stoTapsi

Γράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής
dedesΜετά από μιά δεκαετία ανακρίσεων, ασκήθηκαν τελικώς ποινικές διώξεις από το Συμβούλιο Εφετών Ιωαννίνων, γιά την πολύκροτη υπόθεση της αρχαιοκαπηλίας και εμπορίας ιερών εικόνων στην Ήπειρο και ανά την Ελλάδα.
Ως "εγκέφαλος" φέρεται ο αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Δέδες, ευνοούμενος και προστατευόμενος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, που στο παρελθόν υπηρέτησε επί σειρά ετών και στη Μητρόπολη Ιωαννίνων και στη Μονή Τσούκας - και τώρα στην Αρχιεπισκοπή.
Ο αρχιμανδρίτης κατηγορείται για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής κατ' επάγγελμα πράγματος αφιερωμένου στη θρησκευτική λατρεία.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο στην οργάνωση μετείχαν άλλα πέντε άτομα και σε όλους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι έως ότου εκδικασθεί η υπόθεση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για την περίπτωση του Φιλόθεου είχε στείλει επιστολή στην Εισαγγελική Αρχή Ιωαννίνων ο Αρχιεπίσκοπος, ζητώντας εμμέσως πλην σαφώς ευμενή μεταχείριση!
Πάντως, επειδή έχουμε ασχοληθεί με το θέμα, στη δίκη (που δεν θα αργήσει να γίνει) αναμένονται ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις και εκπλήξεις και για τον επιπρόσθετο λόγο ότι φαίνεται να υπάρχουν πολλά κενά και σκοτεινά σημεία, κυρίως ως προς τις σκοπιμότητες που λέγεται ότι υπάρχουν και τις κατηγορίες που αποδίδονται στους κατηγορουμένους.

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version