stoTapsi

A+ A A-
Γράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής
giotitsasΩς συκοφαντικό χαρακτηρίζει ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων κ . Θωμάς Γιωτίτσας το σχόλιό μας στις 19-6-19, σχετικώς με ατόπημά του να ζητήσει την ψήφο των πολιτών με επιστολές με το λογότυπο του Δήμου.
Τον ενόχλησε περισσότερο που γράφαμε ότι "οι πολίτες πλήρωσαν την καμπάνια του" , ενώ εκείνος διατείνεται ότι πλήρωσε ο ίδιος τα ταχυδρομικά τέλη. Μας έστειλε μάλιστα και μια απόδειξη των ΕΛΤΑ , αλλά δεν θα λέγαμε ότι αποτελεί και ισχυρό επιχείρημα. Εκτιμούμε όμως την ευθιξία του.
Giotitsas epistolhΤέλος πάντων, δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε τα λεγόμενά του, αλλά φυσικό ήταν να υποθέσει οποιοσδήποτε αυτό που γράφαμε, αφού οι φάκελοι και τα επιστολόχαρτα ήταν του Δήμου, τα οποία κακώς χρησιμοποίησε, διότι κι αυτά οι δημότες τα πληρώνουν.
Κατά τα άλλα, ούτε ανακριτές είμαστε, ούτε οικονομικοί επιθεωρητές για να ερευνήσουμε τα κιτάπια του Δήμου και βεβαίως δεν μας ενδιαφέρουν τα... μαθήματα δεοντολογίας που μας δίνει. Αυτά καλό είναι να τα δώσει στο δήμαρχο και κάποιους συναδέλφους του, που δεν έχουν τηρήσει μέχρι τώρα κανένα κανόνα.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ

Κύριε Καλτσή,

Με έκπληξη διάβασα στο site σας το δημοσίευμα με τίτλο «Οι πολίτες πλήρωσαν ακριβά την «καμπάνια» του κ. Γιωτίτσα». Στο συγκεκριμένο συκοφαντικό και παντελώς αναληθές σχόλιο που χρησιμοποιεί χαρακτηρισμούς πεζοδρομίου, με κατηγορείτε ότι με έξοδα του Δήμου απέστειλα επιστολές σε συμπολίτες μας για να προωθήσω την υποψηφιότητα μου στις Δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου.
Με κατηγορείτε με λίγα λόγια για διασπάθιση δημόσιου χρήματος προς ίδιον όφελος, κατηγορία εξαιρετικά σοβαρή και ποινικά κολάσιμη όταν δεν τεκμηριώνεται, αφού ισχυρίζεστε ότι τα ταχυδρομικά τέλη για την αποστολή των επιστολών πληρώθηκαν από τον Δήμο Ιωαννιτών, χωρίς να προσκομίζετε το παραμικρό αποδεικτικό στοιχείο (π.χ. Χρηματικό Ένταλμα Πληρωμής από το Δήμο).
Το μόνο «στοιχείο» που επικαλείστε είναι οι φάκελοι των επιστολών όπου αναγράφεται η ιδιότητα μου ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών (την οποία κατείχα και εξακολουθώ να κατέχω).
Επειδή το συγκεκριμένο σχόλιο θίγει την τιμή και την υπόληψη μου, και επειδή στη σύντομη ενασχόληση μου με τα κοινά δεν έχω δώσει ποτέ κανένα δικαίωμα ότι δεν προασπίζομαι με ήθος και υπευθυνότητα τα συμφέροντα του Δήμου μας, οφείλω να σας αναφέρω ότι όλα τα έξοδα που αφορούν την αγορά των φακέλων και τα ταχυδρομικά τέλη έχουν πληρωθεί με δικά μου χρήματα και, προφανώς όχι από τον Δήμο. Όλα τα αποδεικτικά στοιχεία (τιμολόγια, αποδείξεις πληρωμής και κινήσεις των προσωπικών τραπεζικών μου λογαριασμών) είναι στη διάθεση των αρμοδίων αρχών αν χρειαστεί, παρά το γεγονός ότι ο καταγγέλλων φέρει την ευθύνη να αποδείξει με αδιάσειστα και σαφή στοιχεία την αλήθεια των ισχυρισμών του και τα οποία οφείλατε να αναζητήσετε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιο σας, θίγοντας με βάναυσο τρόπο την τιμή και την υπόληψη μου.
Για τους λόγους αυτούς, ζητώ να δημοσιεύσετε την παρούσα επιστολή μου και είτε να προσκομίσετε αδιάσειστα στοιχεία που να αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς σας (κάτι που σας διαβεβαιώνω ότι είναι αδύνατον) ή, σε αντίθετη περίπτωση, να ανακαλέσετε το δημοσίευμα σας. Προφανώς επιφυλάσσομαι για την άσκηση παντός ένδικου μέσου για την αποκατάσταση της τιμής μου.
Πιστεύω ακράδαντα στην ελεύθερη δημοσιογραφία και στην θεμελιώδη υποχρέωση των Μέσων Ενημέρωσης να ασκούν κριτική στους αιρετούς κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Δεν μπορώ όμως να δεχτώ, όπως πιστεύω και το σύνολο των υγιώς σκεπτόμενων πολιτών, την χωρίς τεκμηρίωση συκοφάντηση προσώπων, αποκλειστικά εξαιτίας αντίθετων πολιτικών πεποιθήσεων και προσωπικών στρατηγικών. Όλοι μας έχουμε μια διαδρομή και μια ιστορία στην τοπική κοινωνία. Στο τέλος όλους θα μας κρίνουν οι Γιαννιώτες.

Θωμάς Δ. Γιωτίτσας
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr