stoTapsi

Γράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής
kaxrimanis 2elisafΟΔΕΥΟΥΜΕ προς τον δεύτερο μήνα της «καραντίνας» και της διά νομοθετικών διαταγμάτων παράλυσης της κοινωνικής και προπαντός της οικονομικής ζωής, εξ αιτίας της πανδημίας του κορωνοιού. Οι συνέπειες άμεσα και μακροχρόνια καταστρεπτικές, ιδιαιτέρως για τους και προ τούτης της κρίσης φτωχοποιημένους Έλληνες, προεξαρχόντων των Ηπειρωτών, που ζουν έτσι κι αλλιώς στην υπανάπτυξη.

ΔΕΝ πρόκειται να προβούμε σε ανάλυση του φαινομένου και των επιπτώσεών του. Υπάρχουν ειδικότεροι ημών που το κάνουν ήδη, με εμάς να αρκεστούμε στο σχολιασμό ενός σημαντικού γεγονότος, που όμως όλοι απέφυγαν επιμελώς να αγγίξουν. Δικαίωμά τους, αλλά και δικό μας και σοβαρό να το θεωρούμε και ενδεικτικό της νοοτροπίας ανθρώπων για το πως διαχειρίζονται την εξουσία που τους δόθηκε από το λαό, για το λαό υποτίθεται.

ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ! Διότι ορισμένοι το παρερμήνευσαν και τη χρησιμοποιούν μάλλον εμπαίζοντες τους πολίτες, συμπεριφερόμενοι ως... υποκριτές και φαρισαίοι. Δείτε τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξ. Καχριμάνη. Οι πολίτες τον τιμούν επί τριανταπέντε και πλέον χρόνια με την ψήφο τους και τον πληρώνουν! Κραυγαλέο παράδειγμα κρατικοδίαιτου επαγγελματία πολιτικού. Έτσι όπως συνηθίζεται στη χώρα μας, δεν είναι κακό!

ΑΛΛΟΥ βρίσκεται αυτό. Στην άρνησή του, όταν ρωτήθηκε από τον κ. Σπύρο Ριζόπουλο, να συνεισφέρει ελάχιστα από τις 4.275 ευρώ που τον πληρώνουμε κάθε μήνα, στον αγώνα κατά του κορωνοιού και τη στήριξη του συστήματος Υγείας, όπως ζήτησε ο πρωθυπουργός από όλους του πολιτικού συστήματος! Ποιά ήταν η απάντησή του; «Αυτό τον καιρό οι αποδοχές μου των 2.200 ευρώ είναι δεσμευμένες για άλλες ανειλημμένες υποχρεώσεις»!

ΟΧΙ, δεν ντράπηκε που το ξεστόμισε! Ούτε που απέκρυψε κατά το ήμισυ τις μηνιαίες αποδοχές του! Ούτε που έτσι απέτρεψε αντιπεριφερειάρχες και δημάρχους να βοηθήσουν (λαμπρή εξαίρεση η δήμαρχος Σκουφά κα. Βαβέτση). Δεν αισθάνθηκε την ανάγκη ο άνθρωπος, που μετά της οικογενείας του ζεί επί δεκαετίες από το υστέρημα του λαού, να στηρίξει στο ελάχιστο την πανεθνική προσπάθεια! Έχει, λέει, ανειλημμένες υποχρεώσεις, ως οι πολίτες και επιχειρήσεις που δεινοπαθούν (αλλά δίνουν από το υστέρημά τους), να μην έχουν καμιά υποχρέωση!

ΑΠΟ την άλλη, ο Δήμος Ιωαννιτών με ανακοίνωσή του κάλεσε τους Γιαννιώτες να καταθέσουν χρήματα σε κάποιο τραπεζικό λογαριασμό, για τον Οργανισμό Πρόνοιας- Αλληλεγγύης (ΟΚΠΑΠΑ), ώστε να παράσχει περισσότερες υπηρεσίες στους έχοντες ανάγκη. Σωστά έπραξε, αλλά δεν μας είπαν αν έσπευσε πρώτα ο δήμαρχος κ. Μωυσής Ελισάφ να δώσει τον οβολό του (4.175 ευρώ το μήνα κι αυτός), οι αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ με τα μέλη του ΔΣ.

ΔΕΝ το έκαναν! Όχι πως θα έσωζαν την κατάσταση, αλλά θα έδιναν το παράδειγμα. Θα έδειχναν το δρόμο στους πολίτες προς τη... νέα εποχή κι ας ανεβαίνουν εδώ και καιρό στο δικό τους Γολγοθά. Θα υπήρχε προθυμότερη και θετικότερη ανταπόκριση, αν γνώριζαν ότι όσοι ηγούνται της πόλης κάτι συνεισέφεραν! Ακόμη καλύτερα αν έβλεπαν και τον (κατά τα άλλα λαλίστατο) Μητροπολίτη τους κ. Μάξιμο, να πρωτοστατεί στην προσφορά, όχι μέσω των πιστών, αλλά από τη δική του τσέπη. Εκτός κι αν είναι τόσο απασχολημένος με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και δεν προλαβαίνει...

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version