stoTapsi

Γράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής
kaxrimanis 2elisaf moysisΜΑΣ έχει κουράσει- προφανώς και εσάς- η συμπεριφορά των δύο πιο σημαντικών τοπικών (κακή τη μοίρα...) παραγόντων: Του περιφερειάρχη κ. Αλέξ. Καχριμάνη και του δημάρχου Ιωαννίνων κ. Μωυσή Ελισάφ. Και οι δύο ενεργούν ως να είναι το παν ή καλύτερα ως ο Λουδοβίκος ο ΙΔ´ της Γαλλίας, ο επονομαζόμενος «Βασιλιάς Ήλιος», που είχε πει το περίφημο “L’ etat c’ est moi” (το κράτος είμαι εγώ). Ένα ακριβώς χρόνο από τις εκλογές για την αυτοδιοίκηση, αυτή την εντύπωση δίνουν! Ένας χρόνος ακόμη χαμένος!

ΠΕΡΑΝ αυτής της αντίληψης περί της σπουδαιότητας της ύπαρξής τους, καμιά άλλη σχέση με εκείνον, που επί της βασιλείας του η Γαλλία γνώρισε το δικό της «χρυσούν αιώνα». Εδώ στην Ήπειρο ζούμε, δυστυχώς, βουτηγμένοι στη φτώχεια και στην υπανάπτυξη, με τον κ. Καχριμάνη οκτώ χρόνια ως Νομάρχη Ιωαννίνων και δέκα ως Περιφερειάρχη, μέχρι τώρα. Χωρίς να έχει σημειωθεί η παραμικρή πρόοδος, στοιχειώδης βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών. Όχι, καμιά σχέση με την οικονομική κρίση και την πανδημία του κορωνοιού, διότι άλλοι σε άλλες περιφέρειες τα καταφέρνουν καλύτερα.

ΑΣΦΑΛΩΣ και δεν επιχαίρουμε για αυτή την κατάσταση, την οποία ο κ. Καχριμάνης διαβεβαίωνε ότι θα αντιστρέψει, χωρίς όμως να το επιτύχει. Κι εδώ θα περίμεναν οι πολίτες να διαδραματίσει τον θεσμικό της ρόλο η αντιπολίτευση, έτσι ώστε να υποχρεώνονταν ο Περιφερειάρχης με την παράταξή του, να αλλάξει ρότα, που λένε. Το προσπάθησαν στο παρελθόν, αλλά χωρίς εκείνος να φαίνεται διατεθειμένος να υιοθετήσει έστω και μία από τις προτάσεις της! Πρόκειται για την αποθέωση της αλαζονείας, αφού δείχνει ως να γνωρίζει καλύτερα από όλους τα ...πάντα! Σταθερά απέρριπτε ο,τιδήποτε προέρχονταν από τις άλλες παρατάξεις!

ΔΕΝ άλλαξε τίποτε στο πέρασμα των χρόνων! Επιμένει να κάνει του κεφαλιού του, σε μια ανεξέλεγκτη έξαρση εξακριβωμένα αποτυχημένης πολιτικής. Παλιότερα του έφταιγε ο κ. Βαγγέλης Αργύρης, μετά ο κ. Μάκης Χατζηεφραιμίδης, (με την κ. Ολγα Γεροβασίλη μια χαρά τα πήγαινε) και εδώ και δύο χρόνια τον ενοχλεί μέχρι απελπισίας ο κ. Σπύρος Ριζόπουλος με την κριτική και τις προτάσεις του κι άλλοτε ο κ. Γιώργος Ζάψας ή οι της Αριστεράς! Το να κάνει εκείνος λάθη το αποκλείει, βυθισμένος στην οίηση της εξουσίας! L’ etat c’ est moi! Εγώ σκέφτομαι, εγώ ξέρω καλύτερα και εγώ αποφασίζω για όλα! Υπογραφή, Αλέκος Καχριμάνης!

ΣΤΑ Γιάννινα πάλι, την αλλοτινή πόλη των γραμμάτων και των τεχνών, διαπιστώνονται παρακμιακά φαινόμενα (τα περιγράφουμε κάθε τόσο), με τον κ. Μωυσή Ελισάφ ως δήμαρχο να μην μπορεί ούτε από τα χόρτα να καθαρίσει την πόλη! Η «Μεσσιανική» του νοοτροπία τόσο εμφανής, που αρκετοί λένε ότι αποπνέει σκοταδισμό. Κι όμως• ένας διαπρεπής πανεπιστημιακός δάσκαλος, Αριστερός και προοδευτικός κατά δήλωσή του, που σκοπό της ζωής του φαίνεται να είχε να γίνει δήμαρχος των Ιωαννινων, παραείναι αφύσικο να συμπεριφέρεται κι αυτός ως διακατεχόμενος από το Λουδοβίκειο σύμπλεγμα! L’ etat c’ est moi και ο κ. Ελισάφ! Κι αυτός έχει την απόλυτη γνώση και το μόνο δίκιο!

ΔΕΝ θα προβούμε σε ανάλυση της μέχρι σήμερα ανύπαρκτης πολιτικής του ή μη μόνο ότι έχει εγκλωβιστεί σε αυτό το σύμπλεγμα που περιγράψαμε και αδυνατεί να αντιληφθεί πως άλλαξαν οι καιροί και ότι η αντιπολίτευση είναι απαραίτητο να υπάρχει στη δημοκρατία. Ότι συνέπραξε με άλλες δύο παρατάξεις (Γκόντα- Μπαρτζώκα) για να μπορέσει να σχηματίσει Δημοτική Αρχή (μειοψηφίας πάλι), δεν του δίνει το δικαίωμα να απαιτεί και από τις άλλες να υποταχθούν και να ομνύουν στο όνομά του, ούτε από τον Τύπο να μην ασκεί κριτική! Να κλείσει δηλαδή τα μάτια και τα αυτιά του, σε όσα διαπλοκής καμώματα! Αυτά αλλού, όχι εδώ ή τουλάχιστον όχι σε εμάς.

ΔΕΝ πρέπει όμως να έχει παράπονο. Πριν από λίγες ημέρες βρήκε σύμμαχο στο πρόσωπο και στην παράταξη της κ. Τατιάνας Καλογιάννη, σε ό,τι αφορά την αποκομιδή των απορριμμάτων. Που συμφώνησε, λέμε, με την πρότασή του να δοθεί σε ιδιώτη, όταν μέχρι πρότινος κι εκείνη, όπως και ο κ. Θωμάς Μπέγκας, διαφωνούσε. Τι άλλαξε; Άλλωστε, όπως προκύπτει από την ανακοίνωσή της, εξακολουθεί να έχει τα ίδια αναπάντητα ερωτηματικά, τα οποία δεν της επέτρεπαν άλλοτε να συμφωνήσει! Δικαίως λοιπόν πλανάται η απορία: σε τί και γιατί συμφώνησαν τώρα;

ΜΗ μας πουν ότι τη σύμφωνη γνώμη της την επέβαλε η αδήριτη ανάγκη για μία καθαρή πόλη, γιατί δεν θα το πιστέψει κανένας! Να είμαστε ξεκάθαροι• πολλοί ομιλούν για την ύπαρξη «σκιών» κυρίως ως προς το ποιά εταιρία πληροί τις προϋποθέσεις που τίθενται! Ειλικρινά απορρίπτουμε μετά βδελυγμίες τέτοιες βδελυρές σκέψεις, αλλά θα αναμένουμε το χρόνο και τις εξελίξεις να αποτελέσουν κραυγαλέα διάψευσή τους. Ναι, γνωρίζουμε ότι τόσο ο κ. Ελισάφ, όσο και η κ. Καλογιάννη, δεν ανέχονται τα περί «σκιών», όπως και ο κ. Καχριμάνης, που πριν από καιρό το διαλάλησε, αναφερόμενος στο άλλο θέμα των λαμπτήρων τύπου led. Εν αναμονή λοιπόν...

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version