stoTapsi

Γράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής
Orkomosia ND 2019ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ στην πραγματική κανονικότητα μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου. Η Ν.Δ σχημάτισε αυτοδύναμη κυβέρνηση, που από την πρώτη ημέρα άρχισε τη δουλειά. Στο ξεκίνημά τους οι υπουργοποιηθέντες δείχνουν σοβαροί και όλοι ελπίζουν να συνεχίσουν έτσι. Για να εκλείψουν οι φαιδρότητες με τα σανδάλια, τα ποικιλόχρωμα σακίδια στην πλάτη και τη χυδαιότητα λόγων και έργων. Για να υπάρξει μια νέα πορεία της χώρας, χωρίς πισωγυρίσματα, διότι κανείς δεν μπορεί να αντέξει άλλο την ασφυκτική οικονομική πολιτική που ακολουθούνταν.

ΜΕ τη Βουλή, που θα συγκροτηθεί σε Σώμα με την ορκωμοσία των βουλευτών τις προσεχείς ημέρες, θα αρχίσει και το νομοθετικό έργο. Εκεί αναμένεται να κριθεί και η αναμφισβήτητη αξιοσύνη του Πρόεδρου της, του συμπατριώτη μας κ. Κώστα Τασούλα, τον οποίο πρότεινε ήδη ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης για το πολύ σημαντικό αξίωμα. Σίγουρα θα επιτύχει, διότι και έμπειρος είναι και γνώσεις έχει και χιούμορ - συχνά δολοφονικό - που είναι απαραίτητο για τον χειρισμό κρίσεων.

ΞΕΡΕΤΕ, όμως, τι μας έκανε εντύπωση; Η σπουδή κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που την πρώτη κιόλας ημέρα μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, χωρίς διατηρήσουν καν τα προσχήματα, δήλωσαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει πάλι στους δρόμους! Έτσι, χωρίς συγκεκριμενοποίηση των λόγων που θα τους οδηγήσουν σε τέτοιες πρακτικές! Δηλαδή, διαδηλώσεις, εμπρηστικά συνθήματα, επεισόδια, καταστροφές! Προφανώς για να υπερασπιστούν δήθεν τα... λαϊκά δικαιώματα, τα οποία όμως εκείνοι ως κυβέρνηση αγνόησαν επιδεικτικά.

ΑΥΤΑ τα δικαιώματα, προεξοφλούν λοιπόν εκείνοι που τα εξευτέλισαν, ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ θα τα καταπατήσει! Κι αυτό παρόλο ότι ετοιμάζει νομοσχέδια μείωσης του ΕΝΦΙΑ, του ΦΠΑ και της φορολογίας, που θα ψηφιστούν άμεσα! Εξανίστανται ήδη για την απομάκρυνση του αρχηγού της αστυνομίας, που πήγαινε ως χειροκροτητής στις συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ως να έπρεπε να τον επιβραβεύσει η νέα κυβέρνηση και για την ανοχή στην ανομία. Το ίδιο κάνουν και για την εξαγγελθείσα κατάργηση του περίφημου ασύλου, που μετέτρεψε τα πανεπιστήμια σε άντρα εγκληματικότητας.

ΔΕΝ μπορούμε να γνωρίζουμε αν θα καταφέρει η Ν.Δ να υλοποιήσει όσα διακήρυττε. Εκείνο που προέχει είναι να επιτύχει μια σταθερότητα στην οικονομία, να περιορίσει την εγκληματικότητα, να προστατεύσει τα σύνορα, να αποκτήσει η χώρα αξιόπιστες συμμαχίες. Να καταστήσει σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν είμαστε ξέφραγο αμπέλι, ούτε του κλώτσου και του μπάτσου. Βεβαίως, οι αντιδράσεις πολλών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκινούν κι από το οδυνηρό γιά αυτούς γεγονός, ότι έχασαν τις θέσεις τους, από όπου τάχα.. .σχεδίαζαν το μέλλον της Ελλάδας. Αλλά ούτε αυτή, ούτε η εξουσία ήταν τσιφλίκι τους.

ΑΥΤΑ για τους απελθόντες. Που παρά τα όσα διέπραξαν, διατήρησαν ένα πολύ υψηλό ποσοστό, που θα πρέπει να τους καθιστά πιο υπεύθυνους. Και είναι εκπληκτικό που στην πόλη των Ιωαννίνων προπορεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και στο νομό Ιωαννίνων, μετά βίας η Ν.Δ προηγήθηκε μια μονάδα, με τα ίδια σχεδόν να παρατηρούνται σε όλη την Ήπειρο! Ίσως τα κομματικά όργανα θα έπρεπε να τα απασχολήσει το γεγονός, όπως κι ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές ο υποστηριχθείς από τη Ν.Δ γιά την Περιφέρεια εκλέχτηκε με 57%! Τι συνέβη; Και γιατί αποστασιοποιήθηκε ο κ. Καχριμάνης κατά τη διάρκεια των βουλευτικών εκλογών, μαζί και η κ. Τατιάνα Καλογιάννη; Πάλι... ανεξάρτητοι το "παίζουν ", ειδικά ο πρώτος;

ΗΤΑΝ μια απαραίτητη παρένθεση και για να αναλάβει καθένας τις ευθύνες του. Η Ν.Δ δεν είναι χρήσιμη μόνο για να δίνει... χρίσματα κι όταν εκείνη χρειάζεται τη στήριξη των στηριχθέντων και ευεργετηθέντων, εκείνοι να παριστάνουν τον Πόντιο Πιλάτο! Αυτές τις συμπεριφορές ας τις αξιολογήσει εκείνη και βεβαίως πάνω από όλους οι πολίτες, που δεν είναι σε θέση να εξηγήσουν τα "ανεξήγητα". Και φυσικά δεν έχουμε καμία δυσκολία να τους πούμε ότι δεν ενστερνιζόμαστε ούτε το... "σκοτωθείτε να δοξαστούμε", ούτε και το... "σφάξε με αγά μου να αγιάσω"! Διότι ορισμένοι, αυτές τις τακτικές τις αναγάγουν σε επιστήμη και θρασύτατα κιόλας απαιτούν την υποταγή των "πληβείων".

Δημοσιεύθηκε στον "ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ", το Σάββατο 13/07/19

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version