stoTapsi

Γράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής
Tatiana mitsotakisKaxrimanis mitsotakisΆμα δεν ξέρεις, ρωτάς! Αυτό έπρεπε να είχε υπόψη του ο Πρόεδρος της Ν.Δ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, που όταν ήλθε στα Γιάννινα ευχήθηκε... καλή επιτυχία στην αντιπεριφερειάρχη και υποψηφία δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Τατιάνα Καλογιάννη και έπλεξε το εγκώμιο του κ. Αλ. Καχριμάνη, αναφέροντας το εργοστάσιο ανακύκλωσης - διαχείρισης απορριμμάτων, ως απόδειξη της επιτυχίας τους!
Για να δούμε, λοιπόν την αποτελεσματικότητά του διδύμου της... συμφοράς, αφού η Τατιάνα φέρεται να δρα υπό τη σκέπη και τις ευλογίες του Αλέκου, έχοντας η Ήπειρος τη χαμηλότερη απορρόφηση του ΕΣΠΑ:

1) Ο κ. Μητσοτάκης έπρεπε να γνωρίζει ότι η δήθεν εκλεκτή του έπρεπε προ πολλού να εκπέσει του αξιώματός της, διότι η οικογενειακή της τεχνική εταιρία VERITEK (με το 9% των μετοχών δικό της και το υπόλοιπο του συζύγου της), κατασκεύαζε μέχρι το 2016, έργο ύδρευσης στα Γιάννινα, με πηγή χρηματοδότησης την Περιφέρεια, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης και τις εντολές πληρωμής υπέγραφε η ίδια, ως αντιπρόεδρός του, όπως έχουμε ξαναγράψει. Αρκεί ότι την προστατεύει ο εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσών Καχριμάνης;

2) Αλήθεια, δεν του είπε κανείς ότι η κ. Καλογιάννη, παρανόμως υπογράφει επί τόσα χρόνια ως... αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, αφού δεν υπάρχει ειδική απόφαση του Περιφερειάρχη, δημοσιευμένη σε ΦΕΚ;

3) Ο Πρόεδρος της Ν.Δ μπορούσε να είχε πληροφορηθεί, ότι οι διαδικασίες δημοπράτησης για το πολυδιαφημιζόμενο έργο της επεξεργασίας των Αστικών Στερεών Αποβλήτων, διήρκεσαν τέσσερα χρόνια και συνολικώς έξι χρόνια για να λειτουργήσει στοιχειωδώς. Επιπλέον, για έναν από τους σταθμούς μεταφόρτωσης χρειάστηκαν δύο χρόνια, από την προκήρυξη μέχρι την υπογραφή της σύμβασης, δόθηκε προκαταβολή 2.970.000 ευρώ και παρά τις παρατάσεις ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί τα έργα υποδομής.

4) Δεν μπορεί, κάτι θα είχε μάθει, θα έπρεπε να τον είχαν ενημερώσει οι συνεργάτες του, ότι η υποψηφία δήμαρχος (παραμένει στη θέση της αντιπεριφερειάρχη μη τυχόν και χάσει το μισθό της και την όποια επιρροή...), η τάχα ειδική στο ΕΣΠΑ, δεν μπόρεσε να αποτρέψει την οικογενειακή επιχείρηση Veritek, από το κηρυχθεί έκπτωτη για το έργο της κατασκευής του ορόφου της καρδιολογικής κλινικής του Τζανείου νοσοκομείου, το οποίο της ανατέθηκε παρά το γεγονός ότι άλλη εταιρία είχε πολύ καλύτερη προσφορά!

5) Προφανώς και δε θα είπαν τίποτε στον κ. Μητσοτάκη, για τις... μπίζνες της οικογενειακής επιχείρησης με τη μονάδα επεξεργασίας λυματολάσπης στο Δήμο Ζίτσας (με τις ευχές Καχριμανη), η οποία θεωρείται παράνομη! Αλλά, θα είπαν, "βάλαμε χέρι στα σκουπίδια, ας απλώσουμε και το άλλο στη λυματολάσπη" γενικότερα και ειδικότερα του Δήμου Ιωαννιτών, της ΔΕΥΑΙ!

6) Και τα... ψάρια στον Αμβρακικό, περιμένουν ακόμη κ. Μητσοτάκη τη σωτηρία τους από Καχριμάνη και Τατιάνα! Για το πολυδιαφημισμένο έργο της εφαρμογής μεθοδολογίας ελέγχου των ρύπων κλπ στο Αμβρακικό, που κόστισε 150.000 ευρώ και χρειάστηκαν... 62 μήνες για να τελειώσει αυτός ο έλεγχος αντί για 25! Όχι, ούτε ένα ψάρι δεν... αισθάνθηκε καλύτερα!

7) Και καλά, άντε αυτά δεν τα γνώριζε. Για την περίφημη αμαρτωλή ΜΚΟ, τη Humanet, (δική της και του συζύγου της), για την οποία είχε βουίξει το Πανελλήνιο, δεν άκουσε;
Άμα θέλει λεπτομέρειες να του δώσουμε, θα του πουν και οι συμβουλάτορές του, αλλά "διαχειρίστηκε" πάνω από 2,5 εκ, ευρώ, για να φτιάξει... ψαρόβαρκες στη Σρι Λάνκα, κάποιες άλλες "δράσεις" στην Αλβανία και Κούβα, αλλά και να κάνει... πληθυσμιακή μελέτη των Γκαγκαούζων της Μολδαβίας!
Αξίζει δε να σημειωθεί, ότι όπως γράφτηκε ερευνάται και η ανάθεση προμήθειας εξοπλισμού στη Fiber Link ΕΠΕ, που ανήκε σε συνεργάτες της Veritek, την οποία ελέγχουν η Τατιάνα και ο σύζυγός της. Επιπλέον καταγράφεται κατάτμηση των προμηθειών, έτσι ώστε να γίνουν πρόχειροι κι όχι ανοιχτοί διαγωνισμοί, για βρίθουν όλα παρανομιών!

8) Κάποιος έπρεπε να ενημερώσει τον κ. Μητσοτάκη, ότι η επίδοξη δήμαρχος Ιωαννίνων, που τώρα άρχισε να... γνωρίζει την πόλη και να... κυκλοφορεί, έχει μπλέξει για τα καλά μετά του συζύγου της με τη Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος! Οι εταιρίες τους Veritek και Verilog, φέρεται να... αντάλλασσαν τιμολόγια, για να καλύψουν αλισβερίσια τους με επιδοτήσεις για έργα! Η υπόθεση εκκρεμεί στην Εισαγγελία Ιωαννίνων, ύστερα από παραγγελία της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος! Πώς το βλέπει, αυτή θα... σώσει τα Γιάννινα; (Στη διάθεση κάθε αρμόδιου τα στοιχεία.)

9) Αλήθεια, να υποθέσουμε ότι πράγματι δε γνωρίζει κανείς τίποτε στη ΝΔ, για την αλυσίδα των ξενώνων του κ. Καχριμάνη; Τη βιομηχανία των απευθείας αναθέσεων μέχρι και σε συγγενείς του, την οικογένειά του, τη χονδροειδή παρανομία με τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις του γιου του και μάλιστα σε προστατευόμενη περιοχή; Τα σκάνδαλα επί σκανδάλων, στα οποία πρωταγωνιστεί ο "εκλεκτός", που επί τριάντα και πλέον χρόνια σιτίζεται από το Δημόσιο, εμάς όλους, ως η απόλυτη έκφραση του επαγγελματία πολιτικού; Που απειλεί όσους δεν θα τον ψηφίσουν και θα στηρίξουν τον Ριζόπουλο;
Και για ποιά ανάπτυξη της Ηπείρου, μας είπατε: Η ΕΛΣΤΑΤ και EUROSTAT, λένε ότι η περιοχή κατέχει την πρωτιά στην υπανάπτυξη, στη φτώχεια και την ανεργία! Ούτε αυτό το γνωρίζατε;

10) Και τέλος: Και οι δύο βουτηγμένοι στη διαπλοκή και στη λάσπη που χρειάστηκε για να χτίσουν ένα άθλιο πελατειακό σύστημα, το οποίο αποβαίνει σε βάρος του συμφέροντος του Δημοσίου, ημών όλων δηλαδή, συμπεριφερόμενοι ως η Ήπειρος και τα Γιάννινα να είναι τσιφλίκι τους. Μάλιστα δε ο κ. Καχριμάνης στον πανικό του μην τυχόν και χάσει, δε διστάζει να απειλεί τους πολίτες για το τι θα γίνει την επόμενη ημέρα!
Να τους χαίρεται και τους δύο η Ν.Δ...

* Δε γνώριζε, δε ρώτησε κιόλας, αλλά... "Κυριακή ,κοντή γιορτή" , λέει ο λαός μας...

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version