι αντιμετώπισης της ανεργίας είναι ενθαρρυντικό δείγμα ότι τελικώς είχαμε δίκιο και αποδείξαμε για ακόμη μια φορά ότι η πολιτική είναι αυτό που εσύ θέλεις και όχι αυτό που σου επιβάλλουν τα τυπικά όρια όλων εκείνων που ασχολούνται ιστορικά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Και σήμερα στην Ήπειρο για να πάμε μπροστά πρέπει να τολμήσουμε.
Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι το κεντρικό κράτος και η τοπική περιφερειακή αρχή εσχάτως εμφανίζονται να αντιλαμβάνονται το πρόβλημα της υψηλής ανεργίας στην Ήπειρο.
Δε μπορώ ωστόσο να μην παρατηρήσω πως το πρόβλημα είναι για χρόνια υπαρκτό, γι' αυτό και οι "Ορίζοντες Ηπείρου", στο προεκλογικό τους πρόγραμμα το έθεσαν στο επίκεντρο κάθε αναπτυξιακού σχεδιασμού για το μέλλον της περιοχής.
Είναι για χρόνια υπαρκτό και όπως επισημάναμε και σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας, η μεν Περιφερειακή Αρχή που επί σχεδόν δέκα χρόνια, διαχειρίζεται τους ευρωπαϊκούς πόρους του ΠΕΠ, δε φρόντισε να σχεδιάσει ένα πρόγραμμα για την ενίσχυση της απασχόλησης αλλά ήλθε να το κάνει σήμερα, το δε κεντρικό κράτος ποτέ μέχρι σήμερα, δεν πιέστηκε από την τοπική αρχή, νυν Περιφερειακή και πρώην Νομαρχιακή, να σχεδιάσει στοχευμένα προγράμματα για τους ανέργους της περιοχής, σαν αυτό που εξαγγέλθηκε σήμερα από το διοικητή του ΟΑΕΔ, ότι θα γίνει για 500 ανέργους, ηλικίας 18-30 ετών.
Το πρόβλημα της ανεργίας στην Ήπειρο είναι υπαρκτό, όπως παραδέχτηκε ο διοικητής του ΟΑΕΔ, γεγονός που διαψεύδει τους κατά καιρούς πανηγυρισμούς του Περιφερειάρχη Ηπείρου, ότι η ανεργία στην Ήπειρο έχει πέσει.
Εμείς ως παράταξη της αντιπολίτευσης, θα συνεχίσουμε να πιέζουμε, με θέσεις και προτάσεις.
Υ.Γ: Παρεμπιπτόντως, οι αρμοδιότητες των αντιπεριφερειαρχών έχουν περιεχόμενο ή είναι τίτλοι κενοί νοήματος, γιατί αν ισχύει το πρώτο, γιατί απουσίαζε από τη συνάντηση με τον διοικητή του ΟΑΕΔ στο Μέγαρο της Περιφέρειας, ο "αντιπεριφερειάρχης απασχόλησης" κ. Β. Γοργόλης;

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version