stoTapsi

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ
synora evros kastanies itΟΣΑ διαδραματίζονται στα σύνορά μας, κυρίως στον Έβρο, ήταν ένα γερό χαστούκι για να συνέλθουμε! Ο Ερντογάν, που χρησιμοποιεί ως όπλο τις χιλιάδες των αλλοδαπών και επιχειρεί να εισβάλλει στη χώρα μας, κατάφερε να αφυπνίσει και να ενώσει τους Έλληνες. Με τους Ευρωπαίους εταίρους να αρκούνται σε ευχολόγια και να μας λένε ότι θα στείλουν 700 εκατ. ευρώ για τη περίθαλψη των λαθρομεταναστών! Σιγά τα... ωά οι άθλιοι!

ΝΑ στείλουν στρατό για την προστασία των συνόρων της Ευρώπης, ούτε κουβέντα. Να ασκήσουν πίεση στον Ερντογάν να σταματήσει τις προκλήσεις και να μην εργαλειοποιεί τους αλλοδαπούς, δεν το συζητούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες της πεντάρας! Ούτε του λένε ευθαρσώς να σταματήσει να παριστάνει το θύμα, ενώ είναι οι Τουρκικές δυνάμεις που εισέβαλαν στη Συρία και υφίστανται πανωλεθρία. Ήξεις- αφήξεις και η Μέρκελ, που χαριεντίζεται με τον παρανοϊκό δικτάτορα!

ΟΡΘΩΣ έπραξε λοιπόν η κυβέρνηση και έκλεισε τα χερσαία σύνορα και μένει να δούμε τι θα γίνει με τα θαλάσσια, από όπου μπαινοβγαίνει όποιος θέλει. Ότι ήταν σωστή η απόφαση, υπό την πίεση της Κοινής Γνώμης, αναγκάστηκε να το παραδεχτεί και ο πρώην πρωθυπουργός- πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ.Αλέξης Τσίπρας, που άλλαξε στάση αφού πριν ήθελε - όπως όλη η Αριστερά- ανοιχτά σύνορα για όλους! Μιά πολιτική άφρων πολιτική που ίσως μας οδήγησε έως εδώ.

ΘΑ πούμε ότι άργησε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης να αποφασίσει το αυτονόητο. Θα πείτε, κάλλιο αργά παρά ποτέ, αλλά δυστυχώς δεν είχαν προβλέψει οι της χώρας μας την τακτική των Τούρκων, να χρησιμοποιήσουν ως πολιορκητικό κριό αμάχους και γυναικόπαιδα, τους οποίους μαζεύει στα σύνορά μας! Φυσικά και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, στηρίζει τις αγωνιώδεις προσπάθειες στρατού και αστυνομίας να διατηρήσουν σφραγισμένα τα σύνορα.

ΩΣ πότε όμως; Αν δεν γίνει κάτι δραστικό από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ (που παίζουν διπλό παιχνίδι), το "ατύχημα" είναι πολύ πιθανό, δεδομένου ότι η Τουρκία έστειλε άνδρες των ειδικών δυνάμεων στον Έβρο, μέχρι και εγκληματίες που ελευθέρωσαν από τις φυλακές, για την... "προστασία των προσφύγων και μεταναστών". Εκεί πάνω οι Τούρκοι στήνουν καταυλισμούς, που θα πει ότι
σκοπεύουν να τους κρατήσουν εκεί- και όποιους άλλους φέρουν- ασκώντας τρομακτική πίεση στη χώρα μας και την Ευρώπη γενικότερα. Στόχος να μας εξαντλήσει με έναν ιδιότυπο - προς το παρόν- πόλεμο!

ΜΙΑ Ευρώπη που νοιάζεται στενόμυαλα μόνο για τα συμφέροντα επιχειρηματικών κολοσσών! Εκείνη που εξουθένωσε την Ελλάδα με τα επαίσχυντα και τοκογλυφικής έμπνευσης δανειακές συμβάσεις και μνημόνια. Που την υποχρέωσαν σε αυστηρή οικονομική επιτήρηση για δεκαετίες και γονάτισαν τους πολίτες. Ναι, αυτή για την οποία οι Έλληνες μάτωσαν πολλές φορές, για να τους συμπεριφέρονται τώρα ως παρίες, καθηλώνοντας την οικονομία της και παίρνοντας ο,τιδήποτε παραγωγικό έχει!

ΣΕ αυτή την Ευρώπη, η Ελλάδα πρέπει να καταστήσει σαφές ότι δεν προτίθεται να συνεχίσει να "αυτοκτονεί" για χατήρι της. Ότι αν δεν έχει την απαιτούμενη στήριξη, θα φορτώσει τους λαθρομετανάστες και θα τους στείλει "πεσκέσι" σε διάφορες χώρες της Ε.Ε. Είναι εξοργιστικό εκείνες να έχουν κλείσει τα σύνορά τους και να υποχρεωνόμαστε εμείς να υποδεχόμαστε τους αλλοδαπούς και να τους φροντίζουμε σε βάρος των γηγενών, που ακόμη δεινοπαθούν από την οικονομική κρίση.

ΝΑ προχωρήσει λοιπόν η κυβέρνηση στη λήψη δραστικών μέτρων και για εκείνους τους λαθρομετανάστες που βρίσκονται ήδη εδώ. Αντί να φτιάχνει "δομές" στα νησιά και στην ηπειρωτική Ελλάδα, ας τις κάνει σε ακατοίκητα νησιά - όπως απεχθές να συζητείται- που δόξα τω θεώ έχουμε πάρα πολλά. Χωράνε όλοι σε αυτά και το σημαντικότερο είναι ότι θα είναι ελεγχόμενοι. Διότι είναι γνωστό πως σε περίπτωση πολεμικής εμπλοκής, όλοι τους θα ξεσηκωθούν με οτιδήποτε σημαίνει αυτό. Μπορεί να αντιδρά η Αριστερά, αλλά μεγαλύτερη σημασία έχει τι συμφέρει το Έθνος!

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version